4 درصد مردم کشور دسترسی به غذا ندارند/ نان سنتی سالم نیست؛ مردم نان صنعتی مصرف کنند

15:12 - 20 مهر 1394
کد خبر: ۸۶۸۶۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان -رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه عمده نگرانی‌ها در خصوص دسترسی غذای سالم در بین مردم است، گفت: 4 درصد مردم کشور دسترسی به غذا ندارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، رسول دیناروند در نشست خبری ظهر امروز در جمع خبرنگاران به سلامت و امنیت غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: در ایران مشکل دسترسی به غذا وجود ندارد و به صورت عادلانه در حال توزیع است اما برآوردها نشان دهنده آن است که 4 درصد مردم دسترسی به غذا ندارد که وزارت رفاه در حال پیگیری این موضوع است.

وی با بیان اینکه نگرانی‌ها در کشور کمتر مربوط به دسترسی غذا بوده است، افزود: متاسفانه عمده نگرانی‌ها در خصوص دسترسی غذای سالم در بین مردم است که بارها مطرح این موضوع مطرح شده است به عنوان مثال می‌توان به میانگین کالری اشاره کرد که در حال حاضر دریافتی کالری در کشور بالاتر از 20 درصد مطلوب است. همچنین میزان مصرف شکر، نمک و روغن بیشتر از نیاز سرانه مصرف است به طوریکه اسید چرب ترانس را هنوز نتوانسته ایم به حد مطلوب برسانیم به طوری که با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که اگر بخواهیم به آن وضعیت برسیم حداقل 10 سال زمان نیاز دارد.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان این مطلب که یکی از اهداف اصلی برنامه مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر حذف اسید چرب است.

رسول دیناورند در خصوص وضعیت غذایی نسبت به سال گذشته نیز گفت: علی رغم حواشی زیادی که در این حوزه داشته‌ایم خوشبختانه نگاه دولت بسیار همگرایی بوده در واقع نگاه‌ها منسجم تر شده و وضعیت به اندازه‌ای راضی کننده است که با گذشت زمان نیز این وضعیت بهتر نیز خواهد شد.

به گفته دینارورند با حمایت دولت اقدامات به سزایی در مورد سلامت امنیت غذایی انجام شده است به طوری که که سال‌های گذشته شاهد اعتراضات زیادی در خصوص سلامت و امنیت غذایی صورت می‌گرفت که در حال حاضر کمتر شاهد آن هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو به وضعیت نظارت‌ها در کشور اشاره و گفت: در حال حاضر بیش از سه هزار مامور در خصوص سلامت و کنترل فرآوردهای غذایی وجود دارد این در حالی است که تعداد کارخانه های موجود در کشور 11هزار واحد است که از سازمان غذا و دارو پروانه کسب کرده اند.

دیناروند با بیان این مطلب که نظارتها بر روی محصولات غذایی علاوه بر زمان تولید عرضه و توزیع نیز مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرد افزود: در واقع محصولات غذایی در سطح عرضه نیز کنترل خواهد شد و اگر شاهد تخلف از سوی شرکت تولیدکننده باشیم با جدیت با آن برخورد خواهد شد.

دیناروند با اشاره به این مطلب که اگر تخلفات شرکت‌ها عمدی شناسایی شده باشد و به تذکرات سازمان بی توجهی کنند به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.

رئیس سازمان غذا و دارو به شرکت آب معدنی دماوند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آب معدنی دماوند تولید نمی‌شود و تنها آب آشامیدنی این شرکت را می تواند توزیع کند.

رسول دیناروند در خصوص نصب نشانه ایمنی اظهار کرد: متاسفانه تنها 10 درصد از صنایع با نصب نشانگر ایمنی روی محصولات استقبال کردند و مابقی صنایع به علت هزینه مالی و ترس از فروش نرفتن محصولات رغبتی به این کار ندارند.

وی در ادامه ابن مطلب با بیان این مطلب که سال گذشته 18 ماه به صنایع فرصت دادیم تا این نشان را نصب کنند که 6 ماه از زمان باقیمانده که به عقیده من زمان کمی نیست، گفت: برای محصولاتی که این نشان را نصب نکنند پروانه جدید صادر نمی‌شود و در محصولات دیگر هم تمدید پروانه صورت نمی‌گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که از نظر شما هر کالای استانداردی لزوما سالم نیست، خاطرنشان کرد: نمی‌خواهم حرفی بزنم که سبب بی‌اعتمادی مردم به استاندارد شود.

دیناروند در خصوص سلامت نان گفت: از نظر من نان سنتی سالم نیست، چرا که نمک زیادی دارد، جوش شیرین در آن ریخته می‌شود، پخت آن گاهی با حرارت مستقیم است و گاهی هم فرایند تخمیر را طی نمی‌کنند. سیاست ما جایگزین کردن نان صنعتی به جای سنتی است و به مردم توصیه می‌کنیم با وجود هزینه بیشتر اما نان صنعتی مصرف کنند.‎





كارمند
|
-
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۲
0
0
برادر رسول دیناروند لطفا شفاف با مردم صحبت كنيد چرا شفاف سازي نميكنيد آب معدني دماوند بخوريم يا نخوريم؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *