اختتامیه دومین سوگواره سراسری نوحه «جامه دران» برگزار شد/ حدادیان: در زمینه مداحی ملیتر نگاه کنیم
حدادیان در اختتامیه دومین سوگواره سراسری نوحه «جامه دران» گفت: در زمینه مداحی ملیتر نگاه کنیم.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، اختتامیه دومین سوگواره سراسری نوحه، جامه دران در مجتمع آموزشی نابینایان شهید محبی آغاز شد.
در این مراسم جمعی از مداحان و شخصیتهای فرهنگی و همچنین محسن اسدی شهردار منطقه ۵ تهران حضور پیدا کردهاند.
محسن اسدی شهردار منطقه ۵ در این مراسم گفت: خدا را شکر میکنم که به ما این توفیق را داد تا در منطقه ۵ میزبان این جلسه باشیم.
وی ادامه داد: فلسفه عزاداری و نوحه سرایی از دلایل بزرگ دوام و بقای مذهب شیعه بوده است ضمن این که نوحه و شعر آیینی حلقه اتصالی بین نقطه جوشش شور و عواطف شیعی و ارتباط آن با مفاهیم عمیق شیعه به شمار میرود.
اسدی تصریح کرد: امیدوارم به برکت خون سیدالشهدا (ع) و زیر سایه حضرت زهرا (س) خداوند به نفس مداحان برکت دهد.
در ادامه این برنامه کلیپ سوگواره جامه دران اول و دوم برای مخاطبان حاضر در سالن پرداخت.
مهدی زنگنه مداح و عضو هیئت داوران دومین سوگواره سراسری نوحه، جامه دران در ادامه این مراسم اظهار کرد: مثل این که دغدغه داوران این سوگواره یکسان بوده است و این یکی از نقاط قوت این برنامه به شمار میرود .
وی افزود: در عرصههایی مانند عرصه نوحه خوانی و نوحه سرایی آثاری ماندگار شد که یک ارتباط بین سازنده اثر و اجرا کننده آن برقرار بوده است و اگر ارتباط عاطفی برقرار نباشد، آن اثر برجای نمیماند.
این مداح اهل بیت (ع) همچنین یادآور شد: از ذاکران و مداحان اهل بیت (ع) این تقاضا را دارم که بر لزوم حفظ چنین ارتباطی توجه داشته باشند چرا که در گذشته یک ارتباط بین نوحه و نوحه سرا وجود داشته است که امیدوارم هنوز هم چنین ارتباطی برقرار باشد.
زنگنه تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها و بارها بر اهمیت آهنگ سازی تأکید کردهاند و حتی یک بار گفتند که از آهنگ سازها بخواهید برای شما آهنگ بسازند.
عضو هیئت داوران سوگواره سراسری نوحه، جامه دران همچنین توضیح داد: ما هم اکنون به آهنگ سازها نیازی نداریم چون در بین نوحه خوانها افرادی را داریم که از چنین استعدادهایی برخوردار هستند.
در ادامه برنامه و با قرائت بیانیه هیئت داوران این دوره از این سوگواره بر این نکته تأکید شد که علاقه وصف ناپذیر جوانان به نوحه خوانی و نوحه سرای یکی از دلایل برگزاری چنین جلساتی است
در این بیانیه همچنین به این موضوع اشاره شد که از میان 175 اثر ارسال شده به دبیرخانه 52 اثر به مرحله بازبینی نهایی رسیدند و در این مرحله از جنبههای گوناگون مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت بنا بر این شد تا از 3 نوحه سرا که شایسته تقدیر هستند، تقدیر شود و در عین حال از دو نوحه سرا به خاطر مجموعه آثارشان تقدیر به عمل آید .
در ادامه این برنامه و با حضور سید مجید بنی فاطمه، استاد سازگار و سعید حدادیان از نفرات برتر تقدیر شد.
در این بخش از برنامه از حمید رحیمی به خاطر نوحه محور فاطمه است، مهدی پورپاک به خاطر نوحه واحد اصول اکرم و حسامالدین کاشنده به خاطر نوحه زمینه یا امیرالمؤمنین تقدیر به عمل آمد.
همچنین در بخش تقدیرهای ویژه هیئت داوران نیز از محمدزمان گلدسته، امیر طلاجوران و حسین خوش رفتار تقدیر شد.
در ادامه این برنامه سعید حدادیان برای سخنرانی درباره نوحه و وضعیت نوحه خوانی و نوحه سرایی در روزگار کنونی روی صحنه حاضر شد.
سعید حدادیان در این برنامه گفت: در هفته معلم خوشحال هستیم که استاد سازگار را که معلم همه ما بودند را در این مراسم ملاقات میکنیم.
وی در ادامه سخنان خود ضمن توصیههایی به مداحان جوان اظهار کرد: آقای حسینی با توجه به توانایی و همچنین میزان فعالیت خود در این عرصه باید از حد قم فراتر رود و برای اجرای برنامه در مقیاس کل کشور برنامه ریزی کنند.
حدادیان یادآور شد: این که برخی از شاعران یک بند از نوحه را میگویند و بندهای دیگر را فرد دیگری بگوید کمال بیانصافی است و این موضوع برای ما مداحان تبدیل به یک مکافات شده است.
وی تصریح کرد: در زمینه مداحی گاهی مهاجرت لازم است و باید ملیتر و فراملیتر نگاه کرد، نوحه یک اصطلاح است و ما هنوز نتوانستهایم این موضوع را جا بیندازیم.
این مداح اهل بیت در ادامه صحبتهای خود گفت: برادران نوحه سرا باید برخی از مسائل را در روند سرودن نوحههای خود برای روز مبادا نگه دارند ضمن این که ما نباید توهمات شخصی خود را شعر کنیم اما در مواردی این اتفاق میافتد چرا که مطالعه کافی در این زمینه وجود ندارد
وی اظهار کرد: ما باید در روند سرودن نوحهها به این موضوع توجه داشته باشیم که چرا حرفهای امام حسین (ع) در نوحهها نیست؟ در نوحه بخشهای مختلفی از جمله مدح، حماسه، دل مویه و بخش سیاسی وجود دارد.
حدادیان همچنین خاطرنشان کرد: نوحه برای موقعیتهای مختلفی سروده میشود و در خواندن آن نیز این نکته باید همواره مورد توجه قرار بگیرد به عنوان نمونه یکی از انواع نوحه ، نوحههای قافلهای است و شامل آن دسته از نوحههایی میشود که افراد همراه با دستههای عزاداری آن را در خیابانها میخوانند همچنین دسته دیگری از نوحهها، نوحههای زیرطاقی است که به طور معمول در مجالس عزاداری برای عزاداران خوانده میشود.
در ادامه این برنامه از از پیشکسوت عرصه نوحهسرایی استاد حاج حبیب الله موحد، ستاد حاج جعفر رسول زاده (آشفته) و استاد حاج حیدر توکلی تقدیر شد.
همچنین در بخش پایانی اختتامیه دومین سوگواره سراسری نوحه، جامه دران سید مجید بنی فاطمه به مداحی پرداخت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *