عکسهای راهپیمایی اربعین، بازتاب اهداف امام حسین(ع) باشد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، جابر غلامی عکاس که به گفته خود سه دوره پیاپی در پیادهروی اربعین حسینی و تهیه تصاویری با این موضوع شرکت کرده است، درباره لزوم تهیه و تولید تصاویری با همین موضوع گفت: عکاسی از پیادهروی اربعین حسینی یک کار دلی است، شاید باورتان نشود در مسیری که طی میشود، یک انرژی خاصی به آدم میدهد که واقعا نمیدانید این انرژی از کجا میآید و اساسا در این مسیر عشق یک سری اتفاقات برایتان جفت و جور میشود که متعجب میمانید. به نظرم نه در حوزه عکاسی بلکه در همه حوزهها، حضور در پیادهروی اربعین حسینی و ثبت آثاری با همین موضوع، دلی است و عشق و علاقه میخواهد. به اعتقاد من تجمع میلیون ها زائر در این سفر، واقعا با وجود عشق است و باید در یونسکو ثبت جهانی شود.
وی همچنین در پاسخ به اینکه تاکنون آنطور که باید و شاید در حوزه عکاسی به موضوع اربعین حسینی بها داده شده است، خاطرنشان کرد: طی این چند سال اخیر واقعا به این موضوع اهمیت دادهاند و خوشبختانه سال به سال هم بیشتر شده است. به نظرم هم در بخش عکاسی و هم در سایر بخشها همچون فیلم، مستند و ... اتفاقات بهتری افتاده است و در مجموع پرداخت به این جریان جهانی رو به رشد است. من خودم سال گذشته در جشنواره تصاویر اربعین شرکت کردم و خیلی هم خوب بود؛ امسال هم چنین جشنوارهای وجود دارد.
غلامی سپس درباره پرداخت به موضوع اربعین حسینی با زاویه دید درست به این حماسه بزرگ در حوزه ثبت تصاویر، توضیح داد: اتفاقا از یک هفته اخیر با عکاسان زیادی صحبت کردهام که با من تماس میگرفتند و میخواستند در بخش انتخاب موضوع راهنماییشان کنم که به آن ها گفتم در آنجا بابت قدم به قدم، میشود با لذت عکاسی کرد و اصلا موضوع خاصی ندارد که انتخاب کنید بلکه موضوع خودش سر راهتان قرار میگیرد و به نوعی میلیون ها موضوع برای عکاسی وجود دارد که در این مسیر میتوانید استفاده کنید. اگر واقعا در این سفر دلی کار کنیم، موضوع برای پرداخت بسیار است که از جمله آنها میتوان به حضور پرچمهای کشورهای مختلف، تیپ و ظاهر برخی زائرین، کودکان، زنانی که با سختی به این سفر آمدهاند، حضور مسیحیان در پیادهروی، افرادی که خدمتگزاری زائران را میکنند و ... همه و همه قابلیت کار کردن برای ثبت تصاویر ناب، معنوی و زیبا را دارند.
این عکاس همچنین در پاسخ به اینکه پیشنهاد میدهید تصاویر اربعین حسینی در چه فضاهایی قرار بگیرند، بیان کرد: به نظرم اولین مکان برای قرار گرفتن این تصاویر، نگارخانهها هستند. همچنین میتوانند در ورکشاپها و یا در رسانه ملی از این تصاویر استفاده و روی آن ها کار کنند. نکتهای که در خصوص نمایش اینگونه تصاویر مهم است این است که باید در مناسبت مربوط به خودشان و فصل مناسبش نمایش داده شوند. به عنوان مثال، در ایام عید نمایش داده نشوند بلکه در همان مناسبت محرم و ماه صفر از تصاویر استفاده کنیم؛ چراکه در این مناسبتها بیشتر میطلبد تا روی آن ها کار کنیم و مسلما تاثیرگذاریاش بیشتر است.
او در ادامه درباره اینکه تصاویر اربعین حسینی چقدر میتوانند آیتمهای مناسبی برای فضاهای هیئات باشند، اظهار کرد: تاثیری که این گونه تصاویر میتوانند داشته باشند، این است که وقتی در هیئات استفاده میشوند، میتوانند دوستان عشق و ارادت به امام حسین(ع) را الگوبرداری کنند و فقط این گونه نباشد که در روز تاسوعا و عاشورا امام حسین(ع) را یاد کنیم. ایشان مرد بزرگی بودند. فقط نباید در 10 روز محرم برایشان سیاه بپوشیم و عزاداری کنیم بلکه باید از ایشان درس بگیریم و کارهایشان را یاد بگیریم. در عکاسی از راهپیمایی اربعین حسینی باید به هدف امام حسین(ع) بیشتر فکر کنیم.
غلامی در پایان گفت: من خودم به عنوان عکاس، سه سال پیش برای اولین بار در پیادهروی اربعین شرکت کردم و جالب است که به هیچ عنوان عکاسی نکردم و فقط دوست داشتم از فضا لذت ببرم و آشنا شوم که چه اتفاقی افتاده است. بنابراین معتقدم اول باید فکر کرد بعد عکاسی کرد. بعد از آن هم دو سال پیاپی در پیادهروی شرکت کردم. امسال هم همزمان با این ایام دو جشنواره دیگر دارم که دعوت شدم و تداخل دارند اما اگر قسمت شود حتما برای زیارت میروم.