صبحانه پرانرژی به کاهش وزن در افراد دیابتی کمک می کند
مطالعه اخیر نشان می دهد در بیماران چاق و مبتلا به دیابت نوع۲، برنامه غذایی شامل صبحانه پرانرژی موجب کاهش وزن، بهبود دیابت و کاهش نیاز به انسولین می شود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، محققان در مطالعه اخیر خود دریافته اند در بیماران چاق و مبتلا به دیابت که تحت درمان با انسولین هستند، رژیم غذایی روزانه شامل ۳ وعده صبحانه مفصل، ناهار با حجم متوسط و شام سبک میتواند تاثیرات سریع و مثبتی در مقایسه با شش وعده غذایی کوچک در طول روز داشته باشد.
به گفته محققان، تاثیرات سه وعده در روز شامل کاهش وزن بهتر، گرسنگی کمتر و کنترل بهتر دیابت و در عین حال مصرف کمتر انسولین خواهد بود.
محققان تاکید میکنند زمان غذا خوردن و تعداد دفعات غذا خوردن مهمتر از غذا خورده شده و تعداد کالریهای مصرفی است.
به گفته محققان، «متابولیسم بدن در طول روز تغییر میکند. یک برش نان مصرف شده در زمان صبحانه منجر به کاهش واکنش گلوکز شده و در مقایسه با یک برش مشابه نان مصرف شده در شب کمتر چاق کننده است.»
در این مطالعه، محققان ۱۱ زن و ۱۸ مرد چاق و مبتلا به دیابت با میانگین سنی ۶۹ سال را که تحت درمان با انسولین بودند مورد مطالعه قرار دادند.
بیماران به طورتصادفی به دو گروه با رژیم غذایی کاهش وزن متفاوت تقسیم شدند؛ هر رژیم غذایی حاوی مقدار یکسان کالری روزانه به مدت ۳ ماه بود.
یک گروه موسوم به Bdiet سه وعده غذایی در روز دریافت میکرد: صبحانه مفصل، ناهار با حجم متوسط، و شام سبک.
گروه دوم موسوم به ۶Mdiet از رژیم غذایی قدیمی برای افراد دیابتی و کاهش وزن پیروی میکرد: شش وعده غذایی سبک که در طول روز با فاصله مساوی مصرف میکردند.
در طول ۳ ماه، گروه Bdiet ۵ کیلوگرم کاهش وزن داشت و گروه ۶Mdiet ۱.۴ کیلوگرم اضافه وزن داشت.
میزان گلوکز ناشتا گروه Bdiet، ۵۴ mg/dl کاهش یافت درحالیکه در گروه ۶Mdiet، تنها ۲۳ mg/dl کاهش یافته بود. گروه Bdiet در مجموع نیاز به انسولین بسیار کمتری داشت درحالیکه گروه ۶Mdiet نیاز به انسولین بیشتری داشت.
محققان مشاهده کردند میزان اشتها و گرسنگی به شکل قابل توجهی در گروه Bdiet کاهش یافته بود، اما در گروه ۶Mdiet افزایش یافته بود.
محققان تاکید میکنند یک رژیم غذایی با زمان بندی مناسب بین وعدههای غذایی نقش مهمی در کنترل گلوکز و کاهش وزن دارد.
به گفته محققان، تاثیرات سه وعده در روز شامل کاهش وزن بهتر، گرسنگی کمتر و کنترل بهتر دیابت و در عین حال مصرف کمتر انسولین خواهد بود.
محققان تاکید میکنند زمان غذا خوردن و تعداد دفعات غذا خوردن مهمتر از غذا خورده شده و تعداد کالریهای مصرفی است.
به گفته محققان، «متابولیسم بدن در طول روز تغییر میکند. یک برش نان مصرف شده در زمان صبحانه منجر به کاهش واکنش گلوکز شده و در مقایسه با یک برش مشابه نان مصرف شده در شب کمتر چاق کننده است.»
در این مطالعه، محققان ۱۱ زن و ۱۸ مرد چاق و مبتلا به دیابت با میانگین سنی ۶۹ سال را که تحت درمان با انسولین بودند مورد مطالعه قرار دادند.
بیماران به طورتصادفی به دو گروه با رژیم غذایی کاهش وزن متفاوت تقسیم شدند؛ هر رژیم غذایی حاوی مقدار یکسان کالری روزانه به مدت ۳ ماه بود.
یک گروه موسوم به Bdiet سه وعده غذایی در روز دریافت میکرد: صبحانه مفصل، ناهار با حجم متوسط، و شام سبک.
گروه دوم موسوم به ۶Mdiet از رژیم غذایی قدیمی برای افراد دیابتی و کاهش وزن پیروی میکرد: شش وعده غذایی سبک که در طول روز با فاصله مساوی مصرف میکردند.
در طول ۳ ماه، گروه Bdiet ۵ کیلوگرم کاهش وزن داشت و گروه ۶Mdiet ۱.۴ کیلوگرم اضافه وزن داشت.
میزان گلوکز ناشتا گروه Bdiet، ۵۴ mg/dl کاهش یافت درحالیکه در گروه ۶Mdiet، تنها ۲۳ mg/dl کاهش یافته بود. گروه Bdiet در مجموع نیاز به انسولین بسیار کمتری داشت درحالیکه گروه ۶Mdiet نیاز به انسولین بیشتری داشت.
محققان مشاهده کردند میزان اشتها و گرسنگی به شکل قابل توجهی در گروه Bdiet کاهش یافته بود، اما در گروه ۶Mdiet افزایش یافته بود.
محققان تاکید میکنند یک رژیم غذایی با زمان بندی مناسب بین وعدههای غذایی نقش مهمی در کنترل گلوکز و کاهش وزن دارد.
منبع:مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *