حل مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری است
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: بخشی از روند کنترل مشکل مسکن باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص اینکه آیا پس از گذشت بیش از دو دهه از عمر شورایی شدن مدیریت شهری میتوان قائل به وجود دستاورد قابل اعتنایی در این حوزه شد به میزان گفت: مهمترین دستاوردی که در حال حاضر میتوان مورد اشاره قرار داد این است که با وجود شوراها خود مردم به صورت مستقیم در سرنوشت شهر و نوع اداره شهر اثرگذار خواهند بود. البته نتایج در دورههای مختلف با سلایق مختلف این مساله را نشان داده است که اگر مردم به تصمیمی رسیدند سلایقشان به عنوان نحوه اداره شهر لحاظ شده است. امیدوار هستیم در آینده بتوانیم آن چیزی که امام خمینی (ره) به عنوان یک کار بزرگ در امور شوراها پایه ریزی کردند را کاملتر کنیم تا نقش مردم در اداره شهر و اداره موضوعات اساسی خودشان هرچه بیشتر پر رنگ شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه سهم مدیریت شهری در مهار و کنترل مطالبات و نارضایتیهای شکل گرفته در زمینه وضعیت مسکن را چطور ارزیابی میکنید گفت: قبل از پاسخ به این سوال باید اشاره کنم که در شهر تهران پس از پیروی انقلاب پروژههای مهمی به اجرا درآمده است. به ویژه که بسیاری از این زیرساختها براساس توان داخلی و دانش فنی مهندسان و نیروی انسانی کشور شکل گرفته است. گونههای متنوع توسعه که در سرانهها در شهر تهران وجود داشته را اگر لحاظ کنیم و رشد آنها را با وضعیت پیش از انقلاب مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که دستاوردهای انقلاب در حوزه مدیریت شهری به خصوص در پایتخت به چه صورتی بوده است.
بیشتر بخوانید:
وی خاطرنشان کرد: البته ما کمبودها و کاستیهایی داریم که باید این موارد را هم برطرف کنیم. اما باید به یاد داشته باشیم که رفع این کمبودها در مواردی فراتر از توان شهرداری تهران است. یعنی رفع این مشکلات به مدیریت عمومی کشور بر میگردد و انتظار ما این است که مسوولان به ما کمک کنند. یکی از این مشکلات هم به موضوع مسکن بر میگردد. البته بخشی از مشکل مسکن باید توسط شهرداری تهران حل شود. یعنی شهرداری تهران با تسریع و تسهیل در صدور فرمان و نیز ایجاد مشوقها برای رونق ساخت و ساز باید در این زمینه اقدام کند. بخش دیگری از روند کنترل مشکل مسکن هم باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.
عباسی در پاسخ به اینکه آیا میتوان از ظرفیت بافتهای فرسوده برای عرضه مسکن ارزان بهره گرفت گفت: برای موضوع تولید مسکن سیاستهای ما باید به گونهای باشد که مسکن را در بافتهایی ایجاد کنیم که آن بافتها ناپایدار یا فرسوده هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *