۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بودجه جشنواره موسیقی فجر/حضور ۸۵ گروه موسیقی در بزرگترین رویداد موسیقیایی کشور

11:00 - 13 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۳۷۹۵
نشست سی و سومین جشنواره موسیقی فجر با حضور حمیدرضا نوربخش و خبرنگاران رسانه های مختلف در محل تالار وحدت تهران برگزار شد.

نشست سی و سومین جشنواره موسیقی فجربه گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نشست سی و سومین جشنواره موسیقی فجر با حضور حمیدرضا نوربخش و خبرنگاران رسانه های مختلف در محل تالار وحدت تهران برگزار شد.

حمیدرضا نوربخش دبیر جشنواره موسیقی فجر در ابتدای این نشست گفت: خوشحالم در روزهای نزدیک به برگزاری سی و سومین جشنواره فجر در کنار شما حضور داریم. همچون دوره های گذشته از حمایت شما رسانه ها برخوردار هستیم و از همکاری همیشگی و صمیمانه شما در پوشش جشنواره تشکر می کنم. از تاخیر چند دقیقه ای برنامه عذرخواهی می کنم.

وی افزود: در ۳ سال گذشته اولین سالی است که مدیر جشنواره از دوره قبل آن مشخص بود به همین دلیل برنامه ها به خوبی انجام شد.

دبیر جشنواره درباره برنامه های دوره سی و سوم اظهار کرد: برج آزادی، سالن اریکه ایرانیان، فرهنگسرای نیاوران و تالار وحدت از مکان های برگزاری جشنواره است و ۹۰ اجرا اعم از موسیقی نواحی، کلاسیک، سنتی، پاپ و تلفیقی را در این دوره شاهد خواهیم بود.

وی درباره بودجه دوره سی و سوم جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: ۱ میلیارد و هشتصد میلیون بودجه این دوره بوده که مثل سال گذشته است.

دبیر جشنواره سی و سوم جشنواره موسیقی درباره جزئیات برنامه ریزی‌ها برای جشنواره بیان کرد. شش اجرا در حوزه موسیقی انقلاب اسلامی داریم که موسیقی های خاطره انگیز انقلاب اجرا می شود. موسیقی کرال که تاکنون اجرا نشده به این دوره اضافه شده است و با کر انجام میشود این موسیقی های انقلابی و تک خوان ندارد. چند پژوهشگر برای بحث پژوهشی جشنواره دعوت شده اند و همچنین گروه های پر مخاطب و فعال موسیقی با حفظ تنوع دعوت شده اند و اجرا می کنند مثل گروه های تلفیقی و گروه هایی که ایده نو دارند و نو اجرا می کنند.

نوربخش درباره بخش بین الملل جشنواره نیز بیان کرد: ارتباطات ما با گروه های بین المللی و آژانس ها فعال بود و پیگیر بودیم به نحوی که آن ها در این دوره برای حضور تماس گرفتند. در همین راستا به دنبال دعوت گروه های شاخص بین‌المللی برای موسیقی ملل هستیم. به عنوان مثال گروه موسیقی مغولستان، گروه موسیقی کلاسیک از فنلاند و آلمان، ماکسیمون و مانوکچه از فرانسه، ریکاردو فررو خواننده معروف پرتغال و گروه‌هایی از اسلوونی و چین در جشنواره حضور دارند.

وی درباره بخش پژوهش جشنواره توضیح داد: این بخش رقابتی نیست و فراخوان ندارد. به دنبال برنامه ورکشاپ و آموزشی برای گروه های خارجی در دانشگاه تهران هستیم که به دانشجویان اموزش دهند. نتیجه گیری که داشتیم احساس کردیم تعدادی از اجراها در دوره گذشته بیرون از جشنواره می ماندند که به مشکلاتی برخوردیم به ویژه که برخی اجراها در شهرستان برگزار می شود. بنابراین تصمیم گرفته شد تمام اجراهای تهران در بخش موسیقی حرفه ای قبل از ماه محرم و صفر بررسی شوند تا مورد داوری قرار گیرند که نام آن ها متعاقبا اعلام می شود.

دبیر جشنواره سی و سوم موسیقی فجر درباره معیارهای انتخاب بخش موسیقی تلفیقی اظهار کرد: درباره نام موسیقی تلفیقی خودم نیز رضایتی به این نام ندارم اما چون در لفظ کلمه ای عام است و به خصوص که نمی توان دقیقا موسیقی آن را تعیین کرد نام تلفیقی انتخاب شده است.برخی گروه ها به هر دلیلی ممکن است حضور پیدا نکنند بنابراین باید همه شرایط را در نظر بگیریم. همواره نبود و حضور گرو های موسیقی نقد می شود اما مسئله این است که انتخاب ها به سلیقه بر می گردد.

نوربخش درباره طرح اتاق شیشه ای اظهار کرد: منش من اتاق شیشه ای است و در هر جا و هر زمانی همین روند را دارم. در دو سال پیش درخواست زیادی درباره این طرح وجود داشت و مباحث و ابهاماتی مطرح شد که ناروا بود شاید مقداری از آن واکنش ها طبیعی بود به جهت تحول ناگهانی آن اما من به دلیل ناروا بودن برخی واکنش ها اعلام کردم که بیان می کنم و اگر در خواست شود اعلام می کنم.

دبیر جشنواره درباره انتخاب گروه هی موسیقی توضیح داد: پرطرفدار بودن گروه ها معیار برای پذیرش در جشنواره است. یعنی علاوه بر پرطرفدار بودن باید در طول یک سال محبوب و پر طرفدار باشند.

نوربخش درباره سایت بلیت فروشی جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: هیچ یک از دو دوره گذشته اصحاب رسانه از من درباره سایت بلیت فروشی نپرسیده اند و چرایی آن برای من سوال است. در این شهر سایت های مطرح بلیت فروشی در طول این سال ها بوده اند متاسفانه در سال های گذشته کسی حاضر به مذاکره با این ها نبوده است اما بعد از آمدن من نامه به این سایت ها داده شد و شرایطی در نظر گرفته شد اما نیامده و داوطلب نشدند که مسئولیت را برعهده بگیرند و تابع شرایط نشدند. بنابراین جشنواره به فکر این است که چه کاری انجام شود بلیت و بهتر به فروش رسد. برخی دوست دارند این را مسئله بزرگی جلوه دهند و با نام مافیا پخش کنند که درست نیست. من با همه سایت ها مکاتبه کردم و سایتی بیاید کل بلیت های جشنواره را پیش خرید کند من قطعا کار را به او می دهم.

وی به موضوع سالن های جشنواره و اجاره بهای آن پرداخت و افزود: اجاره بهای کلیه سالن ها حتی بنیاد رودکی پرداخته شده است، بنیاد رودکی جزو همکاران ما هستند و تا کنون درباره اجاره بها اختلافی نداشته ایم به خصوص در این دوسال که همکاری در برگزاری ارکسترها وجود داشته و عالی بود. پرداخت هایی جزئی مانده که باید به بنیاد بپردازیم و می پردازیم.

دبیر جشنواره درباره جایزه باربد تاکید کرد: نقطه پیشرفت و تحول موسیقی جایزه باربد است که شبیه به سیمرغ بلورین در سینما است. ما این برنامه را ایرانیزه کردیم و با تصور این که به عدالت نزدیک تر است آن را اجرایی کردیم. سال گذشته با اسیب شناسی که شد به این نتیجه رسیدیم که به عدالت نزدیک نیست بنابراین تعداد داوران محدودتر شد. در این دوره ۲۰۰ اثر داوری می شود.

وی به اساسنامه جشنواره اشاره کرد و افزود: جشنواره باید آیین نامه داشته باشد نه اساسنامه که در دوره های مختلف هم براساس ایین نامه شکل گرفته است. اطلاعی از اساسنامه ندارم اما با ایین نامه ساز و کار تعریف شده است .

دبیر جشنواره درباره تقدیر از شجریان که در دوره گذشته انجام نشد اظهار کرد: پیشنهادات در جاهای مختلف برای تجلیل و اعطای نشان وجود داشته ولی شجریان هیچکدام را حتی دکترای افتخاری را نپذیرفته چراکه وی معتقد است که هنر برای مردم است. اما تقدیر در جشنواره امسال وجود دارد.

نوربخش درباره جشنواره موسیقی و کلاسیک توضیح داد: جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی که قرار است برگزار شود را پیش تر اعلام کردم که باید جدا از موسیقی فجر برگزار شود تا پر رنگ و دیده شود و در حال حاضر می بینید که جشنواره ای پر شور با این نام در حال برگزاری است و به تدریج بحث رقابتی آن نیز شکل خواهد گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *