انتشار ۲ کتاب جدید توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «فلسفه حکمت صدرایی» از سوی گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دین پژوهی منتشر شده است.
این اثر دارای سرفصلهایی نظیر عصر حیات و شخصیت صدرا، عصر صفویه، شخصیت صدرا، حکمت صدرایی، فلسفه و حکمت، حکمت متعالیه، موضوع حکمت صدرایی، موضوع فلسفه، پیش از صدرا، موضوع فلسفه در حکمت صدرایی، اسلامیت حکمت صدرایی، فلسفه اسلامی، اسلام و حکمت صدرایی، خاستگاه حکمت صدرایی، فقر تاریخ نگاری، عوامل تأسیس حکمت متعالیه، منابع حکمت صدرایی و ... است.
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب خود، در تبیین اشتراک کلام و فلسفه چنین مینویسد: فلسفه اسلامی در خصوص حکمت متعالیه صدرایى عمیقتر و فراگیرتر است؛ زیرا به نظر میرسد اگر متکلم نسبت به مباحثى مانند اصالت وجود، تشکیک در وجود، وجود رابط و مستقل، ویژگى هاى هستى ممکن و واجب، وحدت و اقسام آن، علت و معلول، امتناع دور و تسلسل، ویژگى هاى هستى مادى و مجرد، اقسام سبق و لحوق و... آگاهى کافى نداشته باشد، از عهده تحقیق دربارۀ مسائل خداشناسى و توحید بر نخواهد آمد.
با توجه به آنچه بیان شد، به نظر میرسد میان کلام شیعه و حکمت صدرایی وجوه مشترکی در مباحث وجود و صفات خداوند و مباحث مربوط به معاد میتوان یافت و سایر مباحث کلامی مانند نبوت و امامت در حقیقت به خداشناسى بازمىگردند؛ زیرا همگى مصادیق و مظاهر صفات الهى چون عدل، حکمت، رحمت و لطف هستند. به همین جهت، مباحث یاد شده همانگونه که در متون کلامى مورد بحث قرار گرفتهاند در متون فلسفى نیز مطرح شده اند و با توجه به اینکه فلاسفه بر پایه مبادى یقینى و اصول برهانى موضوعات دینى را بررسى مىکنند، در ایفاى این رسالت کلامى (کسب معرفت تفصیلى و تحقیقى در زمینه عقاید دینى) از متکلمان موفق تر بودهاند.
کتاب «فلسفه حکمت صدرایی» اثر حسن پناهی آزاد، با قیمت 30000 تومان منتشر شده است.
*فلسفه پزشکی
کتاب «فلسفه پزشکی» در چند فصل فلسفه پزشکی و سیر تاریخی آن، نظریه ای درباره سلامت، نظریه در رابطه با پزشک و بیمار و اخلاق پزشکی تدوین شده است.
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب خود، درباره این کتاب و معرفی فصول آن مینویسد: پژوهش حاضر در واقع کتابی برای معرفی فلسفه پزشکی نیست، اگر چه سعی شده است به طور مختصر این حوزه معرفی شود. در این پژوهش هدف اولیه واکاوی و تامل دقیق فلسفی درباره مهمترین موضوعات فلسفه پزشکی یعنی ماهیت سلامت و بیماری بوده است.
برخی از این ایدهها در چند سال اخیر در نشریههای علمی کشور منتشر شده بود، اما در این پژوهش سعی کردهام در چارچوبی مشخص سه حوزه پژوهش از فلسفه پزشکی یعنی هستیشناسی، معرفتشناسی و اخلاق پزشکی را در قالبی سازگار با یکدیگر بررسی کنم. باز تاکید میکنم هدف من از این پژوهش، توصیف فلسفهپزشکی و مباحث آن نبوده است، بلکه با رویکردی خاص در پی بسط و گسترش نظریههایی در فلسفه پزشکی بودهام.
کتاب «فلسفه پزشکی» اثر احمد رضا همتی مقدم ، با قیمت 15000 تومان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به نشانی www.poiict.org مراجعه کنند.