عادتهای اشتباهی که چاقتان میکند/کارهای اشتباهی که سلامت مغز را به خطر میاندازد/ این افراد باید واکسن آنفلوانزا بزنند/ نخوردن این ویتامینها چاقتان میکند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،برخی عادتهای روزمرهای که داریم، در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن اضافی میشوند، چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز میشوند.
خواب زیاد
بر کسی پوشیده نیست که داشتن تغذیه متعادل و ورزش منظم جزو روشهای موثر برای مقابله با اضافه وزن و چاقی است. اما در برخی مواقع حتی با رعایت این مسائل فرد نمیتواند به هدف خود برسد و وزن خود را کاهش دهد. در نتیجه ناامید میشود. با این حال به این نکته توجه نمیکند که برخی عادتهای روزمرهای که دارد عامل اصلی عدم کاهش وزن وی است، یعنی ابتدا باید برخی از این عادتها اصلاح شود. البته باید گفت که این عادتها به هیچ عنوان عادتهای عجیبی نیستند و در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن میشوند. چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز میشوند.
صبحها زیاد میخوابید
باوجود اینکه گفته میشود خواب کمتر از ۷ ساعت باعث افزایش وزن میشود خوابیدن بیش از اندازه نیز همین تاثیر را دارد. محققان در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسیدند افرادی که بیش از ۱۰ ساعت متوالی میخوابند نیز با مشکل افزایش توده بدنی مواجه میشوند. در ظاهر خوابیدن زیاد باعث افزایش هورمون کورتیزول میشود. این هورمون که باعث ایجاد استرس میشود میتواند باعث افزایش اشتهای فرد و تشویق وی به خوردن بیشتر شود. محققان توصیه میکنند که بین ۷ تا ۸ ساعت خواب متوالی و بی وقفه برای داشتن کیفیت خواب خوب لازم است و داشتن خواب خوب نیز به خودی خود روی وزن تاثیر دارد.
در معرض نور آفتاب قرار نمیگیرید
شاید در نگاه اول بی ربط به نظر بیاید، اما نور خورشید برای فعال کردن سوخت و ساز بدن در ساعات اولیه صبح موثر است. محققان به این نتیجه رسیده اند که امواج خورشید در هنگام صبح برای دریافت انرژی در بدن و همچنین فعال شدن سوخت و ساز بدن در حین پیاده روی تاثیر فوق العادهای دارد؛ بنابراین توصیه میشود صبحها بیشن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در معرض آفتاب قدم بزنید و مطمئن باشید که این کار ساده روی شاخص توده بدن تان تاثیر مثبت دارد.
صبحانه نمیخورید یا کم میخورید
یکی از عادتهای نامناسب که روی افزایش وزن تاثیر میگذارد مصرف صبحانهای است که از نظر مواد مغذی یا حجم آن فقیر است. بدین معنی که یا از مواد غذایی نامناسب برای صبحانه استفاده میکنید و یا اینکه میزان صبحانهای که میخورید بسیار کم و ناکافی است. صبحانه یک وعده غذایی مهم است. اگرچه برخی افراد ترجیح میدهند صبحانه میل نکنند، اما باید بدانید که صبحانه کامل برای رساندن انرژی لازم به بدن ضروری است. این وعده غذایی باید بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری به بدن برساند و با مصرف کربوهیدرات ها، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، چربیهای سالم، ویتامینها و مواد معدنی تامین خواهد شد.
قبل از صرف صبحانه وقت زیادی تلف میکنید
اگر بعد از بیدار شدن از خواب همچنان در رختخواب میمانید و زمان صرف صبحانه را به تعویق میاندازید بدانید که همین کار ساده نیز باعث افزایش وزن میشود. بدن ما برای فعال کردن عملکردهای سلولها و دستگاههای حیاتی خود و همچنین برای پر کردن ذخیره خود که در طول شب خالی شده است نیاز به انرژی دارد. علاوه براین معده احساس خالی بودن دارد و در نتیجه شروع به ترشح مایع اسیدی میکند و این مسئله میتواند باعث ایجاد التهاب در معده و بروز علائم گاستریت (ورم معده) شود؛ بنابراین توصیه میشود به محض بیدار شدن از خواب از جا بلند شوید و در اولین فرصت صبحانه میل کنید. بهتر است با یک نوشیدنی سالم مانند چای یا آب ولرم با اندکی لیموترش روزتان را شروع کنید.
همه کارهای صبحگاهی را با عجله و نگرانی انجام میدهید
اکثر کارهای صبحگاهی زمانبر هستند و محدود بودن زمان را به خوبی نشان میدهند به طوری که اکثر افراد این کارها را با عجله و شتاب بالا انجام میدهند. با وجود اینکه سرعت عمل بالا داشتن باعث میشود به تمام این کارها برسید، اما واقعیت این است که عجله زیاد برای اتمام کارها استرس آور بوده و روی وزن تاثیر میگذارد؛ بنابراین میتوانید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زودتر از زمان معمول از خواب بیدار شوید و بدون عجله و اضطراب و نگرانی به کارهای صبحگاهی تان برسید.
طرفدار شیرینی و کیک هستید
کیک و شیرینی جات در میانه روز برای مقابله با احساس گرسنگی نیم روزی بعد از سوزاندن میزان قابل توجهی انرژی گزینه مناسبی است. اما اکثر افراد به سراغ انواع صنعتی و حاضری این مواد غذایی میروند. باید بدانید که این مواد غذایی حاوی میزان زیادی کالری و همچنین ترکیبات افزودنی هستند که به جای کنترل اشتها و برطرف کردن گرسنگی باعث میشوند که در مدت زمان کوتاهی دوباره احساس گرسنگی داشته باشید. بهترین گزینههایی که میتوانید به عنوان میان وعده میل کنید که از این مشکلات در امان بمانید موارد زیر هستند: یک مشت میوه خشک، یک واحد میوه، چای یا اسموتی، ماست طبیعی
نتیجه گیری
همانطور که مشاهده کردید برخی عادتهای به ظاهر ساده و پیش پا افتاده که اکثر ما در طول روز مرتکب میشویم میتواند روی وزن ما تاثیر بگذارد. بهترین کار این است که ابتدا چنین عادتهایی را شناسایی کنید و سپس به فکر ترک آنها باشید. سعی کنید عادتهای سالمی که سبک زندگی تان را بهبود میدهد جایگزین این عادتهای نادرست کنید.
بر خلاف باور عمومی، ویتامین D نقشی در بهبود استحکام استخوان و ممانعت از شکستگی استخوانها در بزرگسالان ندارد.نتیجه ۸۱ مورد آزمایش مختلف بر ۵۳ هزار و ۵۳۷ بیماری است که ویتامین D. دریافت کردهاند.
دکتر آلیسون آوینیل از دانشگاه آبردین بریتانیا که به عنوان پژوهشگر مشارک در انجام این مطالعه نقش داشته، گفت: «نتایج به دست آمده نشان میدهد دلایل کافی برای تشویق بزرگسالان به خوردن مکملهای غذایی دارای ویتامین D برای جلوگیری از شکستگی استخوانها، وجود ندارد. البته افرادی که دارای که در معرض خطر بزرگی مثل دریافت نکردن مقدار کافی نور خورشید هستند، از این امر استثنا هستند.»در این مطالعه آلیسون آوینیل و همکارانش تاثیرات خوردن مکملهای غذایی دارای ویتامین D را بر سلامتی استخوانها در ۵۳ هزار و ۵۳۷ بیمار مورد بررسی قرار گرفت. این بیماران بین ۴ هفته تا ۵ سال ویتامین D دریافت کرده و بیش از ۷۵ درصد آنها زنان بالای ۶۵ سال بودند.آوینیل گفت که پژوهشگران متوسط عمر شرکتکنندگان در این مطالعه را محاسبه نکردهاند، ولی بخش اعظم آنها زنان بالای ۶۵ سال بودهاند.دادههای جمعآوری شده به پژوهشگران نشان داد که مصرف ویتامین D تاثیری روی تعداد شکستگی استخوان ندارد و همچنین مصرف این ویتامین تفاوتی در حجم توده استخوانی ایجاد نمیکند.
میدانیم که سردردهاگاهی نشانهی وجود بیماری جدی مثل تومور مغزی هستند به خصوص اگر همراه با حالات دیگر و در مواقع خاصی از روز بیشتر بروز کنند.یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه احساس سوزش در بازوها و پاها کمتر به عنوان یکی از نشانههای ابتلا به تومور مغزی به کار برده میشود، اظهار کرد:ایجاد سوزش در دستها و پاها در بیماریهای اعصاب محیطی بیشتر مشاهده میشود.
این جراح مغز و اعصاب گفت:اگرچه در برخی موارد علت ابتلای بزرگسالان به سردرد به عواملی همچون خستگی و استرس محیطی نسبت داده میشود، اما این دلایل در مورد کودکان مصداق ندارد.وی افزود:شایعترین علامت ابتلا به تومور مغزی، سردرد است که معمولا در ابتدای روز و در ساعات صبح شروع میشود و شدت آن در صبح بیشتر و با تهوع و استفراغ همراه است.این جراح با اشاره به اینکه علت ایجاد سردرد بستگی به محل قرار گرفتن تومور دارد، ادامه داد:برای نمونه در صورتی که سردرد زیر عصب بینایی باشد، ممکن است در بینایی اختلال ایجاد کند، در صورتی که در مجاورت اعصاب شنوایی و مربوط به گوش باشد ممکن است موجب اختلال در شنوایی شود و در صورتی که سردرد بر روی مخچه باشد معمولا سرگیجه و عدم تعادل ایجاد میکند. در صورتی که سردرد در قسمتهای مربوط به حرکت در مغز باشد، معمولا منجر به اختلال حرکتی در سمت مقابل تومور میشود، بدین معنا که در سمت مقابل محل تومور ضعف دست و پا ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در اکثر موارد برای درمان تومورهای مغزی اولین درمان جراحی است، افزود:در جراحی مغز و اعصاب چندین هدف وجود دارد که در ابتدا نمونه برداری و تشخیص نوع تومور مغز است و بسته به نوع تومور و محل آن علاوه بر جراحی، درمانهای دیگری مانند شیمی درمانی نیز نیاز باشد.این جراح مغز و اعصاب با اشاره اینکه شیمی درمانی به عنوان درمان مکمل بیشتر برای تومورهای بدخیم کاربرد دارد، ادامه داد:در خصوص درمان تومورهای خوش خیم، برداشتن تومور کافی و منجر به بهبودی بیمار میشود.وی با اشاره اینکه افراد در صورت سردرد مداوم صبح گاهی همراه با تهوع و استفراغ باید به پزشک مراجعه شود، اضافه کرد:به سردردها در اطفال نیز باید بسیار توجه کرد و آن را جدی گرفت.اگرچه در برخی موارد علت ابتلای بزرگسالان به سردرد به عواملی همچون خستگی و استرس محیطی نسبت داده میشود، اما این دلایل در مورد کودکان مصداق ندارد.سردرد در کودکان بیش از بزرگسالان نیازمند اقدامات تشخیصی است و از طریق «سی تی اسکن» و «ام آر آی» میتوان به خوبی علت سردرد در کودکان را تشخیص داد.
محمودرضا فقیهی متخصص طب سنتی درباره مناسبترین زمان غذا خوردن گفت: افراد باید دقت کنند تا زمانی که احساس گرسنگی نکرده اند، نباید غذا مصرف کنند.برای غذا خوردن باید اشتهای واقعی ایجاد شود، در این بین برخی نشانهها مانند احساس سبکی سر دل، تحریک حواس پنجگانه، بهتر احساس کردن بوی غذاها و ترشح بزاق دهان از علائم اشتهای واقعی است.
لزوم داشتن تنوع غذایی در رژیم غذایی هفتگی یا ماهیانه
وی با اشاره به لزوم داشتن تنوع غذایی در رژیم غذایی هفتگی یا ماهیانه بیان کرد: تنوع غذایی باید در رژیم غذایی هفتگی یا ماهیانه وجود داشته باشد، اما در یک وعده، باید غذایی واحد مصرف شود.این متخصص طب سنتی افزود: غذاهای مختلف با کیفیتهای هضم متفاوت، نباید همزمان مصرف شوند. غذاهای سریعالهضم مانند میوه، سالاد، دسر، ماست و سبزیها باید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از مصرف غذای اصلی یا یک ساعت و نیم پس از غذا خوردن استفاده شوند، البته سبزیها را به مقدار کم میتوان همراه غذا میل کرد.فقیهی تأکید کرد: نوشیدن مایعات مانند نوشابه و دوغ از نیم ساعت قبل از مصرف غذای اصلی تا یک ساعت و نیم پس از غذا خوردن توصیه نمیشود، زیر نوشیدن مایعات همراه غذا فرایند هضم را دچار اختلال میکند.
وی تصریح کرد: برخی افراد با مزاج گرم و خشک و کودکان در حال رشد میتوانند همراه غذا مقدار کمی آب بنوشند، دقت کنید بلافاصله پس از گرسنگیهای طولانی مدت که دمای معده بیشتر شده و ترشحات صفراوی و اسیدی به مقدار بیشتر در معده تجمع پیدا میکنند، نباید از میوههای لطیف مانند هندوانه، خربزه، آلو، گیلاس و توت سفید استفاده شود، زیرا این میوهها تحت تأثیر گرما و ترشحات تجمع پیدا کرده در معده، فاسد میشوندبنابراین اشخاص نخست باید نوشیدنیهایی مانند شربت سکنجبین را میل کنند تا ترشحات معده پاکسازی شوند و دمای آن کاهش پیدا کند و پس از ۱۰ دقیقه این میوهها را بخورند.این متخصص طب سنتی گفت: مواد غذایی مانند شیر که سریع فاسد میشوند نیز نباید پس از گرسنگیهای طولانی مدت میل شوند، افراد باید صبحها پس از بیدار شدن از خواب یک استکان آب جوش همراه با یک قاشق غذاخوری خاکشیر و یک قاشق غذاخوری عسل بنوشند، استفاده از این ترکیب به پاکسازی دستگاه گوارش و آماده شدن آن برای پذیرش مواد غذایی کمک میکند، اشخاص برای داشتن رژیم غذایی صحیح باید با متخصص طب سنتی مشورت و با توجه به مزاج خود مواد غذایی را مصرف کنند.
کمخونی در کمین مصرفکنندگان مواد غذایی ترش
فقیهی اظهار کرد: مصرف زیاد و طولانی مدت مواد غذایی ترش پیشنهاد نمیشود، زیرا این مواد موجب کمخونی میشوند؛ افراد نباید ۲ نوع غذای با طبع سرد، گرم، لزج و نفاخ را همزمان استفاه کنند.
این غذاها را همزمان نخورید
وی درباره مواد غذایی که مصرف همزمان آنها مضر است، بیان کرد: افراد باید از مصرف همزمان مواد غذایی مانند ماهی و تخم مرغ، قارچ و ماکارونی، انگور و کله پاچه، انار و حلیم گوشت، سرکه و حلیم، عدسی و سرکه، برنج و سرکه، شیر و خربزه، ماهی و شیر، ماست و ترب، ماست و تخم و مرغ، ماست و ماهی، ماست و گوشت پرندگان، ماست و پنیر و شیر و پنیر خودداری کنند.این متخصص طب سنتی افزود: افراد باید مواد غذایی را همراه با مصلح آن مصرف کنند، زیرا مصلحات عوارض نامطلوب غذا را کاهش میدهد؛ اشخاصی که دچار نفخ و رفلاکس معده هستند باید برنج را همراه با زنیان یا زیره، ماست را با زنجبیل و شیر را با دارچین استفاده کنند.فقیهی تأکید کرد: غذاهای خیلی شیرین مانند شیرین پلو را با مقداری ترکیبات ترشمزه مانند آبلیمو، غذاهای چرب را با نمک، فلفل و چاشنی ترش، غذاهای ترش را با مواد غذایی شیرین و غذاها و میوههای بدون نمک و آبکی را با مقداری نمک مصرف کنید.وی تصریح کرد: از نظر طب سنتی بهتر است صبحانه و شام مفصل و نهار مختصر میل شود؛ تعداد دفعات زیاد غذا خوردن و ریزهخواری نیز کاری مناسب نیست.
مناسبترین زمان مصرف صبحانه و شام
فقیهی یادآوری کرد: افراد نباید شام را دیر وقت میل کنند؛ بهترین زمان مصرف شام بین ساعات ۶ تا هفت عصر است؛ اشخاص همچنین باید صبحانه کامل را بین ساعات هفت تا ۹ صبح بخورند، افرادی که تمایل شدید به مصرف مواد غذایی شیرین پس از خوردن غذای اصلی دارند، مبتلا به ضعف هضم هستند و باید به متخصص طب سنتی مراجعه کنند.
برای کنترل هوس غذا خوردن و جلوگیری از پرخوری، شاید شما نیاز به دریافت برخی مکملهای غذایی داشته باشید.در اینجا رایجترین ویتامینهایی که کاهش مصرف آنها منجر به افزایش اشتها و پرخوری شما میشود، معرفی شده است:
امگا۳: کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس پنیر میشود. نوع EPA و DHA امگا ۳ که بهترین نوع محسوب میشوند، برای مقابله با هوس پنیر مناسب هستند. امگا ۳در ماهیهای روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو، و دانههای کتان نیز حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند.
روی: سطح این ماده معدنی در افراد مسن و افرادی که دچار استرس هستند، پایین است. کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تاثیر میگذارد و باعث میشود شکر و نمک بیشتری در غذاهای خود استفاده کنید. برای تامین این ماده معدنی مواد غذایی همچون جگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، لوبیا سبز و مغز میوه بخورید.
ویتامین ب: این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا میکند. به طور خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب. دریافت نمیکنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن و میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت میشود. لازم است بدانید ویتامین ب. در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل آلا به وفور وجود دارد.
منیزیم: کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات میشود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس میتواند سطح منیزیم بدن را کاهش دهد. سیب زمینی، دانه ها، لبنیات، کلم بروکلی و ... منابع بزرگ منیزیم هستند.
کلسیم: کمبود کلسیم معمولا باعث میل به مصرف شکل و نمک میشود. به غیر از لبنیات، میتوانید کلسیم را از راه مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست بیاورید.
آهن: در بین زنان بخصوص قبل از یائسگی شایع است. همچنین گیاه خواران نیز در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش میدهد. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تامین میشود. منابع گیاهی آهن، جذب خوبی در بدن ندارند، اما اگر میخواهید از آنها استفاده کنید بهتر است میوههای خشک، تخم کدو، حبوبات و غذاهای غنی شده را وارد رژیم غذایی تان نمایید. بهتر است همراه آهن، حتما ویتامین ث. مصرف کنید تا جذب آن سریعتر و بهتر باشد.
در اینجا عادات ناسالم روزانه که به طور مستقیم با عملکرد مغز در ارتباطند، معرفی میشوند:پرهیز از نوشیدن آب کافی: عدم مصرف آب یکی از عواملی است که بر ضعف زودرس بافت مغز تاثیر میگذارد. از دست دادن آب بدن سطوح انرژی را کاهش میدهد و خلق و خو را پایین میآورد ضمن این که تمرکز را نیز سختتر میکند. قسمت عمده مغز از آب تشکیل شده و این یعنی کاهش آب بدن با کاهش عملکردهای مغزی، و کاهش اکسیژن در سلولهای مغز ارتباط دارد: روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید. مصرف میوهها و سبزیجات آب دار را زیاد کنید. چای و نوشیدنیهای طبیعی دیگر را به همراه مصرف آب فراموش نکنید.
خواب ضعیف: خواب کم کیفیت، کارایی جسمی، ذهنی و عاطفی را کاهش میدهد و منجر به افزایش هورمونهای استرس میشود. در نتیجه توانایی فرد برای حل مشکلات روزمره کاهش مییابد. حداقل در یک محیط آرام، ۸ ساعت خواب شبانه را تجربه کنید. قبل از رفتن به خواب تمام وسایل الکترونیکی را خاموش کنید. یک شام سبک ۲ تا ۳ ساعت قبل از رفتن به رختخواب بخورید.
قرار گرفتن در معرض محیط آلوده: قرار گرفتن طولانی مدت در آلودگی هوا، حتی اگر میزان آلودگی کم باشد به بروز بیماریهای شناختی مغز و ایجاد تغییرات ساختمانی در آن منجر میشود. دانشمندان دریافتند کسانی که در مناطق آلوده زندگی میکنند، مغزهای کوچک تری خواهند داشت میزان بروز سکتههای مغزی در آنان، بیشتر از دیگران است. از قرار گرفتن در معرض محیطهای آلوده جلوگیری کنید و در صورت این قرارگیری، اقدامات پیشگیرانه را به منظور به حداقل رساندن اثرات محیط آلوده انجام دهید. تنفس در هوای تازه و در محیط سبز را فراموش نکنید.
مصرف بیش از حد مواد قندی: مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده با ابتلا به بیماریهای متابولیک و مغزی ارتباط نزدیک دارد. قند در بسیاری از غذاها و رژیمهای ما وجود دارد و تولید مواد شیمیایی مغز را کاهش میدهد و به مرور زمان بر عملکرد آن تاثیر منفی میگذارد. مصرف روزانه شکر تصفیه شده یکی از علل ابتلا به اضطراب، افسردگی و زوال عقل است. به جای مصرف شکرهای تصفیه شده، از عسل، شیر نارگیل، یا سایر گزینههای شیرین طبیعی استفاده کنید. برچسبهای مواد غذایی را به دقت بررسی و گزینههایی را انتخاب کنید که شکر آنها در پایینترین حد باشد.
اجتناب از صبحانه: مصرف روزانه یک وعده صبحانه سالم یکی از عادتهای مهم برای حفظ سلامت مغز و جوان نگه داشتن آن است. حذف صبحانه یا گنجاندن مواد غذایی ناسالم در آن منجر به بیماریهای مرتبط با سوخت و ساز بدن، کاهش حافظه و عدم ثبات ذهنی میشود. همچنین با توجه به کاهش سطح انرژی در طول روز، فعالیت نورونهای مغزی کاهش مییابد. صبحانه هفتگی خود را برنامه ریزی کنید و اطمینان حاصل کنید که صبحانه شما شامل ویتامین ها، مواد معدنی، فیبرهای گیاهی، پروتئین، اسیدهای چرب امگا۳، آنتی اکسیدانها و ... است.
سیگار: سموم موجود در سیگار اندامهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این مواد سمی باعث سرعت بخشیدن به روند پیری مغز شده و علت مهمی برای ابتلا به اختلال در عملکرد شناختی است. ابتلا به دمانس و آلزایمر با سیگار ارتباط نزدیک دارد. در اسرع وقت سیگار کشیدن را متوقف کنید و عادات سالم را جایگزین آن نمایید. از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز اجتناب کنید.
دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی بیماری آنفلوآنزادرباره تفاوت سرماخوردگی و آنفلوآنزا توضیح داد و گفت: سرماخوردگی و آنفلوآنزا علیرغم شباهتی که با یکدیگر دارند، تفاوتهایی نیز دارند. بروز آنفلوآنزا معمولا ناگهانی و حاد است، در حالیکه سرماخوردگی تدریجی بروز میکند. تب در آنفلوآنزا شدیدتر از سرماخوردگی است.
وی ادامه داد: شاه علامت سرماخوردگی، عطسههای مکرر و آبریزش است. شاه علامت آنفلوآنزا تب بالا و بدن درد و استخوان درد است. در سرماخوردگی ممکن است بیمار بدون مراجعه به پزشک درمان شود، در حالیکه آنفلوآنزا در بعضی افراد چنان شدت مییابد که جان آنها را به خطر میاندازد و موجب بستری شدن در بیمارستان میشود.این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زمان مناسب برای واکسن آنفلوآنزا را ابتدای پاییز و شروع فصل سرد سال اعلام کرد و درباره افرادی که باید حتما واکسینه شوند، گفت: افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار (در هر سه ماهه بارداری)، بیماران صعبالعلاج و مزمن، بیماران قلبی یا ریوی، افرادی که نارسایی کلیه دارند یا پیوند کلیه شدند، افرادی که برونشیت مزمن دارند، بیماران مبتلا به سرطان و کسانیکه شیمی درمانی میشوند و بیماران اچ آی وی مثبت، از آن دسته افرادی هستند که باید واکسینه شوند.این فوق تخصص بیماریهای عفونی درباره انواع واکسن آنفلوآنزای موجود در کشور نیز گفت: در کشور معمولا واکسنهای سه ظرفیتی در کشور وجود داشت و به تازگی و برای اولین بار واکسن چهار ظرفیتی آنفلوآنزا در کشور وارد شده است. نکته قابل توجه این است که فردی که در معرض خطر آنفلوآنزا است، فرقی نمیکند از کدام واکسن تزریق کند، اما باید حتما یک نوع واکسن آنفلوآنزا را تزریق کند.این عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در پایان درباره وضعیت قیمت واکسنهای آنفلوآنزا در کشور گفت: واکسنهای چهار ظرفیتی آنفلوآنزا با قیمت ۴۵هزار تومان و واکسنهای سه ظرفیتی آنفلوآنزا با قیمتی حدود ۳۵هزار تومان عرضه میشوند.
حسین کرمی جراح و متخصص کلیه در خصوص روشهای خانگی برای درمان سنگ کلیه گفت: سنگ کلیه هنگامی رخ میدهد که مواد معدنی، نمک، اکثرا اگزالات کلسیم، در کلیهها کریستال شده و رسوبهای سختی را ایجاد کنند. اگرچه این سنگها در کلیهها تشکیل میشوند، ولی میتوانند بر روی هر بخشی از دستگاه ادراری تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: از دست دادن آب یکی از عوامل مهم در پیشرفت سنگ کلیه است. هنگامی که بدن خشک شود، مایع به آرامی از طریق کلیهها حرکت میکند و این کندی حرکت، شانس ترکیب مواد معدنی و نمک را افزایش مىدهد.کرمی با بیان اینکه لیمو حاوی سیترات است گفت: این ماده غذایی ترکیبی که به تجزیه رسوبات کلسیم کمک میکند و رشد آنها را کند میکند؛ مصرف دو لیوان آبلیمو صبح قبل از غذا و چند ساعت قبل از شام ممکن است باعث کاهش ایجاد سنگ کلیه شود.این اورولوژیست افزود: برچسبها را هنگام خرید آبلیمو با دقت نگاه کنید. برچسب بسیاری از محصولات آبلیمو حاوی مقدار کمی عصاره لیمو خالص و مقادیر زیادی از شیرین کنندهها است که میتوانند خطر سنگ کلیه را افزایش دهند. خرید عصاره خالص یا لیمو تازه و آب گرفتن آن در خانه سادهترین راه برای مصرف آبلیمو بدون مواد افزودنى است.کرمی در خصوص خواص نعناع بر پیشگیری از بروز سنگ کلیه گفت: نعناع حاوی ترکیبات شناخته شده برای کمک به تثبیت سطوح اسید اوریک است، و ایجاد سنگ کلیه را سخت مى کند. همچنین، نعناع حاوی اسید استیک، ماده ى. شیمیایی شناخته شده برای کمک به حل سنگ، است. یک قاشق چای خوری عصاره نعناع یا آب خالص آن در روز ممکن است به جلوگیری و دفع سنگ کلیه کمک کند.وی خاطرنشان کرد: کرفس حاوی آنتی اکسیدانها و ترکیبات شناخته شده برای افزایش تولید ادرار است؛ اضافه کردن کرفس به وعدههای غذایی به طور منظم میتواند به کاهش احتمال ابتلا به سنگ کلیه کمک کند، آب کرفس میتواند روزانه مصرف شود تا علائم سنگ کلیه را درمان کند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.