تاریخ جنایات رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین
- محاصره و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه آوارگان فلسطینی «جنین» در جریان انتفاضه دوم، به قتل عام حداقل ۵۲ فلسطینی و آوارگی بیش از ۱۳ هزار نفر دیگر منجر شد.
به گزارش «میدل ایست آی»، این رویداد در تاریخ سوم تا یازدهم ماه آوریل سال ۲۰۰۲ در منطقه جنین در شمال کرانه باختری رخ داد.
با ادامه انتفاضه دوم در سراسر فلسطین در سال ۲۰۰۲، رژیم صهیونیستی قصد داشت بزرگترین اقدام نظامی خود را در کرانه باختری اشغالی از زمان جنگ ۱۹۶۷ آغاز کند؛ هدف اردوگاه آوارگان فلسطینی در شهر جنین بود.
اردوگاه جنین با حدود ۱۴ هزار نفر در فاصله یک مایل مربع، تحت محاصره صهیونیستها قرار گرفت و از خروج یا ورود هر کسی جلوگیری شد و برق، آب، غذا و تجهیزات پزشکی ساکنان توسط این رژیم قطع شده بود.
در سوم آوریل، حمله به اردوگاه به طور رسمی آغاز شد، که به درگیری مسلحانه بین نیروهای صهیونیست و مبارزان فلسطینی در صحنههای جنگ شهری منجر شد.
ارتش رژیم صهیونیستی در روزهای بعد، نیروهای بسیار زیاد و نامتناسبی را در قالب ۱۵۰ تانک، نفربر زرهی و ۱۲ بولدوزر زرهی برای پاکسازی منطقه از هرگونه مانع مستقر کرد.
این حمله حتی به صورت هوایی انجام شد و بالگردهای آپاچی و جتهای جنگنده F-۱۶ از بالا به این اردوگاه حمله کردند.
تا پایان نبرد در ۱۱ آوریل، دست کم ۵۲ فلسطینی به شهادت رسیدند که برخی منابع به دلیل تلاشهای صهیونیستها برای پنهان کردن جنایات، تعداد آنها را حتی بیشتر از این میدانند.
دهها نفر از جان باختگان نیز غیرنظامی بودند که به دلیل حملات وحشیانه و هولناک به شهادت رسیدند.
نمونههایی از این گونه مرگها شامل مرگ محمد حواشین ۱۴ ساله بود که در حالی که با گروهی از زنان و کودکان به سمت بیمارستان محلی میرفت، دو گلوله به صورتش اصابت کرد.
همچنین کمال زغیر ۵۷ ساله ویلچری که در حالی که پرچم سفید را حمل میکرد، توسط تانکهای رژیم صهیونیستی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و زیر گرفته شد.
گذشته از این کشتارها، بیش از ۱۳ هزار فلسطینی ساکن اردوگاه پناهندگان جنین مجبور به مهاجرت و دوباره آواره شدند.
این اردوگاه در سال ۱۹۵۳ برای میزبانی از پناهندگانی که در سالهای اولیه تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی از سرزمین و خانههای خود رانده شده بودند، ایجاد شد.
در تمام این مدت، نیروهای صهیونیستی با تانکها و بولدوزرهای خود به تخریب آنچه از اردوگاه باقی مانده بود، ادامه دادند و بی پروا خانههایی را که زمانی خانوادهها در آن زندگی میکردند، هتک حرمت کردند.
پس از پایان این تهاجم چند روزه، عفو بینالملل در گزارش خود درباره این عملیات نوشت «ساکنان فلسطینی و روزنامهنگاران فلسطینی و خارجی و سایرین خارج از اردوگاه شاهد شلیک صدها موشک از سوی بالگردهای آپاچی بودند.»
با وجود سوءظنها مبنی بر وقوع یک قتل عام، محاصره فشرده کمپ پناهندگان و بیمارستان اصلی از چهارم تا هفدهم آوریل به این معنی بود که جهان خارج هیچ وسیلهای برای دانستن آنچه در داخل کمپ میگذرد نداشت.
گزارش ۴۸ صفحهای دیده بان حقوق بشر سپس به این موضوع اشاره و اذعان کرد که نیروهای صهیونیستی مرتکب نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه شده اند که برخی از آنها جنایات جنگی تلقی میشوند.