جنایات ائتلاف عربستان و تاثیر آن بر کودکان یمنی
خبرگزاری میزان - با تداوم بمباران یمن از سوی ائتلاف عربستان، نقض وحشتناک حقوق بشر در این کشور همچنان ادامه دارد.
به گزارش «ریلیف وب»، گروه کارشناسان برجسته منطقهای و بینالمللی سازمان ملل در مورد یمن تایید کردهاند که ائتلاف عربستان مرتکب اقداماتی شده که احتمالا به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت تبدیل شود.
هفت سال بمباران و حمله مستمر ائتلاف عربستان خسارات سنگینی بر جمعیت یمن در سطوح مختلف وارد کرده است؛ حدود 23.4 میلیون یمنی (73 درصد جمعیت) به کمکهای بشردوستانه وابسته شدهاند.
حملات ائتلاف عربستان باعث آوارگی داخلی 4.3 میلیون یمنی تا مارس 2022 شده است؛ حدود 40 درصد از آنها در اردوگاههای آوارگان غیر رسمی زندگی میکنند و دسترسی کافی به خدمات اولیه ندارند.
یمن شاهد بدترین بحران انسانی در جهان است؛ این حملات همچنین تأثیر مخربی بر وضعیت اقتصادی این کشور داشت، زیرا باعث فروپاشی اقتصادی همه جانبه شد که تولید ناخالص داخلی سرانه را حدود 50 درصد کاهش داد. از هر سه یمنی دو نفر - 20 میلیون مرد، زن و کودک - در فقر شدید زندگی می کنند.
بر اساس گزارش «یونیسف»، انتظار میرود وضعیت بشردوستانه در یمن بین ژوئن تا دسامبر 2022 بدتر شود؛ تعداد افرادی که قادر به تامین حداقل نیازهای غذایی خود در یمن نیستند ممکن است به رکورد 19 میلیون نفر برسد.
همچنین پیشبینی میشود که 1.6 میلیون نفر دیگر در این کشور در سطح اضطراری گرسنگی قرار گیرند و مجموع جمعیت این افراد تا پایان سال 2022 به 7.3 میلیون نفر برسد. همچنین بیم آن میرود که این تعداد حتی بیشتر شود.
کودکان بیشترین آسیب را از این بحران میبینند. سازمان ملل تایید کرده است که بیش از 10 هزار و 200 کودک بین سالهای 2015 تا 2022 در اثر حملات ائتلاف عربستان کشته و مجروح شدهاند و تعداد واقعی احتمالا بسیار بیشتر است.
از نظر پیامدهای انسانی برای کودکان، انتظار میرود که سطح سوء تغذیه حاد در بین کودکان زیر پنج سال همچنان در حال افزایش باشد. حدود 1.3 میلیون زن باردار از سوء تغذیه حاد رنج میبرند.
انتهای پیام/