روایت «تایم» از تبعیض علیه مهاجران در مرزهای اوکراین
- آژانس پناهندگان سازمان ملل میگوید از زمان آغاز درگیری میان روسیه و اوکراین، بیش از ۶۶۰ هزار نفر اوکراین را به مقصد اروپا ترک کردهاند.
به گزارش «تایم»، سازمان ملل میگوید در صورت بدتر شدن بیشتر وضعیت تا ۴ میلیون نفر دیگر ممکن است از اوکراین فرار کنند و بحران مهاجرتی را ایجاد کنند که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون در اروپا دیده نشده است.
لهستان، بزرگترین همسایه اوکراین پس از روسیه، تاکنون حدود نیمی از این پناهجویان را پذیرفته است.
اگرچه اوکراین یک کشور با اکثریت سفیدپوست است، اما دارای جوامع کوچکی از اوکراینیهای سیاهپوست و آسیایی تبار است.
در دهههای اخیر، این کشور در میان کشورهای عمدتا آفریقایی و آسیایی که حدود ۸۰ هزار شهروند خود را برای تحصیل به آنجا فرستادهاند، قرار داشت اما اکنون بسیاری از این افرادی که زمانی به این کشور پناه برده بودند، اکنون احساس میکنند به آنها خیانت شده است.
«تایم» با چند ده نفر در مرز با لهستان صحبت کرده که تبعیض در مرز اوکراین را توصیف کردند.
پناهندگان در سمت لهستانی گذرگاه «مدیکا»، روی زمین سرد میخوابند.
پناهندگان رنگین پوست نیز از ادامه رفتار ترجیحی با آنها در مرز اوکراین و لهستان نا امید شدهاند.
سازمان غیردولتی Humanity First Germany، میگوید که اعضای تیم آن توسط گروهی از مردان لهستانی در مقابل ایستگاه قطار «پرزمیسل» مورد حمله قرار گرفتند و به آنها گفته شد به کشورشان بازگردند.
در سالهای اخیر، دولت لهستان موضع سختی را در قبال پناهجویانی که سعی در ورود به اتحادیه اروپا دارند، اتخاذ کرده است.
این امر به رویارویی با بلاروس، همسایه لهستان در زمستان ختم شد، زمانی که ارتش لهستان مدام پناهجویان را به یک منطقه جنگلی در دمای انجماد عقب میراند.
در آن زمان حدود ۲۰ پناهجو جان خود را از دست دادند.
«دافنه پانایوتاتوس»، یک مدافع حقوق بشر، میگوید «تفاوت در استقبال از اوکراینیها نه فقط به دلایل سیاسی، بلکه به این دلیل که اوکراینیها عمدتاً سفیدپوست هستند، متقاوت است.»
گارد مرزی لهستان، مدعی است که از همه پناهندگان اوکراینی صرف نظر از ملیت آنها استقبال میکند اما در ایستگاه قطار در «پرزمیسل»، آفریقاییها و افغانستانیهایی که خواهان سوار شدن قطارهایی بودند، به عقب رانده شدند.