پیشنهاد تشکیل صندوق توسعه سلامت با سرمایه مشترک 6 هزار میلیارد تومان

22:40 - 18 مهر 1394
کد خبر: ۸۶۱۱۸
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی در عرصه سلامت وجود دارد، گفت: بانک‌ها می‌توانند در حوزه‌هایی مانند دارو، تجهیزات، ساخت بیمارستان و بهره‌برداری از مراکز بهداشتی و درمانی مشارکت و سرمایه‌گذاری کنند.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، سیدحسن هاشمی در حاشیه جلسه صبحانه کاری وزیر بهداشت، معاونان و مدیران وزارت بهداشت با شورای عالی کانون بانک های خصوصی و شورای هماهنگی بانک های دولتی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جهت گیری دولت به سمتی است که در تمام عرصه ها، بخش خصوصی حضوری فعال داشته باشد و دولت به طور عمده از طریق نظام بیمه ای، خرید خدمت کند. در همین زمینه، در مجموعه وزارت بهداشت مبادرت به اصلاح تعرفه شده تا سرمایه گذاری در حوزه سلامت سودآور باشد.

وی جلسه امروز با مدیران عامل بانک های کشور را از نظر حمایت بانک ها در حوزه سلامت حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: حضور بانک ها موجب رونق فعالیت بخش های مختلف شده و هیچ حوزه ای مهم تر از حوزه سلامت نیست زیرا باعث رشد کیفی خدمات ارائه شده به مردم می‌شود.

هاشمی مهم ترین وظیفه وزارت بهداشت را تربیت نیروی متخصص و فراهم کردن تجهیزات لازم، عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت توانسته این وظایف را طی سالیان متمادی با قابلیت بالا در منطقه انجام دهد و حضور بانک ها در این عرصه و تشکیل صندوق توسعه سلامت کشور می تواند در کاهش مشکلات سلامت موثر باشد.

وزیر بهداشت ادامه داد: طبق پیشنهاد اولیه، صندوق توسعه سلامت با سرمایه مشترک وزارت بهداشت و بانک ها به میزان 6 هزار میلیارد تومان تشکیل خواهد شد که در جلسه شورای عالی مدیران عامل بانک ها بحث و بررسی می شود و در عین حال با حضور در بورس، بتواند سرمایه های مردم و جامعه پزشکی را جذب کند.

وی اظهار کرد: این امر اقدامی بسیار بزرگ و ارزشمند است زیرا آنها دارای تجربه و تخصص در حوزه اقتصاد هستند و کمک بانک ها به حوزه سلامت علاوه بر منافع اقتصادی، امری انسانی و نوعی مسوولیت اجتماعی است.

هاشمی از مشارکت بیشتر بانک ها در امور خیریه حوزه سلامت خبر داد و گفت: تعدادی از بانک ها در گذشته در ساخت درمانگاه و مدرسه فعال بودند و امیدواریم که این روند تعمیم پیدا کند و مدیران عامل بانک ها نیز قول دادند که در ساخت خانه ها و پایگاه های بهداشت کمک کنند.

وزیر بهداشت ضمن تأکید بر اهمیت حضور فعال بانک ها در حوزه سلامت اظهار داشت: همان طور که بانک ها در حوزه آب، برق، ساخت پتروشیمی و صنایع فعال هستند امیدوارم در آینده شاهد حضور فعال آنها در حوزه سلامت نیز باشیم و بانک های خارجی نیز برای سرمایه گذاری در حوزه سلامت کشور، اعلام آمادگی کرده اند اما اگر بانک های داخلی حضور داشته باشند، مناسب تر است.

هاشمی درباره افتتاح نخستین بیمارستان تخصصی دندانپزشکی تا پایان سال جاری در کشور و نحوه مشارکت بانک‌ها در این زمینه گفت: موضوع حضور و مشارکت بانک‌ها، فراتر از ساخت یک بیمارستان است و بدنه و چارچوب اصلی سرمایه گذاری در حوزه سلامت را بانک‌های دولتی یا خصوصی یا بانک‌های خارجی می‌توانند به دوش بکشند یا طراحی کنند.

وزیر بهداشت افزود: به عنوان دولت وظیفه داریم مدل اقتصادی را به گونه طراحی کنیم که باعث ایجاد آرامش و احساس امنیت سرمایه گذاران مانند بانک ها شود و از نظر اقتصادی سودآور باشد. به این ترتیب می توانیم از بخش خصوصی استفاده کرده و با واگذاری امور به این بخش، تصدی گری دولت را کاهش دهیم.

هاشمی گفت: ممکن است لازم باشد مدل اقتصادی حضور بانک‌ها در حوزه سلامت توسط خود آنها طراحی و در شورای اقتصادی دولت بحث و بررسی شود و از سوی دیگر نیز مجلس شورای اسلامی می تواند با تعریف مشوق هایی در این زمینه به ما کمک کند.

وزیر بهداشت از صادرات دارو به عنوان یکی از مهم ترین حوزه های سلامت یاد کرد و گفت: هم اکنون توان علمی بالایی در حوزه دارو در کشور وجود دارد و با توجه به داشتن نیروی انسانی متخصص و نیاز منطقه، می توانیم زمینه های سرمایه گذاری را با کشورهایی که علاقه مند به واردات دارو از ایران هستند، تعریف کنیم.

هاشمی در پاسخ به این سوال که تأثیر بانک ها در اجرای هر چه بهتر طرح تحول نظام سلامت چگونه است، یادآور شد: طرح تحول نظام سلامت متعلق به دولت است و برای ادامه این طرح بزرگ نیز برنامه دارد اما با بانک ها باید حرفه ای صحبت کنیم و از آنها انتظار داشته باشیم؛ زیرا بانک یک بنگاه بزرگ اقتصادی است که حتما به سود و حاشیه سود توجه می کند و در غیر این صورت امکان ادامه فعالیت ندارد.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: اینکه انتظار داشته باشیم بانک ها کارهای دولت را انجام دهند انتظار نادرستی است و دولت نیز چنین انتظاری از بانک ها ندارد. انتظار ما از بانک ها این است که بتوانند رونق اقتصادی را با حفظ منافع خود، توسعه دهند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *