اعتبار و قدمت جشنوارهی تئاتر «سوره» به راحتی کسب نشده است
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، قدمت جشنواره تئاتر سوره، آن را به یکی از معتبرترین جشنوارههای تئاتری کشور بدل کرده و غیبت آن در سال گذشته کاملا مشهود بود و به چشم میآمد.
رسول هنرمند؛ مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان اصفهان؛ گفت: اعتبار یک جشنواره به راحتی به دست نمیآید و جشنواره تئاتر سوره بنا به قدمت برگزاری، کیفیت بالای آثار حاضر در آن و نیز معرفی استعدادهای جوان به جامعهی تئاتر کشور این اعتبار را کسب کرده و هنرمندان به آن اعتماد دارند. تئاتر سوره باید با برگزاری متناوب و منظم، این جایگاهش را حفظ کند و عرصهای برای بروز و ظهور نامهای تازه در تئاتر کشور باشد.
وی افزود: استان اصفهان امسال میزبان جشنوارهی منطقه سه تئاتر سوره بود. به جرات میگویم که یکی از باکیفیتترین جشنوارههای مناطق در این دوره را در اصفهانم شاهد بودیم و گرچه پنج اثر شایسته حضور در جشنواره سراسری معرفی شدند اما آثار دیگری هم بودند که لیاقت توجه و اجرای عمومی را داشتند و باید از آنها حمایت شود.
این بازیگر تئاتر، توجه به مولفههای بومی و آیینی را یکی از دلایل موفقیت آثار استانی برشمرد و خاطرنشان کرد: بیشک نمایشنامهای که بر پایهی نشانههای سنتی و بومی هر منطقه نوشته شود از شانس موفقیت بیشتری در جلب نظر تماشاگران برخوردار است. متاسفانه تئاتر همواره از نداشتن متن خوب ضربه خورده و برای همین در حوزه هنری اصفهان برنامههایی برای آموزش و حمایت از نویسندگان جوان داریم تا این نقص را تا حدی جبران کنیم. علاوه بر این، برآنیم تا آثار یکی از پیشکسوتان هنرهای نمایشی تئاتر اصفهان را در چند مجلد آماده چاپ کنیم تا به نوعی حافظ میراث ادبیات نمایشی شهرمان باشیم و نسل جوان را نیز با نوشتههای ارزشمند گذشتگان آشنا کنیم.
هنرمند، شعار جشنواره بیست و پنجم تئاتر سوره را انتخابی هوشمندانه دانست و افزود: شعار هر جشنواره، به مثابهی تابلوی آن جشنواره است. «اخلاق برای همه» یک مفهوم گسترده دارد که موضوعات گوناگونی را در بر میگیرد که در نهایت همگی در راستای اهمیتبخشی به مکارم اخلاق است. از این رو فکر میکنم انتخاب این شعار برای جشنواره تئاتر سوره، نکتهبینانه و از روی هوشمندی بوده است.
مسئول نمایش حوزه هنری استان اصفهان در پایان به آثار راهیافته از این استان به جشنواره تئاتر سوره اشاره کرد و گفت: از استان اصفهان، دو اثر در بخش صحنهای و یک اثر در بخش خیابانی حضور دارد. نمایش «پیرمرد، بقچه، دوچرخه» نوشتهی محمدرضا آریانفر و با کارگردانی پیمان کریمی موضوعی دفاع مقدسی دارد و به زندگی یک خانواده خوزستانی میپردازد. نمایش «بیدر زمان» نیز نوشتهی حسین مهکام و با کارگردانی احسان جانمی، دیگر اثر حاضر در بخش صحنهای است که به وقایع انقلاب مربوط میشود. همچنین در بخش خیابانی نیز نمایش «حکایت خندهدار خندهای که خنده نبود» نوشته و کار مسعود براهیمی اجرا میشود. امیدواریم این سه اثر نمایندگان شایستهای تئاتر اصفهان باشند و پتانسیل خوب هنرمندان اصفهانی را به تماشاگران نشان بدهند.
یادآور میشود بيست و پنجمین جشنواره سراسری تئاتر «سوره» با اشعار «اخلاق برای همه» توسط مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از 15 تا 20 مرداد در تهران برگزار میشود.