نمایشگاه عکس مرز تنهایی افتتاح شد

16:00 - 02 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۰۸۳۵
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» با موضوع «آوارگان میانمار در مرز بنگلادش» به همراه نقاشی «یالثارات‌الحسین(ع)» اثر استاد حبیبب صادقی عصر امروز در حوزه هنری افتتاح شد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عصر روز دوشنبه یکم آبان‌ماه نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» با موضوع «آوارگان میانمار در مرز بنگلادش» با حضور گسترده و استقبال هنرمندان عرصه‌های مختلف هنری، مدیران فرهنگی و هنری، چهره‌های سیاسی کشور و خالق عکس‌های این نمایشگاه افتتاح شد.

در آئین افتتاح این نمایشگاه که با موضوع «آوارگان میانمار در مرز بنگلادش» کار خود را آغاز کرد؛ چهره‌های سرشناس فرهنگی، هنری و سیاسی نیز حضور داشتند. از میان این چهره‌ها می‌توان به ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه اشاره کرد.

احسان باقری رییس خانه عکاسان ایران که بانی برگزاری این نمایشگاه از سوی حوزه هنری است، گفت: بیش از یک ماه پیش مذاکرات خود را برای جمع‌آوری عکس‌های هنری از بنگلادش با عکاسان این کشور آغاز کردیم. متاسفانه از فضای داخل میانمار هیچ عکسی موجود نبود. اما طی مذاکره با عکاسان حاضر در بنگلادش با دو تن از آن‌ها به توافق رسیدیم که از بنگلادش و مهاجران میانماری که به آنجا آمده‌اند عکس تهیه کرده و برای ما ارسال کنند. به هر شکل ممکن امروز این نمایشگاه را با حضور یکی از عکاسان تصاویر این نمایشگاه راه‌اندازی کردیم.

باقری افزود: بعد از برگزاری این نمایشگاه در نظر داریم تا با جمع‌آوری تصاویری که از سوی عکاسان ایرانی از فجایع مردم مظلوم میانمار تهیه شده است را برپا کنیم.

وی افزود: تصاویر تهیه شده در این نمایشگاه شامل 34 پرتره مستند و بقیه تصاویر مستند با فضای باز است. اما تمامی تصاویری که به دست ما رسید حدود 250 قطعه بود. عکس‌های بسیاری از سوی هنرمند عکاس«نور عالم» و «سومان پائول» به دست ما رسید. اما به دلیل تلخی و دلخراشی بسیار آنها مجبور به حذف از حضور در نمایشگاه شدیم. چرا که معتقدیم برای نشان دادن رنج‌های این مردم نیازی به نمایش صحنه‌های تلخ، زخم‌ها و فضای خونین نیست. همین تصاویر گویای سختی‌ها و دردهای آنها است.

باقری در ادامه گفت: در نظر داشتیم تا هر دو عکاس این نمایشگاه به ایران بیایند. اما تنها توانستیم در پی رایزنی‌های خود با سازمان فرهنگ و ارتباطات امکان سفر «نور عالم» را به ایران فراهم کنیم.

نورعالم: بیایید همه باهم برای مردم مسلمان میانمار فریاد بکشیم

نور عالم ضمن تشکر از همه حضار در این برنامه و به خصوص احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران گفت: آخرین درگیری‌هایی که در میانمار پیش آمد، منجر به خروج بیش از نیم میلیون نفر از مردم مسلمان روهینگیایی شد. هنگامی که به مرز میان بنگلادش و میانمار می‌رسید با فضای تلخ و غم انگیزی مواجه می‌شویم. این فضا انچنان ناراحت کننده است که اصلا قابل تحمل نیست. بیشترین آسیب و رنج را نیز کودکان و سالمندان در این فاجعه متحمل می‌شوند.

وی با بیان خاطره‌ای گفت: یکی از روزهایی که برای سرکشی به کمپ و یا اردوگاه خودساخته میانماری‌ها در مرز رفتم با صحنه متولد شدن یک نوزاد در شرایطی بسیار ناراحت کننده مواجه شدم. این اتفاق آنچنان من را متاثر ساخت که چند روزی میل به حضور در آن منطقه را نداشتم.

این عکاس اهل بنگلادش گفت: من و دوربینم تنها کاری که می‌توانیم برای این مردم انجام دهیم رساندن صدای ناله‌های کمک‌خواهیشان به جهانیان است. چرا که اجازه چنین اتفاقی را به صورت واضح نمی‌دهند. بیایید دور هم جمع شویم و یک‌صدا به همه دنیا فریادهای مردم مظلوم میانمار را برسانیم.

باقری نیز در همین راستا گفت: بسیاری از رسانه‌های خبری فاجعه میانمار را پوشش ندادند. اما انهایی هم که خبرهایی کوتاه و نامفهوم از آن منتشر کردند با سیاست‌های خاص و به نوعی عدم انتشار حقایق روبرو بود. به عنوان مثال تصاویری که از مردم زجر دیده میانمار که از سرزمین‌های مادری خود در حال فرار بودند منتشر شد بیشتر شبیه به کوچ عادی و متداول از آنها بود. نه فرار به دلیل ظلم و کشتار آنها که با اهداف سیاسی خاصی دنبال می‌شود.

گفتنی است، نقاشی «یالثارات‌الحسین(ع)» اثر استاد حبیب صادقی نیز همزمان با این برنامه به مناسبت نزدیک شدن به اربعین حسینی از سوی انجمن هنرهای تجسمی حوزه هنری به نمایش درآمد. همچنین مراسم افتتاح نمایشگاه عکس«مرز تنهایی» و نقاشی «یالثارات‌الحسین(ع)» اثر استاد حبیبب صادقی با حضور کوروش زارعی، محمد حمزه‌زاده، کمال‌الدین شاهرخ، سید مسعود شجاعی طباطبایی، ابراهیم رحیم‌پور و... برگزار شد.

یادآور می‌شود، علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» می‌توانند به گالری شماره یک خانه عکاسان ایران به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ، حوزه هنری مراجعه کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *