در قنوت و سجده چه دعاهایی بخوانیم؟ +متن دعاها

21:45 - 17 فروردين 1396
کد خبر: ۲۹۵۸۴۰
تعداد نظرات: ۹ دیدگاه
تعدادی دعاهای مستحبی وجود دارد که در قنوت و سجده نماز می توان آن ها را قرائت کرد.
دعاهای قنوت و سجدهبه گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، علاوه بر سوره ها و دعاهایی که خواندن آن ها در نماز واجب است، دعاهایی نیز وجود دارد که خواندن آن ها مستحب است اما خواندن آن ها از ارزش و اهمیت بسیاری برخوردار است.

در گزارش زیر به برخی از این دعاها می پردازیم:

امام علی (علیه السلام) درمورد سجده های در نماز می فرماید:سجده اول، یعنی این که از خاکم و سربرداشتن از آن، رمز از خاک به دنیا آمدن است. سجده دوم، رمز مردن و به خاک خفتن است، سربرداشتن از آن، رمز برخاستن از قبر در قیامت و محشور شدن است و این مضمون این آیه است که: شما را از خاک آفریدیم و به خاک بر می گردانیم و بار دیگر از خاک، بیرونتان می آوریم. 

سجده بهترین و نزدیکترین حالتی است که بنده به پروردگارش نزدیک می شود.

دعا در سجده پایان نماز

در این گزارش به دعا هایی اشاره می شود که جزو بهترین دعا های در سجده و در پایان نماز است. 

در سجده، خواندن این دعاها سفارش می شود:

* «یا لطیف ارحم عبدک ضعیف، یا جلیل ارحم عبدک الذلیل»

* «یا ولی العافیه، اسئلک العافیه، عافیه الدّین و الدنیا و الاخره، بجاهِ محمّـد و عترته الطاهره صلواتک علیه اجمعین»؛ 

* «اللهم انی اسئلک الراحه عند الموت و المغفره بعد الموت و العفو عند الحساب». 

* «یا من له الدنیا و الاخره ارحم من لیس له الدنیا و الاخره»؛ 

* «رب اغفر و ارحم و تجاوز عما تعلم انک الاعزّ الاجلّ الاکرم»؛ 

* «یا خیر المسوولین و یا خیر المعطین، الرزقنی و ارزق عیالی من فضلک فاِّنک ذوالفضل العظیم».

**دعاهایی برای قنوت

قنوت در رکعت دوم نمازهای واجب و مستحب، یکی از سنت های نبوی و مستحبات مؤکد مذهب تشیع است. «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ سَأَلْتُهُ عَنِ الْقُنُوتِ فَقَالَ فِی کلِّ صَلَاةٍ فَرِیضَةٍ وَ نَافِلَةٍ؛ امام صادق علیه السلام در جواب پرسش گری که از قنوت پرسیده؛ می فرمایند: هر نماز واجب و مستحب قنوت دارد. و ترک آن را موجب کامل نبودن نماز می داند. مَنْ تَرَک الْقُنُوتَ رَغْبَةً عَنْهُ فَلَا صَلَاةَ لَهُ؛ کسی که از روی بی میلی قنوت را رها کند، نمازش کامل نیست»

در روایت دیگری آمده: «قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام اقْنُتْ فِی کلِّ رَکعَتَینِ فَرِیضَةٍ أَوْ نَافِلَةٍ قَبْلَ الرُّکوعِ؛ در رکعت دوم نماز مستحبی و واجب، قنوت بخوان»

امام باقر علیه السلام قنوت را از سنت های نبوی به حساب آورده و در مورد فراموش کردن قنوت که مورد سؤال واقع شدند؛ فرمودند: «رَجُلٌ نَسِی الْقُنُوتَ فَذَکرَهُ وَ هُوَ فِی بَعْضِ الطَّرِیقِ فَقَالَ یسْتَقْبِلُ الْقِبْلَةَ ثُمَّ لْیقُلْهُ ثُمَّ قَالَ إِنِّی لَأَکرَهُ لِلرَّجُلِ أَنْ یرْغَبَ عَنْ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و اله  أَوْ یدَعَهَا؛ کسی که قنوت را فراموش کرد؛ حتی اگر در راه باشد رو به قبله بایستد و آن را به جا آورد. سپس فرمودند: من خوش ندارم کسی از سنت رسول الله صلی الله علیه و اله  روی گردان و آن را ترک نماید»

در دعاهای قنوت، کیفیت دعا و نوع دعا را هم مشخص کرده اند. در روایتی آمده است که در قنوت روز جمعه، تمجید خدا و صلوات بر پیامبر و اهل بیت علیهم السلام و دعا برای فرج باشد.

یا در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است که فرمودند: «الْقُنُوتُ فِی الْفَرِیضَةِ الدُّعَاءُ وَ فِی الْوَتْرِ الِاسْتِغْفَارُ؛ در قنوت نمازهای واجب، دعا کنید و در نماز وتر نافله شب، استغفار نمایید.

در دعاهای قنوت، کیفیت دعا و نوع دعا را هم مشخص کرده اند. در روایتی آمده است که در قنوت روز جمعه، تمجید خدا و صلوات بر پیامبر و اهل بیت علیهم السلام و دعا برای فرج باشد.

 
مستحب است در قنوت نماز این ذکر خوانده شود: «لا اله الا الله الحلیم الکریم لا اله الا الله العلى العظیم سبحان الله رب السموات السبع و ربّ الارضین السبع و ما فیهن و ما بینهن و ربّ العرش العظیم و الحمد للّه ربّ العالمین» و نیز آیه شریفه: «ربّنا اغفرلى و لوالدىّ و للمؤمنین یوم یقوم الحساب». هم چنین آیه شریفه: «رَبّنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا و هب لنا من لدنک رحمه انک انت الوهّاب».



برچسب ها: دعا سوره سجده قنوت

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۹
0
0
ممنون وسپاس از دعاهای خوبتان
رسول
|
United States of America
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
0
0
ممنون از لطف بیکران شما خیلی وقت بود دنبال دعا در قنوت وساده می گشتم امروز موفق شدم باز سپاس ازلطف تان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۶
0
0
سلام من در قنوت بعداز ذکر همیشه گی قنوت شکر گذاری میکنم برای بدن سالمم .حسم به نماز قوی تر میشه و بعدش درست تر نماز روبجا میارم فقط نمیدونم از لحاظ شرعی درست هست یانه ممنون میشم راهنماییم کنید
مونا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۵
0
0
ممنونم از برنامه ی خوبتون والتماس دعا دارم
پیرمرادی
|
Netherlands
|
۰۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
0
0
بسیار عالی جذاب و دلنشین با تشکر
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *