آینده مبهم اقلیتهای هند در سایه سیاست ارعاب دولت «مودی»
خبرگزاری میزان – مسلمانان در هند با محرومیتهای گسترده ای در زمینههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مواجه هستند؛ پرسش مهم این است که آینده آنها چیست؟
به قدرت رسیدن حزب «بهاراتیا جاناتا»، حزب متبوع «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند پس از انتخابات 2014، موج اسلام ستیزی و ضد مسلمانان را به سونامی مبدل کرد.
سیاستهای دولت «مودی» سبب شد تا خصومت علیه مسلمانان در امور روزمره به موضوعی عادی مبدل شود؛ این روند مسلمانان هندی را با بحران تعلق مواجه کرده است.
به گزارش « nationalheraldindia»، بررسیهای سال 2019 نشان میدهد که جوانان مسلمان کم ترین میزان ثبت نام در موسسهها و مراکز آموزشی را داشتند؛ ضمن این که سهم جوانان مسلمان فارغ التصیل نیز از کل جمعیت فارغ التحصیلان 14 درصد بود.
وضعیت برای زنان مسلمان حتی دشوارتر است؛ در حالی که براساس گزارش «یونسکو»، نرخ باسوادی زنان در هند 62.8 درصد است، نرخ باسوادی زنان مسلمان در کشور 52 درصد و یکی از پایین ترین نرخهاست.
این وضعیت آموزشی میتواند به خوبی به حاشیه رانده شدن مسلمانان در حوزههای اقتصادی و اجتماعی را تشریح کند؛ ضمن این که گزارشهای متعددی از تحریم مشاغل مسلمانان در سراسر هند منتشر میشود.
واقعیتهای سیاسی و اجتماعی هند، مسلمان را در وضعیت نامناسبی قرار داده؛ آنها نه تنها در زندگی روزمره بلکه از سوی نهادهای قانونگذارو مجری قانون نیز با دشواریهایی مواجه هستند؛ این دشواریها، نه تنها درهای فرصت بلکه درهای عدالت را نیز به روی آنان میبندد.
چرخه پایان ناپذیر بیسوادی و فقر در میان مسلمانان هند به همین دلایل ادامه دارد.
اگرچه مسلمانان در هند هرگز برابری واقعی را تجربه نکردهاند، در دولت «مودی» اندک اعتماد خود به دولت هند را نیز از دست رفته میبینند.
مسلمانان هند خود را در دو راهی مهمی میبینند که پیامدهایی برای دولت هند دارد.
دولت هند با به حاشیه راندن 200 میلیون نفر از جمعیت این کشور، به سوی بی ثباتی گام بر میدارد که میتواند به تدریج همه جوامع را در بربگیرد.
مهمترین دلیل برای این موضوع، درگیریهای اجتماعی بدتر از حد معمول بهار امسال در بخشهایی از هند است.
مقامهای دولت «مودی» تلاش کمی برای آرام کردن اوضاع انجام دادند اما همزمان با این بی توجهی برنامهریزی شده تلاش کردند تا مسلمانان را مقصر نشان دهند.
برای بسیاری از هندیها به ویژه 200 میلیون مسلمان این کشور به عنوان بزرگترین اقلیت مذهبی جهان، بی تفاوتی دولت هند نسبت به شرایط فزاینده آشفتگی عمیقا شوم است.
آنچه برای آینده هند در چارچوب چنین سیاستهایی متصور است، نه فقط مشکلات پراکنده و محلی بلکه پیامدهایی گسترده تر و دردناک تر است.
رویکرد دولت «مودی» در قبال مسلمانان سبب شده تا «دالیتها»، «مسیحیان» و «سیکها» نیز هدف حمله هندوها قرار بگیرند.
کوبیدن بر طبل ارعاب اقلیتها در هند قطعا پیامدهای هولناکی برای دولت هند خواهد داشت که خود را برای انتخابات سراسری آماده میکند.
انتهای پیام/