عید قربان عید پیروزی وظیفه بر غریزه است/ مهمترین اعمال عید قربان چیست؟
نصیری فرد با تأکید بر اینکه عید قربان، عید پیروزی وظیفه بر غریزه محسوب می شود، از مهمترین اعمال این عید سعید سخن گفت.
خبرگزاری میزان -
عباس نصیری فرد کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به فلسفه نامگذاری عید قربان گفت: کلمه قربان که در کنار عید قرار گرفته صرفا به معنای قربانی کردن نیست در حالی که به معنای قصد تقرب است به این معنا که انسان به وسیله کارهای نیکی که انجام می دهد، تلاش می کند تا خود را به خدا نزدیک کند.
وی ادامه داد: همچنین عید قربان را عید بزرگ می نامند چرا که این عید و قصد نزدیک شدن به خداوند از زمان خلقت حضرت آدم وجود داشته است.
وی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: هابیل و قابیل فرزندان حضرت آدم به ترتیب چوپان و کشاورز بودند و زمانی که حضرت آدم در رابطه با موضوع قربانی کردن با آنها صحبت می کند، هابیل یک گوسفند بسیار مناسب جهت قربانی کردن انتخاب می کند، اما قابیل بدترین و نامعقول ترین گندم ها را انتخاب می کند.
نصیری فرد همچنین یادآور شد: قربانی قابیل به دلیل نداشتن اخلاص رد می شود، اما قربانی هابیل به دلیل وجود اخلاص در فعالیتش قبول می شود لذا در همین شرایط قابیل کینه می ورزد و به دلیل قبول نشدن قربانی اش، آتش خشم را برمی افروزد و برادرش هابیل را به شهادت می رساند.
این کارشناس علوم قرآنی در بخش دیگری ازصحبت های خود توضیح داد: بر همین اساس و پس از رخ دادن طوفان نوح، خداوند به حضرت نوح فرمان داد که قربانی کند و در زمان حضرت موسی (ع) نیز چنین اتفاق افتاد تا اینکه در زمان حضرت ابراهیم (ع) در سرزمین منا چنین رویدادی محقق شد.
وی همچنین اظهار کرد: به لحاظ محتوایی عید قربان در حقیقت عید پیروزی وظیفه برغریزه است. مخلوقات خداوند سه دسته هستند که دسته ای از آن ها تنها به دنبال غریزه هستند مانند حیوانات، دسته دوم پیرو وظیفه هستند مانند فرشته ها اما گروه دیگری از مخلوقات خداوند که گاهی به غریزه می پردازند و گاهی به وظیفه و آن انسان ها هستند.
نصیری فرد تبیین کرد: زمانی که به حضرت ابراهیم(ع) فرمان داده شد که پسرش را قربانی کند، او به دلیل پدر بودنش غریزه پدری نسبت به فرزندش داشت. اما به جهت اینکه دستور خداوند است و خدا تعیین می کند که ایشان چنین وظیفه ای را انجام دهد، در اینجا وظیفه خداوندی بر غریزه پدری حاکم می شود.
این کارشناس مسائل قرآنی در ادامه صحبت های خود یادآور شد: پس از اینکه حضرت ابراهیم (ع) برای قربانی کردن حضرت اسماعیل (ع) اقدام کرد، خداوند گوسفندی را جهت قربانی کردن فرستاد، در حقیقت حضرت ابراهیم (ع) به وظیفه خود جهت تقرب به خداوند عمل کرد.
وی با اشاره به اعمال عید سعید قربان اظهار کرد: غسل عید قربان مستحب مؤکد است. همچنین قربانی کردن و توزیع گوشت قربانی بین فقرا در این روز بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: خواندن دعای ندبه در صبح عید قربان و همچنین خواندن نماز عید قربان در ابتدای طلوع آفتاب بسیار مورد سفارش قرار گرفته است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *