صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

آخرین گمانه‌زنی‌ها درباره نیمکت تیم ملی والیبال| از احتمال هایجک توسط سامورایی‌ها تا سرمربیگری اشتراکی توتولو-اکبری/ قیمت مندز بالا رفت

۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵:۰۲
کد خبر: ۴۷۹۰۰۸۸
دسته بندی‌: ورزشی ، توپ و تور

خبرگزاری میزان - هجدهم خرداد ماه بود که مائوریسیو موتا پائز، سرمربی برزیلی-فرانسوی تیم ملی والیبال به دلیل کسب ۷ باخت متوالی در لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ بالاخره کاسه صبر رییس جوان فدراسیون والیبال را لبریز کرد و حکم برکناری پائز را صادر کرد تا پس از تجربه ناکام دوران سرمربیگری بهروز عطایی و کنار رفتنش، شاهد تجربه تلخ دیگری در استخدام مربیان خارجی برای تیم ملی والیبال باشیم. 

پس از اخراج پائز و در حالیکه هدایت تیم ملی والیبال در ۵ دیدار پایانی لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ به پیمان اکبری سپرده شده بود، میلاد تقوی به صراحت در مصاحبه‌های متعدد خود اعلام کرد که برای خروج از وضعیت بحرانی این روز‌های تیم ملی و بازگشتن به جایگاه نخست قاره آسیا قطعاً نیاز به برنامه‌ای شبیه به آنچه ژاپنی‌ها انجام دادند، داریم و تاکید داشت که قطعاً هدایت تیم ملی طبق یک برنامه بلندمدت به یکی از مربیان نامدار و سطح اول جهان والیبال سپرده خواهد شد.

اما پس از گذشت نزدیک به ۲ ماه از اخراج پائز، همچنان وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، زیرا اولاً تیم ملی ایران در بحرانی‌ترین روز‌های خود پس از حضور در سطح اول والیبال جهان قرار دارد و قطعاً مربیان تراز اول دنیا اقبال کمتری برای آغاز یک پروسه ۴ ساله آن هم با زیرساخت‌ها و وضعیت کیفی نسبتاً پایین لیگ برتر خواهند داشت.

دوماً آنکه به دلیل اُفت کیفی تیم ملی شرایط مالی فدراسیون والیبال هم با وجود افزایش کمک‌های مالی از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، به دلیل نداشتن اسپانسر‌های دست به نقد و متمول آنگونه مساعد نیست که بتواند ماهانه چیزی بین ۲ تا ۳ میلیارد تومان برای یک سرمربی هزینه کند و قطعاً استخدام مربی خارجی سرشناس، فدراسیون والیبال را از نظر مالی در تنگنا قرار خواهد داد. 

سوماً آنکه طبق اظهارات اخیر رئیس فدراسیون والیبال، سرمربی جدید امکان حضور همزمان در تیم ملی و تیم باشگاهی را نخواهد داشت و باید سرمربی مدنظر تمام و کمال حواسش معطوف به تیم ملی بزرگسالان، هماهنگی با کادرفنی تیم‌های پایه و زیرنظر گرفتن لیگ برتر باشد که مسلما قبول چنین شرایطی از سوی مربیان تراز اول دنیا دور از ذهن به نظر می‌رسد و مستلزم صرف هزینه سنگین است. 

علاوه بر دلایل فوق وضعیت سیاسی خاورمیانه، شرایط را از جنبه‌های دیگری هم برای مذاکره با مربیان تراز اول جهان دشوار کرده است، چراکه تبلیغات منفی رسانه‌های غربی هم قطعاً روی ذهنیت این مربیان تأثیراتی می‌گذارد.

حالا پس از گذشت ۴۰ روز از آغاز مذاکرات فدراسیون والیبال با گزینه‌های خارجی و به بن‌بست خوردن مذاکرات با مربیانی مانند لورنزتی، آلکنو، هینن، بلنجینی، جولیانی و پیاتزا، تنها گزینه‌ای که امکان جذبش شبیه به آنچه که تقوی برای اجرای برنامه بلند‌مدتش در تیم ملی نیاز دارد، مارسلو مندز سرمربی تیم ملی آرژانتین در ۲ المپیک قبلی است.

شنیده‌ها حاکیست هرچند تا ۲ هفته پیش شرایط برای عقد قرارداد با این سرمربی نامدار آرژانتینی در مسیر عادی خود قرار داشت، اما متأسفانه نابلدی و بی‌تجربگی برخی افراد نزدیک به رییس فدراسیون در انجام مذاکرات و تلاش برای دور زدن مدیریرنامه‌های مندز باعث دلخوری این مربی شده و شرایط را برای امضای قرارداد با مندز در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

البته علاوه بر این دلایل متأسفانه جدایی فیلیپ بلین از هدایت تیم ملی والیبال ژاپن باعث شده تا رییس جوان فدراسیون والیبال کشورمان در رقابت سخت و البته نابرابری با سامورایی‌ها در انتخاب مربی قرار گیرد و با هایجک شدن توسط ژاپنی‌ها روبرو خواهد بود، زیرا در شرایط فعلی نشستن روی نیمکت تیم ملی اوج گرفته ژاپن که رنک سوم جهان را در اختیار دارد و از شرایط مالی و زیرساختی به مراتب بهتری برخوردار است، جذاب‌تر از هدایت تیم ملی بحران زده ایران برای سرمربیان تراز اول جهان است.

ناگفته نماند که طبق شنیده‌ها ژاپنی‌ها که دنبال سرمربی جدید هستند پیشنهادات خود را به مارسلو مندز هم ارسال کرده‌اند و متاسفانه پیشنهاد مالی بالاتر از سوی ژاپنی‌ها باعث شده تا مندز مبلغ پیشنهادی ابتدایی‌اش به فدراسیون والیبال ایران را بالا ببرد.

از همین رو به نظر می‌رسد با به بن‌بست خوردن مذاکرات با تمام گزینه‌های سرشناس خارجی، تقوی فکر دیگری در سر بپروراند و آن هم استفاده از گزینه ایرانی-خارجی، پیمان اکبری-توتولو باشد. حتی مصاحبه اخیر پیمان اکبری و تعریف از خودش و همچنین تمجید مبالغه‌آمیزش از توتولو نشان از آن دارد که گویا صحبت‌هایی بین اکبری و تقوی در این خصوص رد و بدل شده است.

هرچند تقوی هم در درجه اول دنبال استخدام سرمربی نامدار خارجی برای تیم ملی است تا با نوعی به قولش در رسانه‌ها عمل کند، اما اگر مذاکرات با مندز به نتیجه نرسد، به احتمال زیاد توتولو به عنوان سرمربی و پیمان اکبری به عنوان دستیار اول و به صورت اشتراکی هدایت تیم ملی را برعهده خواهند داشت. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *