قدر ساعتها و لحظات ماه مبارک رمضان را بدانیم
حجتالاسلام والمسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره ماه رمضان گفت: از ماههایی که در قرآن از آن یاد شده ماه مبارک رمضان است که در آیه 185 سوره بقره آمده است: "شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ۚ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ۖ وَمَنْ كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ ۗ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلَا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوا اللَّهَ عَلَىٰ مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ.ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده برای هدایت بشر و برای راهنمایی و امتیاز حق از باطل، پس هر که دریابد ماه رمضان را باید آن را روزه بدارد، و هر که ناخوش یا در سفر باشد (به شماره آنچه روزه خورده است) از ماهای دیگر روزه دارد، که خداوند برای شما حکم را آسان خواسته و تکلیف را مشکل نگرفته، و خواسته تا اینکه عدد روزه را تکمیل کرده و خدا را به عظمت یاد کنید که شما را هدایت فرمود، باشد که (از این نعمت بزرگ) سپاسگزار شوید."
وی در همین راستا افزود: تنها ماهی که در قرآن آمده ماه رمضان است. ماه مبارک رمضان را با قرآن یاد کنید، ماهی است که قرآن در آن نازل شده و باعث برکت ماه خدا شده است. از زبان پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) انجام برخی اعمال در این ماه تاکید شده است. امام رضا(ع) فرمود: پیامبر اسلام(ص) در خطبهای در جمعه آخر ماه شعبان ویژگیهای ماه رمضان و اعمال متعدد و متنوع آن را ذکر میکند. در این خطبه به شکل مفصّل خواندن یک آیه قرآن برابر با ختم قرآن در ماههای دیگر را بیان میکند.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: در طول سال افراد اگر هنر داشته باشند و تلاش زیادی کنند یک ختم قرآن خواهند داشت در حالی که در ماه مبارک رمضان تنها با یک آیه ختم قرآن محقق میشود بنابراین متوجه میشویم خداوند تا چه میزان انرژی معنوی برای بندگانش در نظر میگیرد.
وی درباره اعمال فرد روزهدار در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: اعمالی که بنده با خداوند دارد مثل خواندن قرآن، خواندن نماز مستحبی، دعا کردن، همچنین مواردی از اعمال نیز مثل رسیدگی به یتیمان، افطاری دادن حتی با یک خرما، مهربانی کردن و صلهرحم کردن در ارتباط با مردم است.
حجتالاسلام والمسلمین باقریان ادامه داد: ما به مهمانی خدا دعوت شدهایم و چه خوب که جزو کسانی قرار گیریم که به تعبیر آیتالله جوادی آملی در ماه مبارک رمضان شریک فرشتگان شویم. این از برکات ماه مبارک رمضان است که باید قدر بدانیم. فرد باید هم به دیگران رسیدگی کند و هم با گرسنگی و تشنگی یاد گرسنگی و تشنگی و گرمای جهنم بیفتد و هم یاد ضعفا و کسانی که پول و توانایی برای گرداندن زندگی ندارند باشد.
وی با اشاره به غفلتهایی که گاها در ماه مبارک رمضان در بین افراد وجود دارد بیان کرد: ماه مبارک رمضان ماه وسعت رحمت الهی است اما با این وجود شیطان آرام نمینشیند. درست است که گفته میشود در ماه مبارک رمضان دست و پای شیطان در غل و زنجیر است اما این به شرطی است که خود ما آنها را با غفلت بازنکنیم، درهای بهشت باز است به شرطی که ما خود آنها را نبندیم، اما برخی این فضا را قدر نمیدانند و دستهای شیطان را باز میکنند و به سمت بستن درهای رحمت الهی میروند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد باقریان خاطرنشان کرد: روزه در ماه مبارک رمضان و رسیدن به رحمت و تقرّب الهی تشنگی و گرسنگی دارد و راحت نیست اما در قبال روزهای که قرار داده شده، خداوند متعال میفرماید روزه مال من است و خودم پاداش آن را میدهم بنابراین اگر انسان میخواهد به اخلاص برسد روزه بگیرد. نخوردن، نیاشامیدن، انجام ندادن، غیبت نکردن، پرهیز از مباحات و بهترین غذاها اخلاص است و باعث میشود انسان صبور بار بیاید بنابراین باید قدر ساعتها و لحظات ماه مبارک رمضان را بدانیم.
انتهای پیام/