نمایش نامه آخر در تماشاخانه ماه حوزه هنری به صحنه می‌رود

11:30 - 11 شهريور 1396
کد خبر: ۳۴۴۹۱۱
علی برجی، کارگردان نمایش «نامه آخر» گفت: امروز وقت آن رسیده که به ناگفته‌های جنگ بپردازیم. قطع به یقین، تماشاگران ما نیز مشتاق شنیدن ناشنیده‌های آن ایام هستند و باز شدن فضا، حتما به جذابیت‌های تئاتر مقدس خواهد افزود.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، نمایش «نامه آخر» نوشته‌ ساغر خواجه امیری و با کارگردانی علی برجی از روز 13 شهریورماه- ساعت 18:30- در تماشاخانه‌ ماه حوزه هنری به صحنه می‌رود.

علی برجی در این‌باره گفت: داستان نمایش راجع به عکاس خبرنگاری است که برای گزارش تصویری به جبهه اعزام می‌شود. وی شاهد آخرین لحظات زندگی مجروحانی است که در بیمارستان صحرایی برای خانواده‌هایشان نامه می‌نویسند و ماجراهایی در پی آن اتفاق می‌افتد.

وی در مورد ساختار اجرایی اثر توضیح داد: نمایش در فضای سوررئالیسم روایت می‌شود و از مولتی‌مدیا و تصاویر پروجکشن نیز در طراحی اجرا استفاده کرده‌ایم که در روند روایت داستان بسیار موثر بوده است.

این کارگردان تئاتر درباره‌ فضای کلی تئاتر دفاع مقدس در بدنه‌ تئاتر کشور اظهار داشت: معتقدم آن‌گونه که اروپایی‌ها بعد از جنگ جهانی دوم به این واقعه‌ خانمانسوز جنگ پرداخته‌اند، ما به حماسه‌ دفاع مقدس خود نپرداخته‌ایم و در این رابطه، آن اتفاق لازم در فرهنگ و هنر ما نیفتاده است. تئاتر ما نیز جدا از این فضا نیست. بشخصه دلیل اول آن را نداشتن متون خوب دراماتیک می‌دانم. معتقدم در عرصه‌ نوشتاری ادای دِین لازم انجام نگرفته است.

وی افزود: از سوی دیگر شعارزدگی، معضل دوم تئاتر دفاع مقدس است. در حوزه‌ حمایت‌ از تئاتر دفاع مقدس بیشتر شعار می‌شنویم تا عمل. البته نهادهایی مثل حوزه هنری و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس پشتوانه‌های بسیار خوبی برای این عرصه هستند اما کافی نیست.

این بازیگر تئاتر و تلویزیون در مورد میزان استقبال تماشاگران از نمایش‌های با موضوع دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اگر نمایش خوب با هر موضوعی پیش روی مخاطب قرار گیرد از آن استقبال می‌کند. خود من سال گذشته دو نمایش با موضوع دفاع مقدس به صحنه بردم که اجرای یکی از آن‌ها- نمایش «جهشه»- سه بار تمدید شد و تماشاگری داشتیم که هفت بار به تماشای این نمایش نشست. از این رو معتقدم می‌توان با حمایت‌های بیشتر، تئاتر دفاع مقدس را آن گونه که لازم است مورد توجه قرار داد.

وی همچنین به علاقه‌ خود به عرصه‌ دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: پدر من هشت سال به صورت مستمر در جنگ حضور داشت. وقتی به جبهه رفت کودک بودم و وقتی برگشت، بزرگ شده بودم. هوای جنگ و جبهه همیشه در خانه‌ ما جاری بود و خاطرات پدرم از لحظه لحظه‌ حضورش در جبهه در وجودم رسوب کرد. خیلی از حرف‌ها و خاطرات پدرم هست که دوست دارم به صحنه ببرم اما به نوعی امکانش نیست. فکر می‌کنم اکنون باید فضا برای پرداختن به ناگفته‌های جنگ باز شود. بسیاری از گفتنی‌های جنگ تاکنون گفته شده و الان وقتش رسیده که به ناگفته‌های جنگ پرداخت. قطع به یقین، تماشاگران ما نیز مشتاق شنیدن ناشنیده‌های آن ایام هستند و باز شدن فضا، حتما به جذابیت‌های تئاتر مقدس خواهد افزود.

علی برجی در پایان گفت: در نمایش «نامه آخر» تلاش کرده‌ایم اثری با کیفیت برای مخاطبان و تماشاگران تئاتر تولید کنیم که امیدوارم مقبول واقع شود.
یادآور می‌شود نمایش «نامه آخر» نوشته‌ ساغر خواجه امیری و با کارگردانی علی برجی از روز 13 تا 31 شهریورماه- ساعت 18:30- در تماشاخانه‌ ماه حوزه هنری به صحنه می‌رود.
علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند با شماره تلفن 09128994197 تماس بگیرند یا به سایت تیوال به نشانی www.tiwall.com مراجعه کنند.

 

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *