ضرورت توجه به ارزشهای اسلامی و بومی در حقوق شهروندی
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، عباسی در نشست آموزشی اجرایی مشترک مدیران کل عملکرد و پاسخگویی به شکایات دستگاه ها با طرح این سوال که ارتباط حقوق شهروندی با فساد چیست، گفت: رشد و بالندگی انسان در جامعه بشری در گرو نظم و امنیت عمومی است و باید این امر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در گونه شناسی کرامت انسانی همین نکته ما را بس که انسان از آن رو که انسان است باید حرمتش پاس داشته شود و این امر اختصاص به مکتب و فرد خاصی ندارد.
عباسی افزود: لازمه حقوق شهروندی این است که نه با اندیشه وارداتی بلکه با توجه به ارزشهای اسلامی و بومی باید به آن پرداخته شود و در اصول قانون اساسی جلوه های متعدد حقوق شهروندی بیان شده است.
وی تصریح کرد: اساسا ریشه حقوق شهروندی در حق الناس بیان شده است و این امر جایگاه رفیعی در نظام دینی ما دارد.
عباسی به فرمان 8 ماده ای امام (ره) اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) فرمودند مردم سالاری دینی به این معنی است که اگر بنا باشد که نظام سیاسی بر مبنای دین صورت گیرد این امر بدون حضور وپذیرش مردم ممکن نیست.
عباسی به حقوق شهروندی در فضای پسا برجام اشاره کرد و گفت: دولت می تواند با تاکید بر گسترش حقوق شهروندی که در قوانین به آن اشاره شده است برای تحقق آن گام های اساسی تری بردارد بنابراین باید پایش از درون داشته باشیم به این معنی که دستگاه ها نظارت پیشگیرانه در راستای حقوق شهروندی داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آموزش حقوق شهروندی در سطح مدیران و مردم و دستگاه های اجرایی نیز اهمیت به سزایی دارد و باید این فرهنگ نهادینه شود که تاسیس کلینیک حقوق شهروندی در این زمینه مورد تاکید است.