چاپ کتاب‌های آموزشی پژوهشی در دستور کار است

11:30 - 17 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۵۹۲۵
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، گفت: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در چاپ کتاب هم کار خود را آغاز کرده است. این مرکز در نظر دارد علاوه بر تولید و حمایت از نمایشنامه‌ها و اجراهای تئاتر، به آموزش و پژوهش در قالب چاپ و انتشار کتاب با همکاری انتشارات سوره مهر توجه ویژه‌ای داشته باشد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری  از چاپ و انتشار کتاب‌های آموزشی پژوهشی با پیگیری و حمایت این مرکز خبر داد. وی با تاکید بر جایگاه ویژه کتاب‌های آموزشی پژوهشی در حوزه تئاتر کشور افزود: در پی اهمیت موضوع آموزش و پژوهش و یاری رساندن به علاقه‌مندان هنرهای نمایشی کشور در این امر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصمیم به چاپ و انتشار نمایشنامه‌های معتبر و ارزشمند در راستای الگوسازی برای جوانان این عرصه هنری گرفته است. همچنین چاپ و انتشار کتاب‌های پژوهشی و آموزشی با تالیف و ترجمه اساتید تئاتر کشور از جمله داوود فتحلی‌بیگی، دکتر محمدحسین ناصربخت و دکتر حسین فرخی در راستای ارتقای دانش اهالی تئاتر کشور در دستور کار این مرکز قرار گرفته است که تا کنون نتایج خوبی را هم پشت سر گذاشته و به زودی این آثار وارد بازار کتاب کشور می‌شود. جای خالی کتاب‌های ویژه هنرهای نمایشی به صورت گسترده در بازار کتاب کشور کاملا محسوس است و ما باید به عنوان یکی از پیشگامان این هنر اقداماتی جدی را رقم بزنیم؛ چرا که یکی از راه‌های عدالت فرهنگی هنری در میان اقشار مختلف جامعه چاپ و انتشار کتاب‌هایی از این قبیل و دسترسی آسان آن ها در همه‌جای کشور است.

انتشار کتاب «تاثیر ادبیات ایران در مجالس شبیه‌خوانی» به قلم محمدحسین ناصربخت

زارعی در ادامه به تشریح کتاب‌هایی که قرار است از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با همکاری انتشارات سوره مهر منتشر شود پرداخت و گفت: چند سال پیش دکتر ناصربخت کتابی با عنوان «تاثیر ادبیات ایران در مجالس شبیه‌خوانی» در اختیار ما قرار داد تا آن را چاپ و منتشر کنیم. این کتاب پژوهشی مراحل پایانی فرایند چاپ خود را پشت سر می‌گذارد و به زودی منتشر خواهد شد. «تاثیر ادبیات ایران در مجالس شبیه‌خوانی» اثری با موضوع نمایش ملی ایرانی است؛ این اثر نمایشنامه‌نویسان را برای بهره‌بردن از تجربه‌های تاریخی ایرانیان در استفاده از متون ادبی برای شبیه‌خوانی راهنمایی می کند.

وی در توضیح بیشتر این کتاب ادامه داد: «تأثیر ادبیات ایران زمین بر شبیه‌خوانی» در سه فصل کلی «تعزیه و اساطیر»، «تأثیر قصص ایرانی بر شبیه‌خوانی» و «حضور شعر کلاسیک در مجالس تعزیه» نگاشته شده است.

زارعی افزود: فصل اول این اثر با عنوان «تعزیه و اساطیر» به مسائلی چون چگونگی پیدایش تعزیه و ارتباط آن با اساطیر، نمود اندیشه اساطیری و عرفانی در مجالس تعزیه و شخصیت‌پردازی در ادبیات ایران و تعزیه می‌پردازد. فصل دوم که به تأثیر قصص ایرانی بر شبیه‌خوانی می‌پردازد نیز مشتمل بر دو بخش «ساختار مجلس تعزیه و تأثیر ادبیات و قصص ایرانی بر آن» و «الگوهای موجود در قصص ایرانی و مجالس تعزیه» است. نبرد پهلوانان، انتقام، خواب، جست‌وجوی عاشق برای رسیدن به معشوق، سفر، گریز به سرزمین بیگانه، آزمون، پرهیز قهرمان از عشق آلوده به گناه، قلعه گشایی، هدیه خداوندی، نجات کودک منجی، جستجوی پدر، تعقیب یک حیوان و ماجرایی جدید موضوعات قصه‌ها و اساطیر ایرانی هستند که در این بخش پیوند آن ها با تعزیه مورد بررسی قرار گرفته‌ است. «حضور شعر کلاسیک در مجالس تعزیه» موضوع بخش سوم و آخر این کتاب است که در این فصل به دلایل منظوم بودن تعزیه پرداخته شده و امکاناتی که شعر در اختیار تعزیه قرار داده توضیح داده شده‌ است.

مجموعه‌ای شش جلدی نمایشنامه‌های بچه‌های مسجد چاپ شده است

زارعی در ادامۀ معرفی کتاب‌هایی که قرار است از سوی این مرکز منتشر شوند، گفت: مجموعه‌ای شش جلدی نمایشنامه‌های بچه‌های مسجد چاپ شده است که به زودی از آن ها رونمایی خواهیم کرد. این مجموعه شامل نمایشنامه‌هایی است که برای اجرای در مساجد تولید شده است و علاقه‌‌مندان به فعالیت تئاتری در مساجد و فضای باز می‌توانند از این نمایشنامه‌ها بهره ببرند.

نمایشنامه «داستان آن کلات» به قلم بهار مومنی منتشر خواهد شد

وی افزود: نمایشنامه «داستان آن کلات» به قلم بهار مومنی یکی دیگر از نمایشنامه‌هایی است که در قالب کتاب منتشر خواهد شد. این اثر به زودی روانه بازار خواهد شد. «داستان آن کلات» به موضوع تحریم‌ها و اقتصاد مقاومتی مربوط می‌شود. اما نویسنده داستان را با یک عقبه تاریخی پیش می‌برد. چرا که قصه با حمله مغول‌ها به ایران دنبال می‌شود. به نوعی حمله مغول‌ها به ایران در این اثر با بحث تحریم‌ها و اقتصاد مقاومتی امروز تلفیق شده است. نمایشنامه «داستان آن کلات» به دور از شعار نگاشته شده و داستان حمله مغول‌ها به ایران بهانه بیان وقایع تحریم‌ها و اقتصاد مقاومتی کشور است.

مراحل پایانی چاپ «جنبه‌های دراماتیک قصص قرآنی» به قلم حسین فرخی

زارعی با معرفی یک کتاب آموزشی پژوهشی از حسین فرخی گفت: «جنبه‌های دراماتیک قصص قرآنی» به قلم حسین فرخی مراحل آخر گرافیک و طراحی کتاب را پشت سر می‌گذارد و به زودی برای چاپ آماده می‌شود. همچنین دو کتاب هم از سیدحسین فدایی حسین با موضوع «تئاتر کودک و نوجوان» در دستور کار آموزشی پژوهشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری قرار دارد. این اثر هم به زودی از سوی انتشارات سوره مهر برای علاقه‌مندان به این بخش از هنرهای‌نمایشی در سبد فرهنگی کتاب کشور قرار خواهد گرفت.

حسین فراهانی با دو کتاب پژوهشی به بازار می‌آید

وی ادامه داد: دو کتاب پژوهشی هم از حسین فراهانی در دست چاپ است. یکی با عنوان «مدیریت صحنه و اداره نمایش» و دیگری عناصر نمایشنامه‌نویسی است. این دو کتاب نیز در حال پیگیری از سوی مرکز هنرهای نمایشی است تا به زودی انتشارات سوره مهر آن را در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد.

پرتره‌های شهدا به قلم ایوب آقاخانی در راه است

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به انتشار نمایشنامه‌های پرتره‌‌‌ شهدا به قلم ایوب آقاخانی گفت: مجموعه نمایشنامه‌ای از ایوب آقاخانی به زودی منتشر خواهد شد. این مجموعه با عنوان «دو سه‌گانه از جنگ» به شهدای ویژه‌ای از جمله شهید جهان‌آرا، شهید چمران، شهید کشوری و شهدای غواص می‌پردازد.

وی در پایان افزود: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در چاپ کتاب هم کار خود را آغاز کرده است. این مرکز در نظر دارد، علاوه بر تولید و حمایت از نمایشنامه‌ها و اجراهای تئاتر، به آموزش و پژوهش در قالب چاپ و انتشار کتاب با همکاری انتشارات سوره مهر توجه ویژه‌ای داشته باشد. تا کنون دو کتاب با عناوین «شبیه‌خوانی» اثر داوود فتح‌علی بیگی و کتاب نمایشنامه «یورت» به قلم بهرام صادقی مزیدی از سوی این مرکز به بازار کتاب کشور عرضه شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *