رئیس کل دادگستری استان لرستان: کثرت ورودی پروندهها یکی از علل کاهش اتقان آرا است
خبرگزاری میزان-حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری رئیس کل دادگستری استان لرستان در جلسه شورای معاونین ضمن تسلیت ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و شهادت سرور و سالار آزادگان جهان، امام حسین (ع) گفت: انسان وقتی به حادثه کربلا نگاه میکند دو صفحه میبیند یک صفحه، صفحه سیاه که شمر و سنان و عمرسعد بازیگر آن هستند که صفحه تراژدی و غم اندوه است یک عده انسان ظالم و بی رحم که شدیدترین جنایت علیه بشریت را مرتکب شده اند و وقتی انسان به این صفحه نگاه میکند شرمنده است، اما صفحه دیگر صفحه روشن و سفید این حادثه آن صفحه ایست که امام حسین علیه السلام و اصحاب ایشان خلق کرده اند صفحهای مملو از شرافت و کرامت و بزرگی و عظمت، ایثار و فداکاری، از خود گذشتگی برابری و مساوات، در عاشورا فضائل انسانی و کمالات اسلامی در اوج خود است و ما میتوانیم بگوییم حادثه کربلا نمایشگاهی از فرهنگ اسلامی است که امام حسین علیه السلام آن را علم کرده که به دنیا نمایش دهد.
وی با اشاره به اینکه امام حسین علیه السلام در حادثه کربلا اسلام را در همه جهاتش به جهان عرضه میکند، گفت: امام حسین علیه السلام در جریان کربلا جلوههای عظیمی از انسانیت به نمایش گذاشته که اگر به آنها توجه شود باید وضع زندگی ما در ابعاد مختلف؛ خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به گونهی دیگری رقم بخورد و نباید با این میزان از معضلات و مشکلات گوناگون مواجه باشیم.
وی در ادامه با اشاره به دیدار هفته قوه قضاییه با مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر انجام دقیق ماموریتهای قوه قضاییه و مهمترین و اولین ماموریت آن که رسیدگی به شکایات، تظلمات و رفع خصومت است، تاکید کرد: اگر دادگستری در ماموریت اول خود خوب عمل کند در اذهان عمومی جا میافتد که دادگستری عدالتخانه است و سبب جلب رضایت و اعتماد عمومی میشود.
وی علت اصلی گلایههای مردم را اطاله رسیدگی دانست و گفت: معاونتهای دادگستری باید در زمینه کاهش اطاله دادرسی ورود جدی داشته و راهکارهای رسیدگی سریع و توأم با دقت را احصاء و اجرایی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری کاهش نقض آرا و افزایش اتقان رای را ضروری دانست و گفت: آرا باید در دادگاه بدوی بقدری متقن صادر شود که در دادگاه تجدیدنظر با کمترین تغییر تایید شود و اطراف پرونده در پیش خود تسلیم به رای باشند و آن را تحسین کنند.
وی با اشاره به اینکه کثرت ورودی پروندهها فشار زیادی روی قاضی میآورد و یکی از علل کاهش اتقان آرا است، اظهار کرد: باید در راستای کاهش ورودی پرونده به دادگستری برنامهریزی دقیق انجام داده و در رابطه با پروندههایی که به دلیل کم کاری ادارات تشکیل میشود با مدیران آن ادارات از باب ترک فعل برخورد جدی صورت گرفته تا در آینده از تشکیل پرونده جلوگیری شود.
وی افزایش دانش قضایی و به روز شدن قضات را امری بسیار ضروری برشمرد و عنوان کرد: کاهش قرارهای منتهی به بازداشت نیز از موارد مورد تاکید بوده که مرتباً بر آن تاکید میشود و باید دادستانها و مقامات اظهارنظر بر این قرارها نظارت جدی و ویژهای داشته باشند چرا که فلسفه قرار تامین در دسترس بودن متهم است.
حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری در رابطه با زندانیان بدهکار، تاکید کرد: باید برای بدهکاران مالی زندانی چارهاندیشی شده و از ظرفیتهای شورای حل اختلاف، ائمه جمعه، ستاد دیه و دیگر نهادهای استان برای کاهش زندانیان مالی نهایت استفاده را انجام داد.
وی ضمن تاکید بر اینکه پرونده زندانیان محکوم به مهریه بایستی ظرف ۲۰ روز آینده مجدد بررسی شده و تعیین تکلیف شوند، بیان کرد: باید تا جایی که امکان دارد از مجازاتهای جایگزین حبس و تاسیسات نوین حقوقی استفاده کرد چرا که باعث جلوگیری از آسیبهای حبس و زندانی شدن افراد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری بر اجرای احکام قطعی شده در سریعترین زمان ممکن تاکید کرد و افزود: در برخی از موضوعات اختلاف رویههایی بین قضات وجود دارد که باید احصا شده در نشستهای قضایی حل و فصل شود.
رئیس کل دادگستری استان لرستان با اشاره به اینکه بایستی موارد نقض آراء توسط کمیته اتقان آرا احصا و در اختیار قضات قرار گرفته تا در موارد مشابه از آن پرهیز و خودداری شود، بیان کرد: باید پروندههای ملی و مهم طبق برنامه عملیاتی احصا شده و برای تعیین تکلیف آنها زمانبندی و تدبیر لازم انجام پذیرد.
وی برگزاری نشستهای مشترک بین دادگاه و دادسرا و محاکم بدوی و تجدید نظر را امری ضروری دانست و گفت: دادستانها باید بر ثبت قرارهای تامین در سامانه مدیریت پرونده قضایی نظارت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید شهواری ضمن تاکید بر اینکه تشکیل کمیته اطاله دادرسی بایستی در دستور کار همه حوزههای قضایی قرار گرفته و صورتجلسات آن به مرکز منعکس شود، گفت: گردش پروندهها به معنای آمارسازی است که بایستی به صورت جدی جلوی آن گرفته شود.
انتهای پیام/