ارائه بیش از ۶۸ میلیون خدمت به مردم در سال گذشته/گامهای مهمی در حوزه پیشگیری از تخلفات و کاهش مراجعات مردم برداشته شده است/ پیشتازی سازمان ثبت در حوزه تحول اداری
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همزمان با هفته قوه قضائیه در گفتوگوی ویژه خبری حضور یافت و به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، احمد تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همزمان با هفته قوه قضائیه در گفتوگوی ویژه خبری حضور یافت و به تشریح عملکرد این سازمان پرداخت.
وی با گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر سال ۶۰ به تشریح اقدامات سازمان ثبت اسناد در یکسال گذشته پرداخت و اظهار کرد: دستگاه قضایی نهادهای متعددی را زیرمجموعه خود دارد و سازمان ثبت اسناد یکی از نهادهایی است که با قدمتی یکصد ساله در کنار محاکم دادگستری ایجاد شده و خدمات بسیار گستردهای را به مردم ارائه میدهد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با برشمردن وظایف این سازمان افزود: مجموعه این خدمات نشانگر این است که همه مردم با این سازمان به نوعی در ارتباط هستند.
این مسئول عالی قضایی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۶۸ میلیون خدمت به مردم ارائه شده است، گفت: در حال حاضر بانکهای اطلاعاتی گستردهای در زمینههای مختلف شکل گرفته و اموری که در گذشته باید با دفتر نویسی انجام میشد به شکل الکترونیک در آمده است.
تویسرکانی با بیان اینکه امروز تمام دفاتر کاغذی حذف و مکانیزه شده است، تصریح کرد: با فراگیری امضای الکترونیک بخش زیادی از اقدامات سازمان ثبت به صورت زنده و با گردش اطلاعات صورت میگیرد.
وی با اشاره به ساماندهی بانک جامع املاک گفت: خوشبختانه چند صد هزار دفتری که در گذشته شکل گرفته بود اسکن شد و از سال گذشته هیچ دفتر املاک جدیدی نگارش پیدا نمیکند و زمینه ارتکاب جرائم را از بین رفت و در فضای مجازی تبادل دادهها صورت میگیرد که این کار مراجعات مردم را کاهش داده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: در بخش تخلفات و مشکلاتی که در رابطه با تعیین نام شرکتها داشتیم امروز تمام اطلاعات گذشته به صورت بانک اطلاعات در اختیار مردم است و متقاضی با یک جستجو متوجه میشود که آیا شرکتی با نامی که میخواهد ثبت کند وجود دارد یا خیر.
این مسئول عالی قضایی با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از تخلفات و کاهش مراجعات مردم گامهای خوبی برداشته شده است، بیان داشت: سعی ما بر این بوده است که مراجعات مردم با خدمت دهی غیرحضوری کاهش پیدا کند.
تویسرکانی با بیان اینکه در حوزه تحول اداری در صدر دستگاههای کشوری قرار گرفتیم، گفت: امروز از مجموعه سی میلیون سند مالکیت، ۱۶ میلیون سند را در سیستم کاداستر جانمایی کرده ایم و به مردم داده ایم.
وی در رابطه با آخرین وضعیت اجرای طرح کاداستر اظهار کرد: در حوزه شهرها و در رابطه با اسناد مالکیت شهری هیچ سندی را در غیر سیستم کاداستر صادر نمیکنیم، ولی برخی بخش هایی که مربوط به مالکیتهای دولت است هنوز در سیستم کاداستر اجرا نشده است.
تویسرکانی با تاکید بر ثبت اسناد در دفاتر اسناد رسمی گفت: اعتقادمان این است که حضور بنگاههای املاک برای شناسایی فروشنده و خریدار الزامی است، ولی نباید سند تنظیم کنند و هرچه قراردادها متقنتر باشد دعاوی کمتر خواهد بود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه تنظیم قراردادهای عادی در بنگاهها باعث ایجاد پرونده هایی در دستگاه قضا میشود، بیان داشت: دفترخانهها از اداره ثبت استعلام میکند، ولی این اتفاق در بنگاهها صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به ثبت اثر انگشت مراجعه کنندگان تصریح کرد: این موضوع کلاسه بندی شده تا تخلفاتی همچون جعل اسناد و استفاده از سند مجعول کاهش پیدا کند.
این مسئول عالی قضایی به مردم توصیه کرد که حتما برای ثبت اسناد به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و گفت: بنگاهها باید دالان ثبت رسمی در کشور قرار گیرند نه اینکه مردم فکر کنند که اگر در بنگاه سندی را نوشتند کار تمام شده است بلکه باید آن را ثبت رسمی کنند.
تویسرکانی در رابطه با آخرین وضعیت ثبت سند خودرو و اینکه نیروی انتظامی اعلام کرده است که برگه سبز به عنوان سند خودرو محسوب میشود، بیان داشت: سند رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی در حکم دادنامه دادگاه است. در رابطه با بحث خوردو همه باید تلاش کنیم گرایش جامعه مطابق قانون به سمت ثبت اسناد رسمی باشد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: ریاست محترم قوه قضائیه در بخشنامه سال گذشته خود تکلیف کردند به محاکم دادگستری و توجه دادند که اقدامات فنی که در راهنمایی و رانندگی برای تعویض پلاک صورت میگیرد کفایت از احراز مالکیت افراد نسبت به خودرو نمیکند و حتما افرادی که مدعی مالکیت هستند باید دلایل مالکیتی و سند رسمی در رابطه با مالکیت خودشان را ارائه کنند، پس باید کمک شود ثبت رسمی در کشور افزایش یابد تا هزینهها کاهش پیدا کند.
وی گفت: در قانون پیش بینی شد که دفترخانه ها، سازمان ثبت و نیروی انتظامی با هماهنگی هم دفترخانهها را در مراکز پلاک گذاری مستقر کنند البته سازمان ثبت هم بارها اعلام آمادگی کرده است ولی این اتفاق نیفتاد.
این مسئول عالی قضایی در رابطه با طرح کاداستر و اثرات مثبت آن در پیشگیری از زمین خواری افزود: طرح کاداستر قرار بود از گذشته دور در کشور اجرا شود و تلاشهایی صورت گرفت، ولی به لحاظ مشکلات و گرفتاریها این کار پیش نرفت. البته ما با همه محدودیتها اقدامات بسیار جدی صورت دادیم و در حوزه شهرها این کار انجام شده است.
تویسرکانی بیان داشت: یکی از کارهای بسیار بزرگ این بود که در سال گذشته شبکهای طراحی شد که حدود و مالکیتها را مشخص میکند و ۱۴۴ ایستگاه مثلث بندی شده و مجموعه نقشه برداران ثبت را تجهیز میکنیم تا از زیر ساختها استفاده کنند. این شبکه محدوده مالکیتها را با خطای سه سانتی متر تعیین مختصات میکند و در اسناد مالکیت کروکی بدون خطا انجام میشود.
وی یادآور شد: از متولیان امر زمین مربوط به دولت مثل وزارت جهاد و کشاوری و راه و شهرسازی و سازمان محیط زیست میخواهیم که مطابق قانون مستندات مالکیتی شان را به سازمان ثبت ارائه کنند. متاسفانه ۴۲ درصد منابع اختصاصی ما در بودجه سال 96 حذف شد و در اختیار هلال احمر قرار گرفت که پنج ساله بودن اجرای کاداستر به تعویق خواهد افتاد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *