گلایه سعید داخ از تئاتر گیشهای/جنگ ستارگان صدرنشین باکس آفیس هالیوود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هفتمین روز از خرداد ماه 1397 با اخبار و حاشیه های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها می توان به گلایه های سعید داخ از گیشه ای شدن تئاتر ایران اشاره کرد.
فیلم سینمایی "سولو-داستانی از جنگ ستارگان" توانست در اولین هفته از اکران خود دو فیلم پرفروش "اونجرز 3" و "ددپول 2" را پشت سر گذاشته و صدر باکس آفیس هالیوود را تصاحب کند.
این روزها سینمای هالیوود و پس از آن سینمای جهان شاهد اکران سه فیلم پرفروش سال 2018 است. این سه فیلم توانستند رکوردهای متفاوتی را پشت سر بگذارند. نکته جالب در مورد این سه فیلم آن است که هر سه اثر در ژانرهای علمی تخیلی ساخته شده اند.
عرصه نمایش تبدیل به بیزینس شده است/تئاتر جای کاسبی کردن نیست
سعید داخ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص فعالیتهای اخیر خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر و در سال 97 هیچ پیشنهادی از سینما یا تلویزیون را قبول نکردم زیرا مشغول تمرین نمایشی هستم که خود کارگردانی می کنم.
وی درباره مضمون و نام این تئاتر اضافه کرد: این نمایش با نام "سیندرلا" تمرینات خود را از ابتدای سال آغاز کرده و به امید خدا مرداد ماه امسال در تماشاخانه دیوار چهارم روی صحنه خواهد رفت. این نمایش توسط هنرجویان و جوانان روی صحنه می رود زیرا من از بازیگر چهره در تئاتر استفاده نمی کنم.
بازیگر فیلم "بدون تاریخ بدون امضا" درباره حضور چهره های سینمایی در تئاتر تاکید کرد: به نظر من حضور بازیگران چهره به ما لطمه ای نمی زند و ورود این بازیگران چهره به تئاتر جای کسی را تنگ نمی کند. بازیگری سینما و تلویزیون ندارد هر چند تئاتر بسیار سخت تر است.
وی مشکلات این روزهای تئاتر را تبدیل شدن این هنر به بیزینس خواند و افزود: هنر تئاتر این روزها تبدیل به بیزینس شده است. مشکل امروز تئاتر ما ورود بازیگران چهره به تئاتر نیست بلکه کسانی هستند که این هنر را به بیزینس تبدیل کرده اند.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
ارشا اقدسی در کنار جکی چان و آرنولد ایستاد/بدلکار ایرانی بر بام هنر بدلکاری جهان ایستاد+عکس
ارشا اقدسی بدلکار سینمای ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص دریافت مدرک آکادمیک بدلکاری بین المللی خود در شهر مسکو گفت: خوشبختانه این روزها در کشور روسیه اتفاقات بسیار خوبی برای من افتاد و توانستم دیپلم آکادمیک بدلکاری را دریافت کنم. این مسابقات 25 سال است که توسط "مَستر پنین" (Master Panin) برگزار می شود و بدلکاران و هنرمندان بسیاری در آن شرکت کرده اند.
وی درباره اعتبار این مدرک سینمای تاکید کرد: خوشبختانه توانستم مدرک دیپلم اکادمیک بدلکاری هالیوود را به دست بیاورم که افتخاری برای خودم و کشورم است. این مدرک در بدلکاری همچون دکترا در سایر رشته های علمی است. این آخرین مرحله و پلهای است که یک بدلکار می تواند طی کند و بالاتر از آن دیگر مدرکی برای بدلکاری در جهان وجود ندارد.
بدلکار فیلم سینمایی نگار با اشاره به بازیگران بزرگی که این مدرک را دریافت کرده اند افزود: این مدرک در جهان معتبرین مدرک است و افراد بزرگی توانسته اند آن را به دست بیاورند. از جمله بازیگران مطرحی که این مدرک را کسب کرده "جکی چان" بازیگر مطرح سینمای جهان است. استیون سیگال، آرنولد شوارتزنگر و جت لی از دیگر بازیگرانی هستند که این مدرک را دریافت کرده اند.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
بخش بینالملل نمایشگاه قرآن افتتاح شد/ تشکر جهانگیر الماسی از وزیر ارشاد در حاشیه نمایشگاه
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هشتمین روز از بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور چهرههای مختلف و برنامههای متنوع همراه بود.
روز گذشته مراسم افتتاحیه بخش بینالملل نمایشگاه قرآن کریم با حضور سفرای جمهوری اسلامی و سفرای کشورهای حاضر در نمایشگاه قرآن در ساعت 18:30 در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن واقع در طبقه دوم شبستان اصلی مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله توسط سعید پرویزی قاری ممتاز و بین المللی قرآن آغاز شد.
محمود واعظی معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن، ارائه مجموعه ظرفیتهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران را از اهداف راهاندازی این بخش برشمرد و گفت: نهادها و موسسات زیادی در کشور با عنوان بینالمللی فعالیت میکنند اما فعالیتهای آنها در جشنوارهها و نمایشگاهها مغفول ماندهاند.
وی با بیان اینک نگاه جدید آیینهای برای بیرون خواهد بود افزود: چهار ویژهنامه به منظور ارائه ظرفیت قرآنی ایران در خارج از کشور رونمایی خواهد شد و به ۴ زبان انگلیسی، اردو، ترکی و عربی چاپ و عرضه میشود.
واعظی افزود: ایران در عرصه قرآن بینظیر است و در جهان حرف اول را میزند. در همه کرسیهای علمی و در زمینههای نیرویانسانی و اساتید زبان زد است.
معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن خاطرنشان کرد: کشورهای دیگر نیازمنده بهرهمندی ظرفیتهای قرآنی کشورمان هستند که با همت همه نهادها و مسولان این مهم به ارمغان در خواهد آمد.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
جنگ ستارگان ددپول و اونجرز را پشت سر گذشت/سر شاخ شدن سه فیلم پرفروش در باکس آفیس
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فیلم سینمایی "سولو-داستانی از جنگ ستارگان" توانست در اولین هفته از اکران خود دو فیلم پرفروش "اونجرز 3" و "ددپول 2" را پشت سر گذاشته و صدر باکس آفیس هالیوود را تصاحب کند.
این روزها سینمای هالیوود و پس از آن سینمای جهان شاهد اکران سه فیلم پرفروش سال 2018 است. این سه فیلم توانستند رکوردهای متفاوتی را پشت سر بگذارند. نکته جالب در مورد این سه فیلم آن است که هر سه اثر در ژانرهای علمی تخیلی ساخته شده اند.
سولو-داستانی از جنگ ستارگان"
فیلم سینمایی سولو-داستانی از جنگ ستارگان" در اولین هفته از اکران خود در سینماهای امریکای شمالی با فروشی معادل 83.3 میلیون دلار توانست صدر باکیس آفیس را تصاحب کند.
امیلیا کلارک، آلدن ارنرایک، دونالد گلاور، وودی هارلسون، و تندی نیوتونا جمله بازیگرانی هستند که در فیلم سولو: داستانی از جنگ ستارگان به ایفای نقش پرداخته اند.
این فیلم داستانی فرعی از مجموعه های اصلی جنگ ستارگان است که هم اکنون نسخه هشتم آن در جهان رکوردهای مختلفی در گیشه را جابجا کرده است.
فیل لرد، کریس میلر، و ران هاوارد به صورت مشترک نگارش فیلمنامه اثر را بر عهده داشته و در ران هاوارد به تنهایی کارگردانی اثر را انجام داده است.
برای مشاهده ادامه این گفت و گو اینجا کلیک کنید.
بددهنی و الفاظ رکیک معضل جدی این روزهای تئاتر/فراموش شدن تفکر به عنوان رسالت اولیه تئاتر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، همواره در گذر زمان و آنچه تاریخ به ثبت رسانده هنر تئاتر مکان و محلی برای تامل، تفکر و جستجوی حقیقت و اندیشه بوده است. ماوایی که هنرمندان مختلف در گذر زمان به واسطه هم نبض بودن با تماشاگران بیشترین تاثیر بر مخاطب را داشته اند.
تئاتر ایران نیز پس از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی داشت و طی سالیان سال آثار متفاوت و تاثیرگذاری را روی صحنه برد. تئاتر که پس از ظهور و بروز بخش خصوصی در اماکن محدودی رو صحنه می رفت همیشه مورد حمایت قشر فرهنگی بود زیرا دغدغه آموزش و تشویق به اندیشه کردن را در خود حمل می کرد.
اما تئاتر ایران در پنج سال اخیر تفاوت های بسیار زیادی را داشته است. شاید مهمترین دلیل این تفاوت را باید در رشد روز افزون تماشاخانه های خصوصی و افزایش تعداد اجراها در سالن ها مختلف دانست.
همزمان با رشد تئاتر خصوصی و ورود سرمایه گذاران غیر تئاتری در این عرصه، مرکز هنرهای نمایشی به جای اینکه چتر حمایتی خود را برای حفاظت از رسالت تئاتر گستردهتر کند همان حمایت های کوچک را نیز از بدنه تئاتر دریغ کرد و به نوعی تئاتر را به حال خودش رها کرد.
همین بی برنامگی و عدم نظارت صحیح بر آثار دلیلی شد تا با گذر زمان کیفیت آثار تئاتری دچار تغییرات زیادی شود. حضور تهیه کنندگان تئاتر را از کالایی فرهنگی به کالایی تجاری تبدیل کرد و به کل مفهوم و هویت تئاتر از بین رفت. البته در این میان بودند افرادی که همچنان روبروی این موج ایستادگی کردند اما در برابر این قاعده این معدود تلاشها استثناء بودند.
برای مشاهده ادامه این گزارش اینجا کلیک کنید.