تعطیلی مساجد پس از اقامه نماز، زیبنده کشور اسلامی نیست

6:20 - 12 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۰۳۷۳
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
تهیه کننده و کارگردان سینما با تاکید بر اینکه مسجد اداره نیست که برای بازگشایی آن ساعت خاصی در نظر گرفته شود، گفت: تعطیلی مساجد پس از اقامه نماز، زیبنده کشور اسلامی نیست.
محمد پیرهادی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «به‌نام پدر» در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی مسجد را مکان امن و پناهگاه مردم دانست و گفت: مسجد اداره نیست که فقط در ساعات خاصی باز شود و بعد از آن نیز تعطیل شود. متاسفانه امروزه مساجد جامعه ما تنها در وقت نماز باز می‌شوند و نیم‌ساعت بعد از اذان نیز تعطیل می‌شوند.

پیرهادی ادامه داد: این واقعیت در حقیقت یک بحران است. اینکه در کشوری که ادعای ام‌القری بودن را دارد، با مساجد مثل اداره و سازمان برخورد شود، یک فاجعه است. امروزه اگر یک تهرانی بخواهد یک ساعت بعد از اذان در مسجد نماز بخواند، در تمام تهران یک مسجد باز پیدا نخواهد کرد حتی در جنوب تهران. 

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «به‌نام پدر»، اظهار کرد: در تمام کشورهای اسلامی حتی کشورهایی که مردم روی خواندن نماز جماعت اصرار دارند و در وقت نماز کار و کاسبی خود را تعطیل می‌کنند نیز مسجد پس از نماز بسته نمی‌شود چراکه مسجد پناهگاه مسلمانان است و نباید تعطیل شود.

وی تصریح کرد: تعطیلی مساجد بعد از اذان، زیبنده کشوری مانند ایران نیست، کشوری که حاکمیت اسلامی دارد و مردم آن ملتی مقید به دین اسلام هستند این در حالیست که در ایران مراکز و نهادهای متولی با امور مساجد وجود دارد که راهبری این حوزه را برعهده دارند. با وجود اینهمه ظرفیت باز هم شاهد چنین اتفاق ناشایستی در جامعه ایرانی هستیم.

پیرهادی یادآور شد: پیش از انقلاب که حکومت نه تنها با مسجد رابطه خوبی نداشت بلکه با روحانیت نیز زاویه داشت اما با این حال مردم با هزینه شخصی مسجد می‌ساختند، هیأت‌امناء منصوب می‌کردند و تمام امور جاری اجتماعی خود را در مسجد و زیر لوای این مکان مقدس انجام می‌دادند. در چنین فضایی مسجد پایگاه جمع‌شدن جوانان و فعالیت‌های آنان بود، مردم مشکلات و چالش‌های خود را در مسجد مطرح و رفع می‌کردند و پایه‌های تفکری جامعه در مسجد بنا گذاشته می‌شد.

وی تصریح کرد: امروزه که حکومت اسلامی در کشور وجود دارد، مسجد بیش از هر زمانی مهجور و مظلوم است تا جاییکه به سطح یک اداره تنزل پیدا کرده است و این ناشی از سوءمدیریت متولیان است. از سوی دیگر امام‌جماعت مسجد که در گذشته امین و معتمد مردم بود، به صورت مداوم با مردم محله ارتباط داشت، با حضور در منازل آنان خود را در بطن مشکلاتشان قرار می‌داد و خود را در قبال اتفاقات محله مسئول می‌دانست امروزه مانند یک کارمند دولتی سر ساعت خاصی به مسجد می‌آید و بعد از خواندن نماز نیز از مسجد خارج می‌شود. کار و مسؤلیت امام‌جماعت تنها امامت در نماز نبوده و نیست!

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «دعوت» یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هنوز پس از سال‌ها با حضور در منازل شهداء، از نزدیک با مشکلات آن ها آشنا می‌شوند. این سنت رهبری را ائمه جماعات تا چه حد عملی می‌کنند؟ به جرأت می‌توان گفت هیچی!

پیرهادی اضافه کرد: در برخی موارد نیز مشاهده می‌شود حیاط مسجد به مغازه تغییر کاربری می‌دهد و یا زیر مساجد مرکز تجاری احداث می‌کنند. این توهین بزرگی به حرمت مسجد است. 

وی خاطرنشان کرد: تعطیلی مساجد پس از اذان و نماز خواندن برخی مردم زیرپل و در خیابان در ساعات پس از اذان، مایه شرمساری است برای یک کشور مسلمان که حکومت اسلامی دارد.


 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *