امام رضا(ع) را در «ولایت عشق» خلاصه نکنیم/کرامت و شأن انسانی را در آثار سینمایی حفظ کنیم

16:00 - 10 مرداد 1396
کد خبر: ۳۳۴۶۵۶
جعفر دهقان، هنرمند سینما و تلویزیون، معتقد است: پرداختن به شخصیت‌های بزرگی چون امام رضا(ع) و خواهر گرامی‌شان حضرت معصومه(س)جای کار زیادی در سینما و تلویزیون دارد. ما به عنوان کشوری اسلامی، کاری برای ائمه معصومین‌(ع) انجام نداده‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، بازیگر آثار دینی-تاریخی «مردان آنجلس»، «جابربن‌الحیان»، «یوسف پیامبر»، «مریم مقدس» و ... به مناسبت دهه کرامت و ولادت امام رضا(ع) گفت‌و‌گویی با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری انجام داد. وی درباره اینکه چقدر لازم است در فضای سینما و تلویزیون درباره شخصیت‌هایی مثل امام رضا(ع) و خواهر گرامی‌شان به تولید آثار بپردازیم، گفت: به نظرم ما برای امام رضا(ع) کار نکرده‌ایم. جز مجموعه ولایت «عشق» که قطعا امام رضا(ع) فقط در «ولایت عشق» خلاصه نمی‌شود. زندگی امام رضا(ع) سراسر فراز و نشیب بوده و ما واقعا درباره زندگی ایشان کاری نکرده‌ایم، به خصوص درباره زندگی خواهر بزرگوارشان حضرت معصومه(س) که هیچ اثری نداریم. ما هرچه از این بزرگواران کار بسازیم بازهم کم است.

او در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایلی که ما نسبت به ارائه شخصیت‌های دینی‌مان طی این سال ها کم‌کاری کرده‌ایم، هزینه‌های بالای تولید این گونه کارهاست و متاسفانه مسئولین هم همکاری نمی‌کنند. ما در کشوری اسلامی هستیم، اما هیچ‌وقت راجع به این مسائل کارهای بزرگی انجام نداده‌ایم. همیشه یا بودجه نداشته‌ایم و یا اینکه با ایجاد محدودیت‌هایی، سنگ‌اندازی‌ها شروع می‌شد. بنابراین به نظرم پرداخت به شخصیت‌های دینی و ائمه جای کار زیادی دارد و می‌شود کارهای بزرگی کرد، به شرطی که کمی همدلی و همراهی باشد.

دهقان همچنین درباره اینکه معرفی شخصیت‌های دینی و تاریخی در مدیوم سینما باید از چه طریقی صورت بگیرد تا در عین حفظ جذابیت، از تحریف تاریخ جلوگیری کند، توضیح داد: این موضوع به وجدان هر نویسنده بستگی دارد که آیا به تاریخ واقعی دست ببرد و با برداشت شخصی خودش داستان را روایت کند یا اینکه به آن وفادار باشد. به اعتقاد من تنها فضای سینما نیست که می‌شود به داستان برخی از شخصیت‌های دینی تاریخی‌مان پرداخت اما به هرحال سینما جایگاه دیگری دارد و به‌مراتب تاثیرگذاری‌اش بیشتر است. اگر به تاریخ‌مان وفادار باشیم و به سرنوشت و آینده کشورمان خوش‌بین باشیم، هیچ‌وقت تاریخ‌مان را تحریف نمی‌کنیم؛ چراکه این کار خیلی به ما لطمه می‌زند و قطعا ضررش بیشتر از سودش است. باید تاریخ را همان گونه که هست در کارهایمان نشان بدهیم.

این هنرمند اظهار کرد: به اعتقاد من زبان تصویر بهترین زبان برای ارتباط با مردم است؛ به شرطی که همیشه کرامت و شأن انسانی را حفظ کنیم و برداشت‌های شخصی خودمان را در کارها پیاده نکنیم. هر قدر نسبت به تاریخ کشورمان صادق باشیم به همان میزان نیز به آینده وفادار خواهیم بود.

دهقان در پایان گفت: اقبال کم جامعه بین المللی از فیلم های دینی و تاریخی ما به این دلیل است که در این آثار دست به شخصی سازی می زنیم و ابعاد مختلف یک موضوع را مورد بررسی قرار نمی دهیم. به عنوان مثال وقتی ما راجع به کودکی حضرت محمد(ص) می‌خواهیم فیلم بسازیم باید خیلی چیزها را رعایت کنیم که در عرصه بین‌الملل حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *