بیان اهداف اعتکاف / توجه ویژه خداوند به بندگان در ماه رجب

13:00 - 22 فروردين 1396
کد خبر: ۲۹۷۵۱۸
حجت الاسلام والمسلمین حمید قربانپور با اشاره به اهداف اعتکاف ،‌از توجه ویژه خداوند به بندگانش در ماه رجب سخن گفت.
اعتکافحجت الاسلام والمسلمین حمید قربانپور معاون آموزشی ستاد نماز جمعه غرب تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ضمن تبریک روز 13 رجب به عنوان روز ولادت حضرت علی(ع) گفت: بر اساس آنچه در منابع تاریخی به آن اشاره شده،‌ رجب ماه خدا است ، شعبان ماه خاتم انبیا(ص) و ماه رمضان ماه بندگان خوب خدا به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: اگر به این تعبیر که ماه رجب ماه خداوند است توجه کنیم به خوبی دریافت می‌کنیم که خدا در این ماه عنایت ویژه‌ای به بندگان می‌کند چرا که اینگونه فرصت مناسبی را فراهم می‌آورد تا به وسیله آن هر آنچه را که خیر و صلاح افراد در آن قرار دارد را برایشان رقم .بزند

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: بزرگترین عنایتی که خداوند در حق بندگان روا داشته است این است که انسانی بزرگ و ارزشمند همچون امیرالمومنین(ع) را برای هدایت ما فرستاده است.

وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: همچنین با توجه به این که روزهای 13 تا 15 ماه رجب ایام‌البیض خوانده می‌شود،‌ خداوند در روز 13 رجب نوری را بر روی زمین قرار می‌دهد که ما آن نور را با جسم و جان و همچنین روح و روان خود پذیرا هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین حمید قربانپور توضیح داد: اعتکاف در زمان ما سه روز است در حالی که در زمان پیامبر اسلام (ص) 10 روز بود که به طور معمول در دهه آخر ماه مبارک رمضان .اتفاق می‌افتاد

وی یادآور شد: افرادی که در اعتکاف حاضر می‌شوند،‌ در این سه روز با خداوند خود راز و نیاز می‌کنند و همچنین این مدت فرصت مناسبی را برای بندگانی که علاقمند هستند به قرب الهی دست پیدا کنند، فراهم می‌آورد ضمن اینکه در این سه روز افراد نباید از خانه خدا خارج شوند مگر در شرایط ضروری .

این کارشناس مذهبی همچنین گفت: بازگشت از داخل مسجد به بیرون از آن، در زمان اعتکاف تنها در شرایطی اتفاق می‌افتد که موضوع بسیار مهمی در میان باشد که در این صورت فرد باید بسیار زود به محل اعتکاف بازگردد.

وی تصریح کرد: همچنین نکته مهم در این روند این است که فرد باید در مساجد جامع معتکف شود البته اصل مراسم اعتکاف بر اساس آنچه که در کتابهای روایی آمده است در مسجدهایی مانند مسجد الحرام ، مسجد النبی(ص) مسجد کوفه و مسجد بصره اتفاق می‌افتاد.

معاون آموزشی ستاد نماز جمعه غرب تهران اظهار کرد: وقتی که خانه خدا را به عنوان محل اعتکاف انتخاب می‌کنیم ، باید در آن محل به راز و نیاز و عبادت با خداوند بپردازیم که این فعالیت باید با قصد نزدیکتر شدن به خدا صورت گیرد و لذا نباید فراموش کرد که این روزها روزهایی است که ما باید با خدا خلوت کنیم و به هدف خدا از خلقت خویش پی ببریم.

وی خاطرنشان کرد: اندیشیدن و فکر کردن و همچنین اینکه بتوانیم تکالیف بر دوش خود را مورد اندیشه قرار بدهیم و در مورد فعالیت‌هایی که خوب نبوده اما از ما سر زده ،‌ فکر کنیم از جمله .مهمترین هدف‌هایی است که در اعتکاف برای بندگان فراهم می‌شود




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *