وکلا در کشف حقیقت به قضات کمک کنند

12:18 - 29 مهر 1394
کد خبر: ۹۰۱۱۷
دسته بندی: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان- فاضلیان گفت: وکلا یک رسالت بزرگ دارند و آن این است که در کشف حقیقت به قضات کمک کنند. برای اینکه شناخت دقیق و درست موضوع، پایه و اساس دادرسی را تشکیل می‌دهد و اگر در شناخت موضوع اشتباه شود دادرسی هم عادلانه نخواهد بود.
به گزارش به نقل از روابط عمومی دادگستری استان البرز، احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز در دیدار با اعضای هیأت مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه استان با اشاره به دیدار اخیر رئیس قوه قضائیه با اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری گفت: همانطور که آیت الله آملی لاریجانی هم تاکید کردند وکلا جزو خانواده دستگاه قضایی هستند و وظیفه آن‌ها کمک به تحقق کاملتر عدالت است.

وی افزود: وکلا یک رسالت بزرگ دارند و آن این است که در کشف حقیقت به قضات کمک کنند. برای اینکه شناخت دقیق و درست موضوع، پایه و اساس دادرسی را تشکیل می‌دهد و اگر در شناخت موضوع اشتباه شود دادرسی هم عادلانه نخواهد بود.

رئیس کل دادگستری استان البرز با تاکید بر اینکه قانون ابزار و امکاناتی را در اختیار قاضی قرار داده تا به شناخت دقیق برسد، تشریح کرد: یکی از این‌ موارد حضور وکلا در روند دادرسی است هرجا وکلا حضور دارند دادرسی مطلوب‌تر خواهد بود، توضیحات و دفاعیات وکلا می‌تواند به قاضی کمک کند تا وی از بین مجهولات و ابهامات راهی به سوی حقیقت به روی خود باز کند.

وی با تاکید بر اینکه قضات از حضور وکلا استقبال می‌کنند، گفت: تجربه ثابت کرده در جایی که وکیل حضور دارد قاضی احساس رضایت و آرامش می‌کند و پرونده از عیب و نقص کمتری برخوردار است و انسجام بیشتری دارد.

عالی‌ترین مقام قضایی استان با تذکر این نکته که جایگاه و شان وکالت را باید خود وکلا رعایت کنند اظهار داشت: وکالت امر مقدسی است. در آموزه‌های دینی ما هم گفته شده می‌توان هرچیزی را وکالت داد جز وکالت در سوگند، که بیانگر جایگاه والای وکالت است.

وی با بیان تفاوت در نوع نگاه به وکالت در غرب و اسلام، گفت: در غرب گفته می‌شود وکیل باید تلاش کند موکلش پیروز شود و اینکه حق با چه کسی بوده برای وکیل اهمیت ندارد. ولی در اسلام هنر وکیل این است که ثابت کند حق به صاحب حق برسد و حمایت وی از باطل بر اساس آموزه‌های قرآنی عقوبت الهی دارد.

فاضلیان اعتماد مردم به دستگاه قضایی را بزرگترین سرمایه آن دانست و گفت: باید با عناصر نامطلوب در وکلا و بدنه دستگاه قضایی که به این اعتماد صدمه وارد می‌کنند برخورد جدی شود. هر نوع سوء استفاده از جایگاه وکالت برای رسیدن به اهداف نامشروع و حتی مشروع قابل گذشت نیست و باید از همه ظرفیت ها برای برخورد با مصادیق آن استفاده شود.

وی افزود: عملکرد نامطلوب عده‌ای قلیل موجب بی‌اعتمادی مردم به بخشی از وکلا شده است: این در حالی است که عموم وکلا انسان‌هایی شریف و مومن هستند و به سوگندی که خورده‌اند پایبند هستند.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه در بین وکلا باید توجه به ارزش‌های اخلاقی در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: نباید به یک تذکر بسنده شود. باید در کنار توجه به نیازهای مادی به نیازهای معنوی وکلا هم توجه شود که برگزاری دوره های مختلف آموزشی و اخلاقی به این موضوع کمک می‌کند.

وی از وکلا خواست برای کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضا کمک کنند و گفت: برخی مواقع وکلا موجب افزایش تعداد پرونده‌ها می‌شوند در حالی که وکیل می‌تواند اقداماتی را انجام دهد که قبل از دادرسی‌ها مشکلات برطرف شود.

عالی‌ترین مقام قضایی استان، توجه به افزایش توان علمی و آموزشی وکلا را به عنوان یک ضرورت دانست و تاکید کرد: وکلای مرکز توانسته‌اند در مدت زمان کوتاهی که از آغاز فعالیت آن‌ها می‌گذرد عملکرد خوبی داشته باشند و در این 12 سال پیشرفت خوبی داشته‌اند و توانسته اند قابلیت‌هایشان را به اثبات برسانند.

وی ادامه داد: وکلا باید از استقلال کامل در دفاع برخوردار باشند؛ اینکه این مرکز در مجموعه دستگاه قضایی است بدان معنا نیست که در دفاع نیز تابع دستگاه قضایی باشد. ضمن اینکه در فرآیند دفاع هیچ کس نباید دخالتی داشته باشد یا در این مسیر مانعی ایجاد کند.

فاضلیان تصریح کرد: نظارت امری پذیرفته شده است و باید وجود داشته باشد. یکی از شئونات دستگاه قضایی بررسی عملکرد وکلا است و در این بین وکلای ماده 187 تفاوتی با بقیه وکلا ندارند.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *