جنگ تکتیراندازها در موصل بالا گرفت/ عملیات موصل چگونه جوانان عراقی را به جبهههای نبرد کشاند+ تصاویر
عملیات آزادسازی شهر موصل عراق پس از پیشرویهای سریع نیروهای عراقی در ماههای نخست در هفتههای اخیر به کندی پیش میرود؛ یکی از عوامل مهم در توقف ناگهانی عملیات به شیوههای مقاومت سرسختانه تروریستهای داعش برمیگردد که برای مقابله به آن راهکار مخصوص به خود دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه بینالملل ، عملیات آزادسازی شهر موصل عراق پس از پیشرویهای سریع نیروهای عراقی در ماههای نخست در هفتههای اخیر به کندی پیش میرود؛ یکی از عوامل مهم در توقف ناگهانی عملیات به شیوههای مقاومت سرسختانه تروریستهای داعش برمیگردد که برای مقابله به آن راهکار مخصوص به خود را دارد.
حیدرالعبادی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق پس از چند سال مبارزه پراکنده نیروهای عراقی علیه تروریستهای داعش روز 26 مهرماه سال 95 با فرمان آغاز «عملیات آزادسازی شهر موصل» که دو سال پیش با حمله ناگهانی گروه داعش به اشغال این گروه در آمده بود، ضمن تمرکز بخشهای مختلف نیروهای نظامی عراق در مبارزه با تروریسم تحمیل شده بر عراق، از تمام مردم عراق صرفنظر از هر تفاوتی خواست که برای شکست گروه داعش و آزادسازی شهر موصل به عنوان آخرین و مهمترین پایگاه آنها به صفوف نیروها مبارز ضد داعش بپیوندند.
از همان روزهای نخست عملیات، فرماندهان نظامی عراقی ضمن تأکید بر عزم جدی خود برای شکست نهایی تروریستهای داعش در موصل به پیچیدهبودن این عملیات اذعان میکردند چرا که تروریستهای داعش از زمان عروج ناگهانیشان در عراق و سوریه و اشغال بخشهایی از خاک این کشورها برای ماندگاری خود از هیچ جنایتی ابایی ندارند و پایبند به سادهترین اصول انسانی و بشری نیستند.
درماههای نخست عملیات آزادسازی موصل، گروه داعش با منفجر کردن عناصر انتحاری خود و همچنین قراردادن مواد انفجاری و خودروهای بمبگذاریشده در مسیر نیروهای نظامی سعی میکرد پیشروی نیروهای عراقی را به سمت شهر موصل را متوقف کند، این شیوه مقاومت داعش اگرچه مشکلاتی را در پیشروی نیروهای ضد داعش ایجاد میکرد ولی دیری نگذشت که نیروهای عراقی با آزادسازی شهرها و روستاهای در مسیر به دروازههای شهر موصل رسیدند ؛ پس از آنکه نیروهای نظامی عراقی در مبارزه شهری و کوچه به کوچه بخش شرقی شهر را به کنترل خود در آوردند، حیدر العبادی به سرعت فرمان عملیات آزادسازی بخش غربی شهر را صادر کرد که هرچه سریعتر کار تروریستها در عراق یکسره شود.
با ورود نیروهای عراقی به بخش غربی شهر، تروریستهای داعش که به سبب جنایتهای هولناکشان علیه مردم عراق به خوبی میدانند که با تسلیمشدن هیچ سرنوشتی جز مرگ و نابودی در انتظارشان نیست، اینبار برای زنده ماندن روش بزدلانهای را به کار بردند، پنهانشدن در میان جمعیت مناطق غربی شهر و اهالی این منطقه را سپر جان خود قراردادند.
حفظ جان اهالی شهر موصل و آزادسازی شهر موصل با کمترین تلفات غیرنظامیان از اولویتهای عملیات آزادسازی شهر موصل بود؛ بر این اساس استفاده از تکتیراندازها برای نابودی تروریستهای قایمشده در میان اهالی شهر تنها راهکار در دسترس نیروهای عراقی است، اگرچه روند عملیات آزادسازی کند شده با این حال جان غیرنظامیان در امان میماند، آنچه در پی میآید زندگی روزانه تکتیراندازهای عراقی در مبارزه با عناصر داعش است.
پایگاه «یواستودی» در گزارشی در اینباره وضعیت «یوسفعلی» از تکتیراندازهای جوان عراقی را اینگونه توصیف میکند: در یکی از هلتهای رهاشده موصل، یوسفعلی نشسته بر صندلی و در حالی که تفنگِ «دراگانوف» روسی را در روبروی خود بر روی تلی از آجر و گونی تکیه داده لحظهای چشمش را از دوربین تفنگ برنمیدارد تا بتواند از حفرهای کوچکی که در دیوار هتل ایجاد کرده خیابانهای تودرتوی «بخش قدیمی» پیش رویش را تحت نظارت دارد و عناصر داعش را شناسایی کند.
«یوسفعلی» که 20 سال بیشتر ندارد درباره نقش خود در مبارزه علیه داعش میگوید: با افزایش نفوذ تروریستها در عراق تکتیراندازشدن یکی از آرزوهای من بود به همین دلیل در آموزشهای مقدماتی تکتیراندازی پلیس عراق شرکت کردم و پس از 6 ماه آموزش تکتیراندازی زیر نظر استادهای خود در بغداد و فلوجه با تفنگهای «دراگانوف» و «ام-16» خود برای نابودی داعشیها به عملیات آزادسازی موصل ملحق شدم.
«یوسفعلی» با تأکید بر اینکه روزانه دستکم سه داعشی را به درک واصل میکند درباره زندگی در چنین شرایط سختی میگوید: روزانه سه وعده غذا میخوریم و تنها در مواقع بسیار ضروری از جمله رفتن به دستشویی مواضع خود را ترک میکنیم.
این مبارز جوان عراقی از رقابتهای دوستانه خود با همرزمانش در کشتار تروریستهای داعش میگوید: ما همیشه ارتباط بیسیمی داعشیها را شنود میکنیم و متوجه میشویم که در طول روز چند نفر را به هلاکت رساندهایم به همین رفقایی که تروریست کمتری شکار کرده باشند دوستانه ملامت میکنیم و او را به کار بیشتر تشویق میکنیم اما در کل فضای بین ما بسیار دوستانه و رفیقانه است.
ژنرال «عبد الرحمان» از فرماندههان نظامی عراقی در خصوص نقش مؤثر تکتیراندازها در این مرحله از عملیات تصریح میکند: تقش مفید تکتیراندازها صرفا به نابودی عناصر تروریستی از فاصله دور ختم نمیشود بلکه لحظهبهلحظه اطلاعاتی از تحرکات دشمن را در اختیار فرماندههان نظامی ما قرار میدهند.
وی درخصوص پیشروی عملیات آزادسازی با تکتیراندازها و روند قدمبهقدم و کوچهبهکوچه آزادسازی شهر تصریح میکند: پیش از ورود به موصل هدف اصلی ما آزادسازی سریع شهر بود، اما اکنون هدف اصلی ما پایینآوردن آمار کشتار غیرنظامیان در شهر است که در مناطق شمالی در اسارت داعش گرفتار شدهاند؛ اگر ما بتوانیم هر روز 100 متر را آزاد کنیم میتوانیم تلفات غیرنظامیان را تا حد زیادی کاهش دهیم، بنابراین در شرایط کنونی این شیوه مبارزه بهترین شیوه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *