محمدحسین نیرومند چه هدیهای به فیلمساز شیلیایی داد؟
«میگل لیتین»، فیلمساز مطرح ضدکودتای شیلیایی در ضیافت شامی به میزبانی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با تعدادی از فیلمسازان سینمای ایران، برگزیدگان جشنواره عمار و تعدادی دیگر از چهره های فرهنگی- هنری کشور دیدار کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فرهنگی ، «میگل لیتین»، فیلمساز مطرح ضدکودتای شیلیایی و میهمان ویژه بخش بین الملل جشنواره عمار در ضیافت شامی به میزبانی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با تعدادی از فیلمسازان سینمای ایران، برگزیدگان جشنواره عمار و تعدادی دیگر از چهره های فرهنگی- هنری کشور دیدار کرد.
محمدحسین نیرومند، مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، در این ضیافت صمیمی در سخنانی با تشکر از تلاشهای دستاندرکاران جشنواره عمار به خصوص در بخش بین الملل گفت: با توجه به حضور آقای میگل لیتین، بخشی از قصهای(فیلمنامه) را که در حال حاضر در دست تولید داریم، برای وی که میهمان ماست تعریف می کنم.
نیرومند ادامه داد: 22 بهمن سال 1357، ساعت 9 صبح، نظامیان و نیروهای ارتشی نسبت به اعلام بیطرفی و یا همراهی نسبت به اعتراضات مردم و انقلاب تصمیمگیری کنند که در نهایت به این نتیجه می رسند که اعلام بی طرفی کنند و تیمسار قره باغی، این مسئله را با ژنرال گاس، مسئول مستشاران امریکایی در میان میگذارد که ما(نیروهای نطامی) نمی توانیم مقاومت کنیم و تسلیم می شویم.
وی افزود: ژنرال گاس و 21 نفر از مستشاران امریکایی که در میان آنها بجز ژنرال گاس، سه ژنرال دیگر نیز حضور داشتند، تصمیم میگیرند بخشی از اسناد موجود در مرکز استقرار خودشان را نابود کنند و با این اعتقاد که ستاد مشترک ارتش، محل امنی است تصمیم می گیرند در آنجا بمانند.
نیرومند اضافه کرد: وقتی اعتراضات مردم شدت می گیرد و در اطراف ستاد مشترک تیراندازی میشود این مستشاران امریکایی به اتاق جنگ ستاد مشترک که در طبقه ششم زیر زمین ساختمان قرار داشتند می روند و از آنجا با سفارت امریکا تماس می گیرند.
مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: «ویلیام سالیوان» سفیر امریکا در ایران، از محل سفارت با مسجد و مدرسه علوی که امام در آنجا حضور داشتند، تماس می گیرد و درخواست می کند که مردم را راضی کنند تا جان مستشاران امریکایی در امان باشد که پس از این تماس، آقای یزدی، به دستور امام خمینی(ره)، مردم را راضی می کنند و این افراد زیر نظر عوامل امام خمینی(ره) تحویل سفارت امریکا می شوند.
وی ادامه داد: «سولیوان» در خاطراتش می گوید وقتی من در تلاش بودم با امام خمینی(ره)، رهبر انقلاب اسلامی برای نجات مستشاران امریکایی ارتباط بگیرم، از امریکا، «زیبیگنیو برژینسکی»، مشاور امنیت ملی دولت وقت، با من تماس گرفت و گفت الان وقت کودتا در ایران است که من در واکنش به این حرف، عصبانی شدم و به او گفتم که در حال حاضر کسی باید جان مستشاران امریکایی را نجات دهد و نمی توانیم کودتا کنیم.
نیرومند افزود: برژینسکی می گوید حرفم را قبول نکردند و گفتند باید با ژنرال گاس صحبت کنیم که این ژنرال نیز در پاسخ به برژینسکی می گوید امکان کودتا وجود ندارد و در صورت انجام آن، درصد موفقیت آن فقط پنج درصد است.
وی در جمع بندی خود گفت: امریکایی ها در شرایطی که افراد خودشان در خطر هستند و می گویند امکان کودتا وجود ندارد، با وقاحت تمام، به دنبال کودتا در کشور ایران بودند و همین موارد باعث شد تا دانشحویان انقلابی، مدتی بعد، سفارت امریکا را تسخیر کردند.
نیرومند در پایان مجموعهای از فیلم های مستند شهید آوینی را به میگل لیتین اهدا کرد و خطاب به او گفت: فیلمهای شهید آوینی، بهترین مجموعه برای شناخت انقلاب اسلامی هستند و من این فیلم ها را تقدیم آقای لیتین می کنم تا درباره آنچه ما آن را انقلاب اسلامی میگوییم، آگاهی داشته باشند.
همچنین در پایان این ضیافت صمیمی که با حضور چهرههایی مانند جمال شورجه، انسیه شاه حسینی، ابوالقاسم طالبی، نادر طالب زاده، وحید جلیلی، سینا واحد، بهروز افخمی، حسین زندباف، سید سلیم غفوری، محمدحسین مهدویان، عزت الله مطهری،احسان محمدحسنی، عبدالحمید شهرابی، حبیب والینژاد، محمدحسین بدری، محسن یزدی، سعید سیدزاده و تعدادی دیگر از چهره های فرهنگی – هنری کشور برگزار شد، میگل لیتین، فیلمساز شیلیایی با تک تک این افراد خداحافظی کرد.
بنابر این گزارش، میگل لیتین کارگردان شهیر شیلیایی صبح امروز (پنجشنبه 11 شهریور) تهران را به مقصد سانتیاگو ترک کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *