صدقه دادن دنیا و آخرت را به همراه دارد

8:28 - 30 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۹۳۵۰
کارشناس علوم قرآنی گفت: صدقه دادن از دست دادن مال نیست، بلکه افزایش مال در این دنیا و ذخیره عمل در آخرت برای صدقه‌دهنده است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی رضایی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره صدقه دادن گفت: یکی از اعمالی که در اسلام سفارش زیادی شده صدقه دادن است. توصیه به دادن صدقه و اشاره به منافع زیادی که دارد در روایات متعدد آمده است. افزایش عمر و روزی انسان، ‌رفع بلا و افزایش معنویت در نفس از فواید این عمل پسندیده شمرده می شود.

وی افزود: صدقه ای که صدقه دهنده برای رفع نیاز مستمند می دهد قبل از اینکه به دست نیازمند برسد به دست خدا می‌رسد. حضرت امام سجاد (ع) هر زمان که صدقه می‌دادند دست خود را می‌بوسیدند و می‌فرمود: صدقه ابتدا به دست خدا و بعد به دست فقیر و مستمند می‌رسد. افراد بخش بسیاری از گرفتاری‌های خود را با صدقه رفع می‌کنند، درباره مشخص بودن زمان مرگ روایت ها داریم اما با دادن صدقه خداوند به دلیل رأفت و محبتی که صدقه‌دهنده به نیازمند دارد، مرگش را به تأخیر می‌اندازد.

این کارشناس علوم قرآنی درباره کیفیت فعلی عمل جامعه در دادن صدقه و آن چه باید عمل شود اظهار کرد: صدقه دادن در جامعه اسلامی رایج است و مردم ما هم تقریباً روش خوبی دارند و انجام آن را جزو ضروریات زندگی می‌دانند. اما باید به این موضوع توجه داشته باشند که مورد صدقه ارزشمند باشد. البته مورد صدقه اگر ناچیز یا کم باشد هم اجر و ثواب دارد اما هرچه ارزش صدقه بیشتر باشد ثواب آن نیز بیشتر است. در این مورد حضرت فاطمه زهرا(س) در شب عروسی‌شان در برابر تقاضای فردی که پیراهن نداشت و در خواست پیراهن کرد، لباس عروسیشان را به او داد و لباس کهنه خود را پوشید. صبح وقتی حضرت محمد(ص) دخترشان را دیدند فرمودند: "لباس عروسیت کجاست؟" حضرت فاطمه(س) فرمودند: "دیشب نیازمندی از من پیراهن خواست و من پیراهن عروسی را به او دادم." پیامبر اکرم(ص) فرمودند: "چرا لباس کهنه را به او ندادی؟" حضرت فاطمه (س) به سخن خدا و آیه قرآن استناد کردند و فرمودند: آن چه را بیشتر دوست دارید به دیگران بدهید.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی در ادامه تاکید کرد: صدقه دادن نباید به شکلی باشد که لباس کهنه که قابلیت استفاده ندارد یا پول خرد و ناچیز را به نیازمند بدهیم. بلکه باید مورد صدقه ارزشمند باشد، صدقه به دختر و پسر جوان که می خواهند به خانه بخت بروند و نیازمند جهیزیه هستند، خوب است. صدقه دادن مانند حساب پس انداز است که مال برایت ذخیره می‌شود، در این باره نقل شده است پدری اموال خود را در نزد مردم به‌عنوان صدقه بذل و بخشش می‌کرد. فرزندان او در نزد عالم بزرگی از او گلایه کردند که پدر همه اموال را به دیگران می بخشد و برای خود هیچ چیز نگه نمی‌دارد. عالم دلیل این کار را از پدر جویا شد و پدر جواب داد: صدقه ای که می دهم اول برای من و بعد بچه‌های من است. هم ذخیره عمل برای آخرت من و هم افزایش مال برای فرزندان من است.

وی با اشاره به کسانی که نداشتن مال یا امکانات را دلیلی برای ناتوانی در دادن صدقه می دانند، بیان کرد: صدقه دادن از دست دادن مال نیست بلکه افزایش مال در این دنیا و ذخیره عمل در آخرت برای صدقه‌دهنده است. صدقه دادن روزی را زیاد و زندگی را پر رونق می کند.

این کارشناس علوم قرآنی خاطر نشان کرد: باید همه مردم دست به دست هم دهند و در کمک کردن کوتاهی نکنند به ‌ویژه در زلزله مناطق غرب کشور که این روزها بسیار به کمک نیاز دارند. هر کس هرکاری می‌تواند باید در راه خدا انجام دهد که این عمل خیر پذیرفته پروردگار متعال است و امروز قطعاً برای افرادی که در این راه قدم می‌گذارند بهترین استفاده از فرصت است و برای آنها اجر و مزد بسیار به همراه دارد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *