برنامه آموزشی پنتاگون در "افغانستان" در خطر است

8:12 - 12 ارديبهشت 1395
کد خبر: ۱۶۷۳۸۸
یک سازمان نظارتی دولتی آمریکا می‌گوید، کاهش حضور نیروهای این کشور در افغانستان توانایی پنتاگون در آموزش ونظارت نیروهای امنیتی را کاهش می‌دهد.
برنامه آموزشی پنتاگون در  به گزارش سرویس بین الملل به نقل از خبرگزاری فرانسه، از زمان خروج نیروهای ناتو از افغانستان در سال 2015 در حالی که تعداد نیروهای آمریکایی در این کشور به 9800 تن کاهش یافته نیروهای امنیتی و دفاعی ملی افغانستان موظف به تامین امنیت کشور خود شده‌اند.
 
در همین حال جان سوپکو، بازرس کل بازسازی افغانستان در گزارشی به کنگره درباره توانایی امنیتی نیروهای آمریکایی در این کشور پس از خروج نیروهای ناتو نوشته است: با حضور نیروهای کمتر آمریکایی در این صحنه ارتش آمریکا بیشتر توانایی خود در نظارت مستقیم، ارائه مشاوره‌های تاکتیکی و جمع آوری اطلاعات قابل اعتماد درباره کارآمدی نیروهای امنیتی و دفاع ملی افغانستان را از دست می‌دهد.
 
با وجود 15 سال جنگ، طالبان هنوز هم تهدیدی جدی در افغانستان تلقی می‌شود و این توانایی را دارد که به شدت به نیروهای محلی آسیب وارد کند.
 
آمریکا برآورد می‌کند حدود 5500 نیروی امنیتی افغان تنها طی سال گذشته جان خود را از درگیری‌ها از دست داده‌اند در حالی که سوپکو هشدار می‌دهد، با وجود این تعداد قربانی رقم دقیق نیروهای باقی مانده نامشخص است.
 
وی توضیح می‌دهد: مشکل اصلی کارگروه ویژه بررسی بازسازی افغانستان این است که نه آمریکا و نه افغانستان اطلاعاتی از تعداد سربازان ونیروهای پلیس این کشور، تعداد نیروهای آماده به خدمت و مدت خدمت آنها و میزان حقیقی توانایی عملیاتی این نیروها ندارد.
 
سوپکو معتقد است علاوه بر این کاهش حضور نیروهای آمریکایی به این معنی است که نیروهای این کشور توانایی کمتری در میادین نبرد خواهند داشت در حالی که توانایی نیروهای محلی هنوز به سطحی نرسیده که بتواند این "خلاء" را پر کند.
 
سوپکو همواره یکی از منتقدان پرسر و صدای اقدامات آمریکا در بازیابی امنیت افغانستان به ویژه از طریق بازسازی این کشور بوده است. وی گزارش‌های متعددی درباره وضعیت افتضاح اداری تهیه ونگهداری آمارهای نامشخص نوشته است و همواره از دولت افغانستان به دلیل هدر دادن سرمایه‌ها و فساد انتقاد می‌کند.
 
سوپکو با اشاره به 10 میلیارد دلار باقی مانده از مجموع 113 میلیارد دلاری که کنگره برای ارائه به افغانستان تصویب کرده بود تاکید کرد: اقدامات بازسازی در افغانستان در شرایط بسیار خطرناکی قرار دارد.
 
انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *