صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علایم فقر آهن در کودکان چیست؟/۵ مرحله ساده برای کاهش وزن ۲۰ کیلویی/ با مصرف روزانه ۱۰ گیاه نگران مشکلات کلیوی نباشید

۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۹:۰۴
کد خبر: ۴۵۷۶۸۵
اگر میخواهید بدانید چرا نوشیدن آب ولرم در صبح مفید است؟ و اینکه کدام مواد غذایی جذب آهن را بالا می‌برد؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، میرزنده‌دل متخصص کودکان در رابطه با کم‌خونی و مکمل‌های آهن اظهار داشت: شایع‌ترین علت کم‌خونی، فقر آهن است و کمبود آهن رایج‌ترین کمبود تغذیه‌ای در کودکان است که بیشتر در بازه سنی ۹ ماهگی تا ۲ سالگی در شیرخواران مشاهده می‌شود.


وی علایم کم‌خونی را خستگی، کاهش توانایی و قدرت بدنی در انجام کار‌های سخت، کاهش توانایی کار فکری و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت بیان کرد و گفت: خوردن خاک، یخ‌خوری در کودکان از علایم کم‌خونی و فقر آهن است.این متخصص کودکان تصریح کرد: کم‌خونی در رشد و یادگیری کودکان تأثیرگذار است که موجب کند شدن رشد کودک و وزن‌گیری نامناسب و مشکلات ظاهری از قبیل: التهابات مخاط، زبان، لب و تغییر شکل ناخن‌ها که به عنوان قاشقی شدن ناخن‌ها نام می‌بریم می‌شود.میرزنده‌دل به اهمیت مصرف قطره آهن در کودکان اشاره کرد و گفت: در سن ۶ ماهگی تا ۲ سالگی به کودک مکمل‌های آهن پیشنهاد می‌شود که این دوز مصرفی برای پیشگیری است و جنبه درمانی ندارد و به همه کودکان تجویز می‌شود تا ذخایر بدن کاهش پیدا نکند.متخصص کودکان در ادامه افزود: اگر مکمل آهن به کودک تجویز شده است آن را با معده خالی همراه با آب‌میوه‌های ویتامین C به او بدهید، زیرا در افزایش و جذب آهن اضافه در بدن کودکان کمک فراوانی می‌کند.وی ادامه داد: بعد از سن ۲ سالگی باید در غذای کودکان از گوشت قرمز تازه، سبزیجات، غلات و حبوبات استفاده شود تا مقدار آهن مورد نیاز بدن کودک تأمین شود.این متخصص کودکان اشاره‌ای به بیماری‌هایی که پیش‌زمینه کمبود آهن هستند کرد و گفت: عفونت‌های باکتریال، میکروبی، انگلی و یکسری بیماری‌های قلبی، کلیوی، بیماری‌های التهابی روده از دیگر عواملی هستند که پیش‌زمینه کمبود آهن در بدن هستند که موجب کم‌خونی می‌شوند که در این صورت نیاز به دوز بالاتری از آهن داریم.وی همچنین در مورد استفاده قطره آهن برای کودکان اظهار داشت: مادران قطره آهن را ته دهان یا گوشه لپ بریزند تا با دندان تماس نداشته باشد و بعد از مصرف قطره دهان را شستشو داده تا رسوبات قطره آهن روی دندان نباشد. همچنین از سالم بودن دندان‌ها اطمینان داشته باشند چرا که صرفاً فقط آهن سبب سیاه شدن دندان نیست بلکه پوسیدگی‌های مینای دندان نیز باعث سیاهی دندان می‌شود.
 
خواص فوق العاده پیازچه که باید بدانید
 
پیازچه کالری کمی دارد، ولی فواید تغذیه‌ای خوبی دارد مثلا درشت مغذی و ویتامین‌هایی که برای بدن مفید می‌باشد.

کالری و پروتئین
پیازچه، از سبزیجات کم کالری است و در هر واحد غذایی آن ۳۲ کالری وجود دارد. می‌توان آن را تنها استفاده کرد و یا در غذا‌ها به کار برد. یک واحد غذایی آن ۱.۸ گرم پروتئین دارد. این مقدار، ۱ درصد از ۳.۶ درصد پروتئین مورد نیاز بدن در هر روز را شامل می‌شود.

کربوهیدرات و فیبر
هر واحد غذایی آن ۷.۳ گرم کربوهیدرات دارد. قند این سبزی برای بدن حیاتی است، چون با ذخیره‌ی انرژی ارتباط دارد. در هر واحد غذایی آن ۲.۶ گرم فیبر وجود دارد.


چربی و اسید‌های چربی
تنها مقادیر کمی چربی دارد. یک واحد غذایی آن ۰.۱ گرم چربی دارد. بدن برای عملکرد خود به چربی‌ها نیاز دارد، ولی باید مقدار لازم آن به بدن برسد. حداکثر میزان دریافت آن ۲۰ تا ۳۵ درصد کالری روزانه است که از چربی تامین می‌شود.یک واحد غذایی آن ۴ میلی گرم اسید چرب امگا ۳ و ۷۰ میلی گرم اسید چرب امگا ۶ دارد.

ویتامین K
پیازچه منبع غنی از ویتامین K است، یک فنجان آن ۲۵۹ درصد مقدار دریافت توصیه شده روزانه را شامل می‌شود. این ویتامین نقش مهمی در لخته سازی طبیعی خون دارد. در سال ۲۰۱۱ در مقاله‌ای بیان شد که ویتامین K. ممکن است در بیماری التهابی روده نقش داشته باشد. بیماران مبتلا به این بیماری کمبود ویتامین K. دارند. تخقیقات بیشتری برای تائید این یافته‌ها لازم است.

سرطان
این سبزی با خطر کاهش انواع متعدد سرطان همراهی دارد.
 
۵ مرحله ساده برای کاهش وزن ۲۰ کیلویی

سوال خیلی از شما‌ها:چگونه وزن کم کنیم؟ و دنیای از پاسخ‌ها از سوی متخصصان و وب سایت‌های رژیم و لاغری. برخی رژیم لاغری و برخی دیگر تنها ورزش‌های چربی سوز را پیشنهاد می‌کنند، اما گروهی برای کسب موفقیت و رسیدن به نتیجه‌ی دلخواه در کاهش وزن و لاغری یک برنامه اصولی و علمی پیشنهاد می‌کنند.راه‌های کاهش وزن از دست دادن ۵۰ پوند (۲۲.۶ کیلوگرم) وزن یک تعهد مهم است و اگر اضافه وزن یا چاقی شما به میزان قابل توجهی است ممکن است لازم باشد، اما علی رقم آنچه که رژیم‌های غذایی مد و بازاریابان محصولات قول می‌دهند هیچ راه سریع و آسان برای انجام آن وجود ندارد. کاهش وزن سالم و موفق وابسته به عادات بلند مدت است که شامل یک رژیم غذایی معقول و ورزش منظم است متاسفانه، برای بسیاری از ما، گفتن آن آسان‌تر از انجام آن است.

مرحله ۱:با کاهش کالری وزن کم کنیم
کاهش مصرف کالری باید اولین گام مهم در هر برنامه کاهش وزن باشد برای سوزاندن یک پوند چربی، شما نیاز به ایجاد یک کاهش در حدود ۳۵۰۰ کالری دارید به گفته کلینیک مایو، شما می‌توانید فقط با خوردن ۵۰۰ کالری کمتر در هر روز یک پوند در هفته از دست بدهید این صدا در ابتدا ممکن دلهره آور باشد، اما آن آسان می‌شود زمانیکه شما یک برگر را با یک ساندویچ بوقلمون در موقع ناهار مبادله نمایید و به جای زمان طولانی گرسنه ماندن، یک بشقاب شام بخورید.

مرحله ۲:با صحیح خوردن راحت وزن کم کنیم
از دست دادن وزن همیشه با مصرف کالری کمتر ساده نیست به خصوص اگر هدف شما ۵۰ پوند کاهش وزن است. آنچه می‌خورید به علاوه مقدار غذایی که می‌خورید باعث تفاوت معنی داری از نظر موفقیت طولانی مدت می‌شود.

با این رژیم غذایی و لاغری راحت وزن کم کنیم

- پروتئین‌های کم چربی مثل گوشت سفید (مرغ و ماهی) است.

- چربی خوب بخورید مانند آن‌هایی که در ماهی، آجیل و روغن زیتون وجود دارد.

- سبزیجات و میوه جات، که باید نیمی از هر وعده غذایی را تشکیل دهد.

- نوشیدنی‌های غیر شیرین بخورید و از الکل اجتناب کنید.

- غلات سبوس دار به جای کربوهیدرات ساده مصرف نمایید.

- کنترل سهم نیز کلید کاهش وزن طولانی مدت است. به آنچه می‌خورید فکر کنید و برای هر وعده غذایی زمان بگیرید.


مرحله ۳:با حرکت بیشتر سریعتر وزن کم کنیم
کاهش کالری یک گام مهم است، اما آن برای رسیدن به موفقیت و از دست دادن طولانی مدت وزن کافی نیست به گفته کلینیک مایو، در حالی که آنچه می‌خورید تأثیر بزرگتر در مقدار از دست دادن وزن دارد ورزش نیز نقش بزرگتر در مطمئن ساختن شما در عدم برگشت کاهش وزن دارد؛ و به ماندگاری کاهش وزن کمک می‌کند.ورزش منظم نه تنها چربی می‌سوزاند بلکه عضلات را می‌سازد عضلات در زمان استراحت کالری بیشتر از بافت به طور منظم می‌سوزاند بنابر این ساخت عضلات کاهش وزن را در دراز مدت نگه می‌دارد.با توجه به نظر دفتر پیشگیری از بیماری و ارتقاء سلامت (ODPHP)، بزرگسالان بین ۱۸ - ۶۴ سال باید ۱۵۰ دقیقه (دو ساعت و نیم) در هفته ورزش متوسط انجام دهند همچنین برای افزایش از دست دادن وزن، هر دو مرکز ODPHP و کلینیک مایو توافق دارند که پنج ساعت ورزش متوسط در هفته می‌تواند به شما در از دست دادن وزن و حفظ آن کمک کند.موفقیت کاهش وزن طولانی مدت تا حدی به ورزش روزانه بستگی دارد یک تمرین طولانی در هفته آن را قطع نمی‌کند ورزش منظم همچنین می‌توانید جلوگیری از افزایش وزن در طول فلات کاهش وزن کمک کند. این بدان معناست که یک وعده غذایی و یا دسر در تعطیلات اثرات مضر زیادی بر تلاش‌های شما برای ریختن وزن اضافی نخواهد داشت.

مرحله ۴:حفظ حرکت
با توجه به مطالعه از موسسه ملی دیابت و دستگاه گوارش و بیماری‌های کلیه، ۲۰ دقیقه ورزش شدید در روز همراه با غذا خوردن سالم برای حفظ کاهش وزن ضروری است این مطالعه نشان داد که اضافه کردن ورزش سبب از دست دادن وزن بیشتر از رژیم غذایی به تنهایی می‌شود این نیز ماهیچه‌های شما را حفظ می‌کند و سبب سوزاندن کالری بیشتر زمانی که شما در حال استراحت هستید می‌شود و همچنین از حفظ قدرت و تحرک حمایت می‌کند علاوه بر این، ورزش برای شرکت کنندگان در مطالعه در عضله سازی و ثبات وزن مفید است بنابر این برای حفظ حرکت مطمئن شوید!

مرحله ۵:پیگیر موفقیت خود باشید
قبل از اینکه شما در یک برنامه کاهش وزن وارد شوید این مهم است شما بفهمید کجا هستید و چگونه می‌خواهید به هدفتان برسید بهتر این است که بیش از یک تا یک و نیم پوند در هفته کاهش وزن نداشته باشید در تئوری، این بدان معنی است که £ ۵۰ کاهش وزن را در مدت بیش از یک سال از دست می‌دهید.با این حال، شدنی است هر چند بطور واقع بینانه انتظار شکست وجود دارد شما می‌توانید با پیش بینی به دفع کردن موانع کاهش وزن کمک کنید.
 
کدام مواد غذایی جذب آهن را بالا می‌برد؟

کمبود آهن از مشکلات ما ایرانی‌ها بخصوص خانم‌ها می‌باشد. کمبود آهن و کم خونی در خانم‌های باردار می‌تواند به جنین آن‌ها نیز آسیب جدی وارد کند. در این مقالهمواد غذا و میوه‌هایی که به جذب آهن در بدن کمک می‌کنند معرفی شده اند.

لیمو و پرتقال
مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که برای عملکرد صحیح بدن ضروری هستند. همراه با صبحانه آب پرتقال بنوشید و جو دو سر، توت فرنگی، گردو و بادام را در برنامه تغذیه خود بگنجانید. همراه با سالاد نیز حتما کمی آب لیمو استفاده نمایید. این خوراکی‌ها در جبران کم خونی بسیار مؤثرند.

آلو
آلو را باید جز بهترین میوه‌ها با خواص درمانی دانست. این میوه خوشمزه هضم را تسهیل می‌کند، یبوست و التهابات را تسکین می‌دهد، انرژی زاست و منبع غنی از آهن محسوب می‌شود. به علاوه، یکی از مزایای آن این است که می‌توان میوه را به شکل تازه یا خشک استفاده کرد. آلو برای کسب انرژی در میان وعده یا صبحانه عالی است. این میوه پس از مرکبات برایدرمان کم خونی بسیار مؤثر خواهد بود.

اسموتی سیب و گلابی
سیب میوه‌ای خوشمزه و بسیار مغذی است. حتما شما هم شنیده اید که مصرف روزانه یک عدد سیب مانع از ابتلا به بیماری‌ها می‌شود. گلابی نیز میوه‌ای با خواص بسیار و طعم بی نظیر است. یک راهکار ساده برای بهره مندی از فواید این دو میوه، تهیه اسموتی سیب و گلابی برای صبحانه است. کافی است یک عدد سیب و گلابی را پوست بگیرید، داخل مخلوط کن بریزید و یک لیوان آب به آن بیافزایید. این اسموتی بسیار خوشمزه است و می‌تواند مقدار هموگلوبین خون را افزایش دهد. مواد غذایی که به جذب آهن کمک می‌کنند.
 

گوشت قرمز، ماهی و ماکیان
گوشت قرمز، ماهی و ماکیان نه تنها منبع خوبی برای آهن هستند، بلکه می‌توانند جذب آهن غیر هم را نیز تحریک کنند. چندین مطالعه نشان داده اند که افزودن گوشت گاو، گوشت مرغ یا ماهی به یک وعده غذایی مبتنی بر غلات جذب آهن غیر هم را حدود دو تا سه برابر بهبود بخشیده است.مواد غذایی سرشار از ویتامین C ویتامین C نشان داده است که به افزایش جذب آهن در بدن کمک می‌کند. این ماده مغذی آهن غیر هم را دریافت کرده و آن را به شکلی که بسیار آسان‌تر در بدن جذب می‌شود، ذخیره می‌کند. از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین C می‌توان به میوه‌های خانواده مرکبات، سبزیجات برگدار تیره، فلفل دلمه ای، طالبی و توت فرنگی اشاره کرد.
 
مواد غذایی حاوی ویتامین A؛ و بتاکاروتن
ویتامین A نقشی کلیدی در حفظ سلامت بینایی، رشد استخوانی و تقویت سیستم ایمنی بدن انسان ایفا می‌کند. از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین A؛ و بتاکاروتن می‌توان به هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم کیل، کدو حلوایی، فلفل قرمز، طالبی، زردآلو، پرتقال و هلو، طالبی زرد نارنجی، زرده تخم مرغ و جگر اشاره کرد.

زردچوبه
زردچوبه ادویه‌ای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه ۰.۶ میلی گرم آهن وجود دارد. برخی از خانم‌های خانه دار مصرف زعفران را به زردچوبه ترجیح می‌دهند. هیچ کس منکر خواص زعفران نیست، ولی توجه داشته باشید که زردچوبه را از عرصه خارج نکنید. حتماً به پاستاها، ماهی، خورشت‌ها و ... زردچوبه بزنید. توصیه می‌کنیم به غذا‌های روزانه‌تان یک نوک انگشت از این ادویه‌ی خوش رنگ اضافه کنید تا کمبود آهن از شما دور باشد.

آویشن، این گیاه معطر
این گیاه معطر و خوش طعم سرشار از آهن است. باورتان می‌شود که در هر ۱۰ گرم آن ۱۲ میلی گرم آهن باشد؟ شک نکنید و به تمام غذاهایتان از پیتزا و آبگوشت گرفته تا انواع سالاد‌ها و خورشت‌هایتان آویشن اضافه کنید. با این کار با یک تیر دو نشان می‌زنید. اول این که از عطر و طعم بی نظیر آویشن استفاده کرده و غذا‌های خوشمزه‌ای تهیه می‌کنید. دوم اینکه خودتان را از دچار شدن به کمبود آهن و کم‌خونی نجات می‌دهید.علاوه بر آویشن، جعفری نیز سرشار از آهن است. در واقع هر ۱۰۰ گرم جعفری حاوی حداقل ۳.۸ میلی گرم آهن است. از هر موقعیتی برای مصرف جعفری نیز استفاده کنید: برای تزیین روی سوپ یا کنار مرغ و ماهی. خلاصه این که آویشن و جعفری یادتان نرود.
 
با مصرف روزانه ۱۰ گیاه نگران مشکلات کلیوی نباشید

مصرف مواد غذایی پرچرب و پردازش شده یا محصولات حیوانی، استرس زیادی به کلیه‌ها تحمیل می‌کند و منجر به افزایش تولید اسید اوریک توسط کلیه‌ها می‌شود.با این حال، بیش از ۱۰ نوع ماده غذایی گیاهی وجود دارند که منجر به حفظ سلامت کلیه‌ها می‌شوند. بهترین انتخاب‌های غذایی بر پایه گیاهان برای حفظ عملکرد کلیه‌ها از این قرارند:

کرفس: منجر به ترویج عملکرد سالم و طبیعی کلیه‌ها با از بین بردن سموم بدن می‌شود.

گشنیز: باعث کاهش خطر تشکیل رسوب در کلیه‌ها می‌شود. گشنیز برای از بین بردن جیوه، که یک فلز سمی است و منجر به کاهش توانایی کلیه‌ها برای فیلتر کردن سموم و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی می‌شود، مفید است.

انواع کلم: حاوی ترکیبات ویژه‌ای هستند که به کبد در خنثی سازی سموم کمک می‌کنند و بار سموم روی کلیه‌ها را نیز کاهش می‌دهند. کلم‌ها منبع غنی از ویتامین‌های ث، کا، اسید فولیک، و ویتامین ب. ۶ هستند و آنهم برای حمایت از سلامت کلیه ها. فیبر موجود در گل کلم به جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند و منجر به کهش مقادیر سمومی می‌شود که به طور معمول از طریق کلیه‌ها برای دفع پردازش می‌شود.

سیر و پیاز: سبزیجات خانواده پیاز حاوی آلیسین هستند؛ ترکیب قدرتمندی که خواص ضد التهابی باورنکردنی دارد و به مبارزه با عفونت دستگاه ادراری می‌رود.

سیب: منبع عالی از فیبر است و منجر به خنثی شدن سموم دستگاه گوارش می‌شود و بار سمی روی کلیه‌ها را کاهش می‌دهد. سیب همچنین به کاهش کلسترول کمک می‌کند و با پاک کردن خون، اثرات مفید روی سیستم قلبی عروقی دارد و به کاهش التهاب کمک می‌کند.


توت ها: این میوه‌های خوشرنگ کلید سلامت کلیه‌ها هستند. انواع توت‌ها منجر به کاهش عفونت دستگاه ادراری می‌شوند و خاصیت ضد التهاب دارند.

فلفل قرمز: سرشار از ویتامین ب. ۶، ویتامین آ، اسید فولیک و لیکوپن برای پاک کردن و تصفیه کردن کلیه‌ها است.

جعفری: به عنوان بهترین تمیز کننده کلیه شناخته شده است. جعفری منجر به افزایش حجم ادرار، دفع بیشتر سدیم و افزایش بازجذب پتاسیم می‌شود.

قاصدک: خاصیت ادرار آور دارد. قاصدک حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، پتاسیم و دیگر املاح معدنی و ویتامین‌ها برای تقویت عملکرد کلیه و کاهش خطر ابتلا به تشکیل سنگ است.

خیار: مطالعات نشان داده که مصرف خیار به طور منظم، منجر به نظارت بر اسید اوریک بدن و در نتیجه جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و سنگ مثانه می‌شود.
 
میل شدید به خوراکی‌های ناسالم با ۵ علت پزشکی دارد
هوس‌های ناسالم غذایی هشدار‌هایی در مورد کمبود برخی مواد مغذی در بدن هستند، اما احتمال این که هشداری برای ابتلا به یک مشکل جدی‌تر سلامت باشند نیز مطرح است.رایج‌ترین علل این هوس‌ها مشخص شده و گفته می‌شود که زنان بیشتر از مردان دچار هوس‌های غذایی می‌شوند:

پیش دیابت یا دیابت: میل شدید برای مصرف مایعات برای رفع تشنگی، شاید حاکی از آن باشد که قند خون در محدوده سالم نیست. در این هنگام بدن سعی می‌کند این قند اضافی را از طریق ادرار دفع کند. این یعنی شما باید دفعات بیشتری ادرار کنید بنابراین بدن شما دچار کم آبی شده و احساس تشنگی می‌کنید.

کمبود آھن: اگر ھوس خوردن یخ به سر شما زد، می‌تواند نشانه کم خونی فقر آھن در شما باشد. علت این امر ھنوز به طور دقیق مشخص نیست. به نظر می‌رسد که یخ، ھوشیاری افرادی که کمبود آھن دارند را بالا می‌برد، چون کمبود آھن باعث ضعف و کمبود ھوشیاری می‌شود.

کم آبی بدن: وقتی تعادل الکترولیت‌های بدن به هم می‌خورد، بدن از طریق ھوس خوردن مواد غذایی سعی در رفع این مشکل دارد.


کمبود خواب: وقتی که کمبود خواب داریم، تصمیم گیری برای انتخاب غذاھای سالم، برای ما سخت‌تر می‌شود و بیشتر به خوردن غذاھایی که طعم آنھا برای ما مطلوبتر است، تمایل پیدا می‌کنیم. این امر یکی از دلایلی است که باعث می‌شود کسانی که کمتر از میزان طبیعی می‌خوابند، دچار اضافه وزن یا چاقی شوند. پس سعی کنید که ھر شب، ھفت تا ھشت ساعت خواب باکیفیت داشته باشید.

سردرد میگرنی: هوس غذایی ناشی از میگرن ممکن است یک تا سه روز قبل از شروع سردرد‌های میگرنی شروع شود. مصرف خوراکیھای شیرین و به خصوص شکلات در افراد مبتلا شایع است. ھمین باعث شده است که برخی افراد تصور کنند که خوردن شکلات، میگرن ایجاد میکند.
 
با این رژیم دوباره جوان شوید

در طب سنتی اکثر بیماری‌ها ناشی از غلبه مزاج صفراوی و سودایی در بدن است که گرم و خشک و سرد و خشک محسوب می‌شوند. برای اصلاح مزاج‌ها و درمان برخی بیماری‌ها مخصوصا انواعی که به کبد مربوط است پاکسازی را توصیه می‌کنیم، زیرا کبد خود مرکز سموم بدن بوده و هضم غذا با آن در ارتباط است.

مفید‌ترین رژیم طب سنتی رژیم انگور است
رژیم انگور که از مفید‌ترین رژیم‌های طب سنتی می‌باشد به علت فواید بسیارش به آن رژیم پاکسازی با انگور نیز گفته می‌شود. در طب سنتی اکثر بیماری‌ها ناشی از غلبه مزاج صفراوی و سودایی در بدن است که گرم و خشک و سرد و خشک محسوب می‌شوند. برای اصلاح مزاج‌ها و درمان برخی بیماری‌ها مخصوصا انواعی که به کبد مربوط است پاکسازی را توصیه می‌کنیم، زیرا کبد خود مرکز سموم بدن بوده و هضم غذا با آن در ارتباط است.در کسانی که مبتلا به یبوست و همورویید یا مشکلات پوستی مثل جوش و کهیر هستند یا کبدشان چرب است یا با خوردن غذا‌ها مشکل دارند یعنی با خوردن یک غوره سردی‌شان می‌کند و با خوردن مویز گرمی‌شان می‌کند نیز پاکسازی کبد توصیه می‌شود. داروی همولاکس که در داروخانه هست نیز از حلیله زرد و سیاه و بلیله تهیه شده است و کار پاکسازی کبد را انجام می‌دهد. اما بهتر ین رژیم پاکسازی، رژیم انگور است، زیرا انگور خود فواید بسیاری دارد و برگ، هسته، غوره، شیره انگور و حتی کشمش آن درمانی است.


در رژیم انگور باید از انگور رسیده و شیرین که برگ و ساقه آن تازه است استفاده کرد. انگوری که چوبش خشک شده باشد یعنی در اثر ماندن در جعبه رسیده و روی درخت نرسیده است مناسب برای رژیم پاکسازی نیست. در این رژیم صبحانه، ناهار و شام فرد باید انگور باشد. اگر فرد گرسنه شد می‌تواند از آب جوش و عسل یا مقداری ارده و نان کم استفاده کند، اما بهتر است از غذا‌های نشاسته‌ای و فیبر‌دار به مقدار زیاد مصرف نکند. بسته به شدت بیماری به مدت یک تا دو هفته باید رژیم را ادامه داد.این رژیم باعث لاغری نمی‌شود، چون صفرا و سودا عامل لاغری هستند و رژیم انگور این دو مزاج را از بین می‌برد، اما به هر حال اکثر افرادی که نیاز به پاکسازی کبد دارند، چاق هستند و این رژیم باعث کمی کاهش وزن می‌شود که اتفاقا برایشان خوب است. این رژیم برای کسانی که مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مثلا یبوست یا خونریزی گوارشی یا زخم معده و عفونت هستند هم بسیار خوب است. این افراد حتی اگر رژیم لاغری بگیرند موفق نیستند، چون روده‌ها حرکت کمی دارد. با مصرف انگور روده‌ها پاکسازی می‌شود و لک‌های صورت وجوش نیز از بین می‌رود.در طب سنتی حکما انگور را جایگزین مولتی ویتامین‌ها می‌دانند. شیره انگور مناسب افرادی است که کم‌خونی دارند. در ضمن انگور شیرین است و باعث افت فشار خون نمی‌شود. تنها ممکن است فرد دچار کمبود پروتیین شود که آن هم به مدت یک یا دو هفته مشکل‌ساز نمی‌شود. در ضمن به کلیه‌ها استراحت داده می‌شود.
 
چرا نوشیدن آب ولرم در صبح مفید است؟

یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌ها برای ایجاد حس تعادل و احساس سلامت در بدن نوشیدن آب است.بنابر گزارش جدید دویچه وله، متخصصان سلامت به ویژه نوشیدن آب ولرم در هنگام صبح به صورت ناشتا را توصیه می‌کنند. برخی از مهمترین دلایل این توصیه به شرح زیر است:

کمک به دفع سریع‌تر سموم از بدن
در طول شب بدن در حال استراحت، به بازسازی خود مشغول است و سعی می‌کند سموم را دفع کند. اگر در هنگام صبح، با معده خالی آب نوشیده شود کمک بزرگی به بدن برای دفع این سموم زیان‌آور است. علاوه بر این نوشیدن صبحگاهی آب یاری دهنده بدن در تولید سلول‌های ماهیچه‌ای و سلول‌های خونی است.

بهبود سوخت و ساز بدن
با نوشیدن آب به صورت ناشتا تا ۲۴ درصد بر قدرت سوخت و ساز بدن افزوده می‌شود. بهبود سوخت و ساز بدن به معنی کمک به کار بهتر سیستم گوارش است. به همین دلیل برای افرادی که در پی کاهش وزن هستند نوشیدن آب ناشتا کمک شایانی است. با این عمل روده‌ی بزرگ امکان جذب مواد غذایی مغذی را می‌یابد و هضم غذا سریع‌تر و روان‌تر می‌شود.

تسکین سوزش و درد معده
هضم غذا با تولید زیاد اسید در معده توام است. اگر این اسید به سوی مری بالا بیاید احساس سوزش در معده خواهید کرد. نوشیدن آب پیش از صبحانه باعث رقیق شدن این اسید و بازگرداندن آن به معده می‌شود. پس از نوشیدن آب ولرم بدن آماده پذیرش دوباره غذا است.


بهبود درخشندگی و شفافیت پوست
کم آبی در بدن باعث شروع پیش از موعد چین و چروک پوست و افزایش آن می‌شود. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که نوشیدن نیم لیتر آب ولرم در صبح ناشتا باعث افزایش جریان خون و درخشندگی و شفافیت پوست می‌شود.

کمک به سلامت و براق شدن مو
نوشیدن کم آب بر رشد مو تاثیر زیادی می‌گذارد. یک چهارم وزن تار مو از آب تشکیل شده است. نوشیدن فراوان آب باعث تقویت درونی و تغذیه بهتر مو می‌شود. اگر آب کمتری به مو برسد مو نازک و شکننده می‌شود. نوشیدن آب در طول روز نیز دارای اهمیت زیادی است، ولی نوشیدن آب ولرم در ناشتا به بهترین صورت به سلامت و تقویت کیفی مو کمک می‌کند.

جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و عفونت مثانه
نوشیدن آب در صبح در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه و عفونت مثانه اهمیت به سزایی دارد. دلیل این امر رقیق کردن اسیدی در بدن است که مسبب ایجاد سنگ کلیه و یا ایجاد عفونت مثانه است. با نوشیدن زیاد آب از ساختن این نوع سنگ‌ها در بدن جلوگیری می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن
نوشیدن آب در صبح باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و ایجاد تعادل در آن است. نوشیدن آب به تخلیه سریع‌تر سموم از بدن کمک می‌کند. نوشیدن آب کمکی به تقویت کار غدد لنفاوی است.
 
این خوراکی‌ها از آنتی بیوتیک بهتر عمل می‌کنند

به عقیده متخصصان ۳۰ درصد از موارد تجویز آنتی بیوتیک خوراکی کاملا غیر ضروری است و این دارو‌ها تنها باید زمانی مصرف شوند که مزایای بالقوه آن‌ها از عوارض جانبی شان بیشتر باشد. به بیان دیگر آنتی بیوتیک‌ها باید گزینه‌های آخر برای درمان باشند.خبر خوب این است که بسیاری از گزینه‌های غذایی که ما روزانه مصرف می‌کنیم، خواص طبیعی آنتی بیوتیک را دارند و می‌توانند همزمان هم مانع ایجاد عفونت شده و هم سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کنند:

چای سبز: چای سبز نیز یک آنتی بیوتیک طبیعی است که به دلیل دارا بودن اپی گالوکاتچین گالات اکثر باکتری‌ها را ناکار می‌کند. از آنجایی که چای سبز قدرت شکست سلول‌های چربی را دارا است ارزش مصرف روزانه را دارد.

لیمو ترش: لیموترش یکی از مرکبات پرخاصیت است؛ چون سرشار از ویتامین سی بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این میوه برای مقابله با ویروس‌های زمستانی مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی و یا آنژین موثر است. لیموترش تب را کاهش می‌دهد و نوشیدن مخلوط آب لیموترش و آب به صورت ناشتا بهره مندی از خواص آن را افزایش می‌دهد.

گون: آستراگالوس یک گیاه بومی چینی است. از بیش از ۲۰۰۰ سال پیش در کشور‌های آسیایی از این گیاه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از آنفلوانزا و سرماخوردگی استفاده می‌شود. این گیاه با تحریک تولید موادی به نام انترفرون (ماده افزایش دهنده قدرت دفاعی بدن) با بروز بیماری‌ها و عفونت‌ها مقابله می‌کند. گون خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریایی دارد. این گیاه حاوی آنتی اکسیدان بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. برای کاهش فشارخون و پیشگیری از دیابت نیز می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید.

زردچوبه: کورکومین، یک ماده فعال زیستی در زردچوبه است که خواص ضد باکتری و ضد میکروبی دارد. کورکومین علاوه بر ویژگی ضد التهابی، یک عامل موثر قدرتمند در برابر سرطان، بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های التهابی و ... است ضمن این که خاصیت ضد عفونی کننده دارد.

اسانس پونه کوهی: گیاه ارگانو که به پونه کوهی نیز معروف است بدون شک یکی از آنتی بیوتیک‌های طبیعی قوی محسوب می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که این گیاه قدرت تخریب باکتری‌های پنوموکوک، استافیلوکوک، استرپتوکوک و انتروکوک را به ترتیب به میزان ۹۶،۹۲، ۸۳، ۷۸ درصد دارد. روغن ارگانو برای مقابله با ویروس ها، عفونت‌ها و تب مورد استفاده قرار می‌گیرد. محققان معتقدند که روغن ارگانو برای درمان ۲۵ نوع باکتری مختلف از جمله باکتری‌هایی که نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم شده اند و همچنین باکتری‌های عامل عفونت‌های روده ای، عفونت‌های مجاری ادراری، تب تیفوئید (حصبه)، وبا، زخم‌ها و عفونت‌های پوستی مفید هستند. قدرت ضدویروسی این گیاه برای مقابله با آنفلوآنزا، سرماخوردگی، سرخک و اوریون از شهرت خوبی برخوردار است.


سرکه سیب: دارای خواص آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد عفونی کننده است و می‌تواند به جلوگیری از سرطان نیز کمک کند. این نوع سرکه همچنین می‌تواند باعث کاهش سوزش سر دل، کاهش وزن و کاهش کلسترول شود. علاوه بر این، از سرکه سیب می‌توان به عنوان استریل کننده و ضد عفونی کننده به صورت موضعی استفاده کرد.

عسل: یکی از منابع طبیعی آنتی بیوتیک‌ها است و برای درمان زخم‌ها و پیشگیری از عفونت‌ها توصیه می‌شود. مهم است که هنگام خرید عسل، از نوع خام، غیر پاستوریزه و در واقع ارگانیک آن را خریداری کنید. عسل‌های تصفیه شده بسیاری از مزایای بهداشتی خود را از دست می‌دهند. توجه داشته باشید که عسل می‌تواند همچنین مانع شکلات گوارشی و سرماخوردگی شود و گلودرد را نیز تسکین دهد.

سیر: آلیسین موجود در آن از بدن در برابر انگل ها، باکتری‌ها و عفونت‌ها محافظت می‌کند. در روز‌های سرد سال، سیر را به صورت خام هر روز به رژیم غذایی تان بیفزایید.

هسته گریپ فروت: عصاره هسته گریپ فروت یک آنتی بیوتیک طبیعی است که به صورت قطره یا کپسول عرضه شده است. این ماده سرشار از فلاوونوئید‌ها است و یکی از بهترین درمان‌های طبیعی التهاب‌های دستگاه گوارشی محسوب می‌شود.

عصاره زنجبیل: خواص آنتی بیوتیکی و ضد باکتریایی دارد. از عصاره زنجبیل در درمان سرماخوردگی، تهوع، آسم، تورم و درد‌های معده استفاده می‌شود.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *