انوشه انصاری کیست؟ / صحبت های بانوی فضانورد پس از دریافت جایزه اسکار اصغر فرهادی + عکس
در متن زیر با انوشه انصاری بیشتر آشنا می شوید و صحبت های این بانوی فضا نورد را پس از دریافت جایزه اسکار برای فیلم فروشنده اصغر فرهادی می خوانید.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، انوشه انصاری اولین ایرانی فضانورد، اولین زن گردشگر فضایی و اولین زن مسلمان فضانورد در 21 شهریور سال 1345 در مشهد متولد شد.
جامعه ملّی فضای آمریکا در سال ۲۰۱۵۵ میلادی، جایزه پیشگام فضا را به انصاری اهدا کرد.
انوشه مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ مهندسی الکترونیک و علوم رایانه (EECS) از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد خود را در زمینهٔ مهندسی الکترونیک از دانشگاه جورج واشنگتن اخذ کردهاست. او در حال حاضر مشغول طی کردن دورهای در دانشگاه سوئینبورن است تا بتواند دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ ستارهشناسی دریافت کند.
او همیشه عاشق فضا و فضانوردی و در پی راه یافتن به فضا بودهاست.
در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)، سازمان فضایی روسیه بهطور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بهعنوان اولین زن گردشگری فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز، که برای بهار ۱۳۸۵ برنامهریزی شدهبود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت دایسوکه انوموتو، داوطلب ژاپنی، به دلایل پزشکی و جا ماندن او از مأموریت سایوز تیامای-۹، قرار شد انوشه انصاری در ۲۳ شهریور ۱۳۸۵ با این گروه همراه شود.
سازمان فضایی ایران به عنوان متولی بخش فضا در ایران، هم در آستانه سفر انصاری به ایستگاه فضایی ضمن حمایت از فعالیتها و خدمات ارزنده او در ترویج و توسعه فنآوری فضایی و پرواز به ایستگاه بینالمللی به عنوان تنها جایگاه استقرار انسان در فضا را افتخاری غرورآمیز برای تمام ایرانیان توصیف کرد.
وی اولین فضانورد با اصلیت ایرانی در دنیاست و اولین زن کیهانگرد و چهارمین نفری است که هزینهٔ سفر فضایی خود را پرداخت کردهاست. او همچنین پس از عبدالاحد مومند فضانورد افغان دومین فضانورد فارسیزبان است. انصاری ترجیح میدهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به جای واژهٔ «گردشگر فضایی» استفاده کند.
فضاپیمای سایوز حامل انوشه انصاری، فرمانده روسی میخاییل تیورین، و مهندس پرواز اسپانیایی-آمریکایی، مایکل لوپز الگریا در صبح روز دوشنبه ۱۸ سپتامبر سال ۲۰۰۶ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان به فضا پرتاب شد، و بدین ترتیب مأموریت سایوز تیامای-۹ آغاز گشت. دو روز پس از قرار گرفتن در مدار زمین، فضاپیمای سویوز در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۶ با موفقیت به ایستگاه بینالمللی فضایی ملحق شد و اقامت ۹روزهٔ انوشه انصاری در ایستگاه فضایی آغاز شد.
سرانجام پس از ۹ روز اقامت و پژوهش در ایستگاه بینالمللی فضایی، انوشه انصاری در سحرگاه ۷ مهر ۱۳۸۵ مصادف با ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶ میلادی به همراه پاول وینوگرادف روسی و جفری ویلیامز آمریکایی، دو تن از فضانوردان ساکن ایستگاه، به زمین بازگشت و پس از فرود وی در ۹۰کیلومتری شمال آرکالیک در قزاقستان با استقبال گرم خانوادهاش، ازجمله همسرش حمید، و مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روسیه مواجه شد. وی پس از معاینات پزشکی، با بالگرد برای مراسم خوشآمدگویی به شهر قوستانای (در قزاقستان) منتقل شد.
پس از انصراف اصغر فرهادی کارگردان فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار ۲۰۱۷ در اعتراض به فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ مبنی بر جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا؛ فرهادی، انوشه انصاری و فیروز نادری را به عنوان نمایندگانش برای حضور در مراسم اسکار معرفی کرد. در این مراسم، فیلم فروشنده توانست جایزهی اسکار بهترین فیلم خارجیزبان را بهدست آورد و در پی آن، انوشه انصاری و فیروز نادری، جایزهی اُسکار را به جانشینی از سوی اصغر فرهادی دریافت کردند.
انوشه انصاری پس از دریافت اسکار به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد. انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره دلیل شرکت نکردن فرهادی در اسکار و پیام پنهان در این حرکت گفت: «به نظرم او می خواست کنار مردمی بایستد که تحت تاثیر فرمان ممنوعیت ورود به آمریکا قرار گرفتند و قادر نیستند به دیدار دوستان و اعضای خانواده شان بروند و لحظات مهم زندگیشان را با هم شریک شوند. بنابراین او نتوانست اینجا باشد و جایزه ای را بگیرد که برایش بسیار اهمیت داشت.
نظرات بینندگان
وقتی در مورد هموطنان ایرانیش حرف نزده پول و افتخارش به چه درد میخوره. این هم مثل اون سلیبریتی های غرب پرست هست که از ایرانی بودن خودشون خجالت میکشن
انوشه انصاری باعث سرفرازی و افتخار هر زن و مرد ایرانی است. تا باد چنین بادا.
هیچکدام از این سه نفر به هیچوجه ، به هیچوجه و به هیچوجه افتخار من نیستند بلکه مایه ننگ هستند...
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *