آیا برخی نهادها جلوی ارائه آمار اولیه انتخابات در تهران را گرفته اند؟/ پاسخ وزیر کشور را بخوانید
به گزارش خبرنگار سیاسی ، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه حضور در ستاد انتخابات کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برخی نهادها جلوی ارائه آمار اولیه در تهران را گرفته اند اظهار کرد: ما هیچ گونه شایعه ای را در این مورد تایید نمی کنیم و از مردم و رسانه ها نیز درخواست داریم این شایعات را قبول نکنند.
وی با اشاره به اینکه آرای 3000 صندوق را در تهران شمرده ایم تصرح کرد: ما منتظر هستیم تا روند قانونی اعلام تنایج آرا اعلام شود تا ما بتوانیم نتایج نهایی را ارائه دهیم.
وزیر کشور تاکید کرد: اقدامات در زمینه اعلام نتایج آرا به این دلیل است که ما می خواهیم صحت و سلامت انتخابات و دقت آن را افزایش دهیم.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در شعب اخذ رای جمع بندی اولیه پیرامون شمارش آرا صورت گرفته است تاکید کرد: ما در نهایت آرا را تجمیع می کنیم و نتایج نهایی را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وزیر کشور تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد تا پایان امشب نتایج 70 و 80 درصد از شعب اخذ رای را اعلام کنیم.
وی با اشاره به اینکه شمارش آرا درباره انتخابات مجلس خبرگان وشورای اسلامی در تهران ادامه دارد تاکید کرد: ستاد انتخابات کشور تمامی تلاش خود را بر این اساس قرار داده است که ـرا را به صورت صحیح ادامه دهد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوال خبرنگار میزان مبنی بر اینکه چرا آرا انتخابات مجلس خبرگان در برخی از نقاط که یک نفر به عنوان کاندیدا مطرح است تا به این لحظه منتشر نشده اظهار کرد: درست است در برخی از نقاط کشور در انتخابات مجلس خبرگان تنها یک نفرکاندید شده اند اما باید آرای آنها تجمیع شود تا ما بتوانیم اسامی را معرفی کنیم.
وی در پاسخ به سوال میزان پیرامون اینکه آیا وزارت کشور آمار دقیقی از مشارکت مردم در انتخابات دارد اظهار کرد: برای میزان مشارکت ستاد انتخابات کشور بایستی با توجه به اعلام نتایج قطعی میزان مشارکت را اعلام کند اما در حال حاضر با توجه به آمار استعلام شده 33 میلیون نفر یعنی حدود 61 درصد در انتخابات شرکت کرده اند که امیدوارم هستیم جمع بندی نهایی بعد از استعلام نهایی و تجمیع آرا ارائه دهیم.
وی درباره عملکرد برخی از رسانه ها نسبت به انتشار اخبار مربوط به نتایج اولیه انتخابات و همچنین تبلیغات پیش از شروع روند رای گیری اظهار کرد: وزارت کشور نسبت به پیگیری تخلفات رسانه ای پیگیر و جدی است و اقدامات لازم را در این راستا انجام داده است.
رحمانی فضلی تاکید کرد: وزارت کشور پیرامون عملکرد برخی از رسانه ها و حتی نامزدهای انتخاباتی پرونده هایی را به شورای نگهبان و حتی قوه قضائیه نیز ارائه داده است.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از افراد از شهرستانهای اطراف به صورت سازمان دهی شده برای رای دادن به تهران آمده اند اظهار کرد: طبق قانون اگر هر کسی در هر کجایی از ایران رای بدهد اشکالی ندارد ولی اگر این کار غیر قانونی صورت بگیرد به طور حتم وزارت کشور با آن برخورد خواهد کرد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه دو روز مانده به انتخابات سه مورد اتوبوس را در حسن آباد که به صورت سازماندهی شده قصد ورود به تهران و شرکت در انتخابات را داشتند متوقف کردیم تصریح کرد: پس از مشاهده این مورد به استانداری قم و تهران اعلام کردیم که باید از این موضوع جلوگیری کنند و آنها نیز این اقدام را انجام دادند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه حدود 2900نفر تا به این لحظه و با توجه به آرا شمارش شده در انتخابات تهران شرکت کرده اند تاکید کرد: طبق این آمار تا به این لحظه 45درصد از واجدین شرایط در استان تهران حضور پیدا کردند.
رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: فضای آرام و با نشاطی در عرصه انتخابات کشور حاکم بود و مردم به خوبی نقش خود را ایفا کردند از این رو مسئولین نیز باید در جهت پیگیری مطالبات مردم وارد عمل شوند.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون این موضوع آیا درگیریهایی پیرامون ابطال رای در شهر یاسوج صورت گرفته است اظهار کرد: در برخی از شهرها به دلیل قومی و طایفه ای بودن انتخابات متاسفانه درگیریهایی صورت گرفت که این موضوع در این مناطق امری طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه در لرستان، کهکیلویه و بویراحمد و کرمانشاه مواردی از درگیریها وجود داشت تصریح کرد: ستاد انتخابات کشور پیش از برگزاری انتخابات کمیته امنیتی را در برخی از استانهای کشور که موضوع قومی و طایفه ای از اهمیت بسیاری برخوردار است ایجاد کرد از این رو ما با موارد بسیار حادی در این مناطق روبرو نبودیم.
رحمانی فضلی درباره عملکرد ستاد انتخابات کشور خاطر نشان کرد: این ستاد نهایت تلاش خود را برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل ممکن انجام داد و در این مسیر نیروی انتظامی و قوه قضائیه نیز نهایت تلاش و همکاری را با شورای نگهبان اتخاذ کرده است.