جنون ساختن زندان در آمریکا پاسخی به بحرانهای اقتصادی
خبرگزاری میزان – اقتصاد رانتی آمریکا این کشور را به حالتی سرطانی سوق میدهد که در نتیجه منجر به شکل گیری شکل جدیدی از طبقه رعیت میشود.
به گزارش «شینهوا»، آمریکا دارای بالاترین سرانه جمعیت زندانی در جهان است.
یک محقق آمریکایی بر این باور است که ظهور پدیده زندانی شدن دسته جمعی نتیجه اقتصاد رانتی برای سود بیشتر است.
به گفته وی، روند مذکور به شکل گیری شکل جدیدی از رعیت به زیان محروم ترین افراد در کشور آمریکا شده است.
پس از رکود اقتصادی دهه 1970 و تحت تاثیر نگرانیهای سیاسی، آمریکا به ایجاد زندانهای بیشتر روی آورد تا بتواند روند رو به افزایش بدهیهای عمومی خود را متوقف کرده و رکود اشتغال را ترمیم کند.
در نتیجه ایالتهای مختلف آمریکا، برای تامین اهداف مذکور، قوانینی را تصویب کردند که براساس آن مجازاتهای زندان از طریق الزامهای اجباری طولانی تر شدند.
به باور استاد دانشگاه «کالیفرنیا»، «برای دستیابی به هدف مذکور افراد مدت طولانی تری در زندانها نگهداری شدند و کودکان تحت تعقیب قرار گرفتند؛ در واقع جنون ساختن زندان مزایای کمی برای جوامع محلی داشت اما در عوض زندانهای خصوصی از قراردادهای دولتی و خصوصی سازی خدمات عمومی بهره مند شدند.»
وی افزود «سیاست رانتی خصوصی سازی آمریکا، گسترش زندانهای خصوصی در آمریکا را به عنوان روندی برای تبدیل تسهیلات به سرمایههای سودآور و قابل سرمایه گذاری مبدل ساخت؛ زندانهای خصوصی در آمریکا هزینههای حمل و نقل زندانی، رزرو زندان، آزمایش دی ان اِی و وکیل مدافع تسخیری را از زندانیان دریافت میکنند؛ در واقع باید گفت که شمار زندانیان فاقد توانایی مالی در آمریکا در حال افزایش است و هزینه شهرها را این زندانیان پرداخت میکنند و البته مرگ زودرس در شهرهای مذکور نتیجه متعاقب این سیاست است.»
از منظر وی، «این امر همان دزدی از جیب مردم بوده و آنها را به رعیتهای جدیدی تبدیل میکند؛ این در حالیست که بحران امنیتی در آمریکا وجود دارد که ناشی از حمایت از فاشیستها و تداوم سیستم مدیریتی حامی خشونت و تهدید به خشونت است.»
براساس اعلام اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا، تا سپتامبر 2021، 79 درصد از افرادی که هر روز در بازداشتگاه اداره مهاجرت و گمرک آمریکا بازداشت میشدند، در بازداشتگاههای خصوصی نگهداری میشدند.
«رویترز» نیز در گزارشی از مشکل بازگشت زندانیان به زندانها با اتمام اجرای قانون آزادی زندانیان با هدف کاهش سرعت شیوع کرونا در زندانها، خبر داد.
شمار قابل توجهی از این زندانیان در دوره آزادی کرونایی مرتکب جرایمی شدند که سبب بازگشت آنها به زندان شد؛ اما شمار دیگری از آنها می گویند به دلیل شرایط زندگی خود خواهان حبس خانگی هستند.
گزارش «آسوشیتدپرس» نیز از فقدان تهویه مطبوع در زندانهای ایالت «کالیفرنیای شمالی» با وجود در نظر گرفتن بودجه برای این امر حکایت دارد.
مشکل عدم تهویه مطبوع در زندان زنان در ایالت «کارولینای شمالی» گسترده است.
مقامهای «کارولینای شمالی» ادعا میکنند دلیل این مشکل تقاضای بالای ساخت و ساز و مشکلات نجیره تامین است.
انتهای پیام/