تجلیل از دو نویسنده خراسان/ معرفی برگزیدگان مهرواره
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ پیش از این مراسم شاعران و حاضران در مهرواره با حضور در مقبره الشعرا توس به مقام شعرای نامدار مدفون در این مکان از جمله مرحوم محمد قهرمان و غلامرضا شکوهی ادای احترام کردند.
مراسم پایانی این مهرواره که با نورافشانی ویژه مزار فردوسی نیز همراه بود با خوش آمدگویی مدیر حوزه هنری خراسان رضوی آغاز شد.
سید جواد رفاهی در بخشی از سخنان خود با ذکر مقام و منقبت حضرت امام علی(ع)، به فردوسی اشاره کرد و گفت: فردوسی در ادبیات ایران شاعری است که هم فضای ادبیات و زبان فارسی و هم تشیع را توامان حفظ کرد تا جایی که به دلیل موقعیت زمانش و دفاع او از تشیع، پس از فوتش اجازه دفن او در گورستان مسلمانان نیز داده نشد و در نهایت در این مکان به حاک سپرده شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود نیز خواستار تلاش مضاعف تمامی هنرمندان و ادیبان برای انتقال میراث فرهنگی ایران به کمک زبان فارسی شد.
در ادامه و طی مراسمی با حضور محسن مومنی شریف از مقام منصور انوری نویسنده رمانهایی چون «جاده جنگ» و «از عشق آباد تا عشقآباد» تجلیل شد.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری نیز در این مراسم در سخنانی عنوان کرد: فردوسی جدای از اینکه شاعر بزرگی است، داستانسرای بزرگی نیز به شمار میرودو هزاران سال پیش نکاتی را در این زمینه بیان کرده است که ما امروز میخواهیم آن را از کشورهای دیگری یاد بگیریم.
مومنی در ادامه با اشاره به لحن و داستانپردازی ویژه فردوسی در داستانسرایی، گفت: آنچه فردوسی را بزرگ کرده و در تمامی این دوران ارج بخشیده است، جهانبینی توحیدی حاکم بر اندیشه اوست و به همین خاطر ما شاهنامه را راوی بخش بزرگی از هویت دینی و ایرانی خود میدانیم و آن را تجلی آرمانهای ایرانی به شمار میآوریم.
رئیس حوزه هنری در ادامه با اشاره به منصور انوری نیز گفت: آقای انوری از داستاننویسانی است که خوب شناخته نشده است. او هم در حوزه فهم و هم در حوزه خلق داستان فرد برجستهای به شمار میرود. ایشان با ادبیات جهان آشنایی دارد و میان آن با داستان ایرانی پیوند قابل توجهی برقرار کرده است.
به گفته مومنی انوری نویسندهای است که در توصیف و طراحی داستان و دیالوگنویسی در اوج است و توانسته میان داستان نویسی مدرن و ایرانی پیوند قابل توجهی برقرار کند.
بخش دیگری از این مراسم نیز به رونمایی و تجلیل از رمان «رژیسور» نوشته «سعید تشکری» اختصاص یافت که با حضور این نویسنده صورت پذیرفت.
شعر خوانی شاعرانی چون هادی منوری، حامد عسکری، قادر طهماسبی و محمد سعید میرزایی نیز بخش دیگری از این مراسم بود.
این آئین در خاتمه با اجرای موسیقی توسط محمد معتمدی و گروه همراه وی در جوار آرامگاه فردوسی به پایان رسید.
برگزیدگان پانزدهمین مهرواره شعر و داستان جوان سوره معرفی شدند.
بنا بر این گزارش برگزیدگان پانزدهمین مهرواره شعر و داستان سوره نیز در این مراسم و در جوار آرامگاه فردوسی معرفی شدند.
بر اساس آرا هیئت داوران برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:
در بخش داستان کوتاه لوح تقدیر، تندیس و فرصت انتشار یک اثر در انتشارات سوره مهر به خاطر داستان «یکه کوه» به کاظم میرزا آقایی از استان خراسان رضوی اهدا شد.
در بخش ترانه، لوح تقدیر و فرصت انتشار یک اثر در انتشارات سوره مهر به اثر «مادر» سروده الهه رشیدی از خراسان رضوی اهدا شد.
در بخش شعر نو، لوح تقدیر و فرصت انتشار یک اثر در انتشارات سوره مهر به اثر «قزلآلا» اثر سید سالار مرتضوی فومین از گیلان اهدا شد.
در بخش شعر سنتی نیز لوح تقدیر و فرصت انتشار یک اثر در انتشارات سوره مهر به «حصار و مهاجر» سروده علیرضا محمد علی بیگی از قم اهدا شد.
در بخش داستان صدکلمهای نیز هیچ اثری برگزیده معرفی نشد.