محمد قبادی فعالیتهای شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب حوزه هنری را تشریح کرد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمد قبادی با بیان اینکه دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، نیمه نخست سال گذشته (95) برای اینکه بتواند به طرحهای پژوهشی و پایاننامههای مختلف و متعدد ارسال شده به این دفتر سر و سامان بدهد و مدیریت و حمایت کند شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی را راه اندازی کرده است، اظهار کرد: البته این طرحها و پایاننامهها پیش از تصویب شورا هم به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ارسال و کارشناسی می شد. اما دفتر به این نتیجه رسید که برای گسترش طرحها و حمایت بهتر این گونه فعالیتها، نیاز به سازماندهی دقیقتری وجود دارد و این سازمان دهی با شورای پژوهش تصویب شد.
نگارش 30 عنوان پژوهشی تازه در حوزه انقلاب اسلامی
وی ادامه داد: سال گذشته که این شورا تصویب شد، از میان 100 عنوان طرح پژوهشی که دفتر جمع آوری کرده بود در جلسات کارشناسی مختلف، در حدود بیش از 30 عنوان پژوهشی به تصویب رسید و در مورد فراز و فرودهای این طرحهای پژوهشی در شورای پژوهش گفتوگو شد. این طرح ها به نویسندگان و محققان مرتبط واگذار شده که در حال نگارش و بازنویسی این آثار هستند.
قبادی خاطرنشان کرد: گام دوم فعالیت های شورای پژوهش، در زمینه پایان نامههایی بود که به دفتر ادبیات انقلاب اسلامی ارسال میشد. بخشی از این پایان نامهها کارشناسی اولیه شد و مورد تایید قرار گرفت و از این مجموعه، در حال حاضر ، 4 عنوان پایاننامه را کارشناسی اولیه و تایید کردهایم و برای اصلاحات تکمیلی به نویسندگان ارسال شده است. این پایاننامهها که کار علمی و دانشگاهی است با نظارت اساتید دانشگاهی برای امسال و یا سال آینده تبدیل به اثر پژوهشی در حوزه انقلاب اسلامی میشود. این آثار، کارهای نو و بکری هستند که به جرئت میتوانم بگویم تا به حال به آنها پرداخته نشده است.
سه کتاب در حوزه ترجمه با موضوع انقلاب اسلامی منتشر میشود
دبیر شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری همچنین گفت: در کنار این پایاننامهها از ظرفیتهای واحد ترجمه در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی استفاده کردهایم و از منابع در خور توجهی که جمع آوری شده استفاده کردهایم و حاصل این فعالیتها، علاوه بر مقالاتی که ترجمه و برای سایتهای «15 خرداد»، «22 بهمن» و «تاریخ شفاهی» حوزه هنری استفاده میشود، انتشار سه کتاب در حوزه ترجمه با موضوع انقلاب اسلامی خواهد بود.
دعوت به همکاری محققان و پژوهشگران انقلاب اسلامی
وی با اشاره به استقبال شورای پژوهش دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری از همکاری با محققان و پژوهشگران، اظهار کرد: به هر نویسنده و پژوهشگری که در حوزه انقلاب اسلامی قصد همکاری دارد، علاوه بر اینکه طرحهای خود را برای همکاری ارائه میدهیم، پیشنهاد میکنیم اگر طرحها و دغدغههایی از طرح مباحث انقلاب و نهضت امام خمینی (ره) دارند، با ما در میان بگذارد و به شکل یک طرح پژوهشی به شورا ارائه دهد، تا طرحها کارشناسی شود؛ تا اگر فکر میکنیم در حوزه کاری ما هست و ارزش علمی و پژوهشی دارد، آن را در دستور کار قرار دهیم.
نگارش دانشنامه زنان مبارز انقلاب اسلامی با بیش از 500 مدخل اصلی
وی همچنین گفت: ما توانستهایم چهار عنوان کتاب برای پایاننامهها ارائه کنیم؛ چیزی که تا امروز اتفاق افتاده کلانتر از یک اثر تحلیلی توصیفی است. ما به شکل مشخص در زمینه «دانشنامه زنان مبارز انقلاب اسلامی» کار خود را آغاز کردهایم. منبعیابی هایمان را انجام دادهایم و اسنادی که لازمه این کار است را جمعآوری کردهایم و گام به گام این طرح پژوهشی را که بیش از 500 مدخل اصلی را در بر میگیرد سر و سامان داده و به سرانجام میرسانیم. این دانشنامه منبع و مرجع پژوهشی است که در قالب کتاب 2 جلدی منتشر می شود.
سرودهای انقلاب اسلامی و نهادهای فرهنگی حکومت پهلوی بررسی میشوند
این محقق و پژوهشگر افزود: همچنین در حال تحقیق و پژوهش پیرامون سرودهای انقلاب اسلامی هستیم و کار بیش از 70 درصد پیشرفت داشته است. درباره بنیادها و نهادهای فرهنگی حکومت پهلوی کارمان را آغاز کردهایم و به صورت اجرایی درآوردهایم و کارمان در مرحله تحقیق و پژوهش است. طرح پژوهشی دیگری تحت عنوان «رجال هفتم تیر» را دفتر انجام میدهد که جای این طرح به صورت یک پروژه و پژوهش علمی خالی بود.
قبادی اظهار داشت: چارچوب سه عنوان اثر را مشخص و یکی از این عناوین را برای نگارش واگذار کردهایم. همیشه دغدغه مان این بود که درباره مبانی فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی انقلاب اسلامی ایران با این حوزه تاثیرگذاری، صحبت کنیم و اینکه حکومت پهلوی در این موضوعات در چه جایگاهی بود و حکومت اسلامی چه رویکردی داشته است را مورد بررسی قرار دهیم.
وی در پایان گفت: برای تبیین این مباحث، سه عنوان اثر را در دست داریم، «مبانی فرهنگی انقلاب اسلامی» که به شکل مجموعه مقالاتی قرار است منتشر شود و در این راستا به پژوهشگران گفتهایم که هیچ محدودیتی در پژوهش ندارند. همچنین در حال گفتوگو با پژوهشگران پیرامون مبانی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی انقلاب اسلامی هستیم که طرح های پژوهشی را دریافت داریم و در شورای پژوهش بررسی کنیم.