تاثیرگذاری در کنار جنبه‌های تربیتی در آثار کودکان مورد توجه باشد

10:30 - 18 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۶۲۴۳
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
بازیگر مجموعه «دنیای شیرین دریا»، کار با کودکان را لذت‌بخش و شیرین عنوان کرد و گفت: آثار کودک همچون دیگر آثار باید تاثیرگذار باشند و فقط نباید به جنبه‌های تربیتی‌‌اش توجه شود.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، عطیه غبیشاوی بازیگر سینما و تلویزیون به مناسبت روز جهانی کودک و نوجوان گفت‌و‌گویی با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری انجام داد. وی درباره توجه به عرصه کودک و نوجوان در سینما و تلویزیون گفت: برای اظهار نظری دقیق باید اشرافی کامل بر تمام آثار این عرصه داشت اما به طور کلی شخصا احساس می‌کنم هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، کار کودک و نوجوان بیشتر به سمت سرگرمی سوق پیدا می‌کند؛ این در حالی است که بچه‌ها علاوه بر سرگرم شدن و جنبه تربیتی، موسیقی و مهیج بودن آثار مربوط به خودشان را بیشتر دوست دارند. گاهی که تیزر‌های تبلیغاتی جشنواره فیلم کودک و نوجوان که هرسال در اصفهان برگزار می‌شود را می‌بینم، به نظرم همواره سعی می‌کنند فضای تربیتی در آثارشان داشته باشند و در عین حال بچه‌ها را با فضایی شاد به سینماها می‌کشانند اما این موضوع را هم باید در نظر گرفت که در کنار سینماها، به قدری دی‌وی‌دی‌های مربوط به کودکان و انیمیشن‌های خارجی در دسترس عموم قرار دارد که ممکن است برای خانواده‌ها به صرفه‌تر باشد.

وی ادامه داد: به نظرم سال ها پیش فضای کار کودک رویایی‌تر و فانتزی‌تر بود اما در حال حاضر چند سالی است که فیلم‌ها و برنامه‌های کودکان از یکسری خط قرمزها رد شده است و ما نمی‌دانیم آیا باید آن‌ها را از تماشا منع کنیم یا خیر، به ویژه انیمیشن‌های خارجی آن‌قدر آب و رنگشان جذاب است که گاهی بزرگ‌سالان را هم به خود جذب می‌کنند. بنابراین به نظرم انیمیشن‌های آن طرف بر کارهای کودک ما به خاطر داشتن امکانات جذاب غالب شده است اما در اینجا آثار کودک ما در حد تولید خیلی معمولی اتفاق می‌افتد که شاید برای کودکان خیلی جذاب نباشد. به عنوان مثال به یاد دارم زمانی می‌گفتند کارتون «تام و جری» را دیگر از تلویزیون پخش نمی‌کنند اما در حال حاضر شبکه پویا مدت هاست این اثر را به نمایش می‌گذارد.

این بازیگر همچنین در پاسخ به اینکه طی این سال ها در عرصه سینمای کودک و نوجوان پیشرفت چشمگیری داشتیم، اظهار کرد: مسلما نگاه من به عنوان یک فرد بزرگ‌سال با کودکان و نوجوان فرق دارد، بنابراین قضاوت کردن ما بزرگ‌سالان شاید خیلی اوقات درست نباشد اما می‌توان به جرئت گفت کودکان و نوجوانان حال حاضر به سبب هوشیاری‌شان دنبال برنامه‌های خاص و جذاب هستند. به عنوان مثال در فضای تلویزیون برنامه‌های چون «عمو پورنگ» و یا «فیتیله‌ای‌ها» از جمله برنامه‌هایی هستند که به مقدار کمی جنبه‌های تربیتی دارند و در کنارش هم جنبه‌های سرگرمی نیز دارند ولی در مقایسه با برنامه‌های کودک آن طرف امکاناتی که در اختیار داریم خیلی کم است. کودکان و نوجوانان ما بسیار توانمند هستند اما امکانات کم است. به عنوان نمونه همین فیلم سینمایی «قهرمانان کوچک» که به‌تازگی وارد عرصه شده با توجه به تیزرهایش به نظر جذاب و خوب می‌آید اما اینکه آیا می‌تواند یک ساعت کودک و نوجوان را پای خود نگه دارد، باید تماشا کرد. به نظرم آثار کودک و نوجوان هم همچون دیگر آثار باید تاثیرگذار باشند و فقط نباید به جنبه‌های سرگرمی و تربیتی‌‌اش توجه شود.

غبیشاوی سپس خاطرنشان کرد: در ارائه آثار ماندگار در همه عرصه‌ها من‌جمله کار کودک، همیشه صحبت از فیلم‌نامه خوب و امکانات بالاست که باید در اختیار دوستانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند، باشد اما متاسفانه هنوز که هنوز است ما با فیلم‌نامه‌ها مشکل داریم. به نظرم مهم‌تر از هر چیزی همین فیلم‌نامه است و سپس بخش امکانات حوزه کودک که واقعا در کشور ما کم است، همچنین عجله در ساخت بعضا به آثار آسیب وارد می‌کند. متاسفانه گاهی در عرصه فیلم سازی کودک و نوجوان گویا می‌خواهند از یکسری افراد معروف چیدمان کنند ولی با امکانات خیلی کم کارهای را تولید می‌کنند و در عین حال در ساخت عجله می‌کنند. بنابراین همین امر موجب تولید آثاری ارزان اما بی کیفیت می‌شود که به نظرم نتیجه هم نمی‌دهد اما در هر حال امیدوارم امکانات بیشتر شود.

این هنرمند در پایان درباره اینکه آیا علاقه دارد بازهم در کار کودک و نوجوان همکاری داشته باشد، گفت: من خودم شخصا دنیا و فضای کودکان را دوست دارم و کودک درونم با تمام سختی‌ها، دوست دارد ادامه بدهد و زندگی کند. بنابراین اگر پیشنهاد خوبی در این عرصه باشد حتما دوست دارم همکاری کنم؛ چراکه معتقدم کسانی که در این عرصه کار می‌کنند، روحشان زلال، صاف و شفاف است و گویا کار کودک آدم را جوان‌تر نگه می‌دارد. امیدوارم اتفاقات خوبی در عرصه کودک و نوجوان کشورمان بیفتد و همین طور سینمای کشورمان موفق‌تر شود؛ چراکه به هر حال فرهنگ ما شرقی است و سینمای ما هم باید شرقی باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *