نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در عربستان از سوی غرب
- وزارت کشور عربستان در ماه مارس اعلام کرد که ۸۱ نفر را در بزرگترین اعدامهای دستهجمعی در سالهای اخیر در این کشور به قتل رسانده است.
وزارت کشور عربستان سعودی ادعا کرد که این افراد به دلیل جنایتهای فجیع متعددی که به کشته شدن تعداد زیادی از افراد منجر شد، اعدام شده اند.
به گزارش «ای بی سی»، گروههای حقوق بشری میگویند که سابقه نقض حقوق بشر عربستان سعودی ممکن است به دلیل نیاز به نفت ارزان نادیده گرفته شود.
اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در یک روز توسط عربستان سعودی که از سوی گروههای حقوق بشری به عنوان یک «قتل عام» محکوم شد، نگرانیهای جدیدی را ایجاد کرده که سابقه نقض حقوق بشر پادشاهی عربستان بار دیگر در بحبوحه بحران جهانی انرژی نادیده گرفته شود.
«لین معلوف»، معاون مدیر منطقهای عفو بین الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا، میگوید «این اعدام با توجه به سیستم قضایی عربستان سعودی که پس از محاکمههایی به شدت و آشکارا ناعادلانه از جمله صدور احکام بر اساس اعترافات تحت شکنجه یا سایر بدرفتاریها حکم صادر میکند، وحشتناکتر است.»
تنها چند روز پس از این اعدام دسته جمعی، که محکومیت بینالمللی را برانگیخت، «بوریس جانسون»، نخستوزیر انگلیس در میانه نگرانیها در مورد عرضه جهانی انرژی، به عربستان سفر میکند.
«جانسون»، پیش از این سفر گفت «انگلیس در حال ایجاد یک ائتلاف بین المللی برای مقابله با واقعیت جدیدی است که با آن روبرو هستیم؛ عربستان سعودی و امارات متحده عربی شرکای بین المللی کلیدی در این تلاش هستند؛ ما با آنها کار خواهیم کرد تا امنیت منطقهای را تضمین کنیم.»
یکی از سخنگویان دفتر نخست وزیر انگلیس در پاسخ به سوالی درباره اعدامهای عربستان پیش از سفر جانسون، ادعا کرده است «دولت انگلیس این موضوع را با مقامات عربستان سعودی مطرح خواهد کرد.»
با این وجود گروههای حقوق بشری هشدار میدهند که به دلیل نیاز به انرژی، ممکن است غرب چشم خود را بار دیگر بر روی این اقدام عربستان ببندد.
موسسه حقوق بشری «ریپرایو» هشدار میدهد که ممکن است سران جهان چشم خود را بر نقض حقوق بشر از سوی عربستان سعودی به خاطر تضمین قیمتهای پایینتر سوخت ببندند.
«مایا فوآ»، مدیر موسسه ریپرایو، میگوید که محمد بن سلمان مطمئن است که غرب چشمپوشی خواهد کرد، زیرا ترجیح میدهد دولت نفتی غرق در خون او را تامین مالی کند.
قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار و ستون نویس واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول و همچنین بحران انسانی جاری در یمن، درخواستهای مجدد از سوی گروههای حقوق بشری برای بازنگری در این زمینه را برانگیخته است.
مدیر موسسه ریپرایو، تاکید میکند «ما نباید به عربستان پاداش بدهیم؛ انعقاد توافق با عربستان در حال حاضر، با وجود این اعدام دسته جمعی، عملا تضمین میکند که تعداد بیشتری از افراد که تنها جرمشان به چالش کشیدن وضعیت موجود بود، اعدام خواهند شد.»