حمله سایبری به زیرساختهای حیاتی سوخت آلمان
- یک حمله سایبری به دو شرکت لجستیک آلمانی مورد استفاده «شِل»، این شرکتها را به تغییر مسیر موقت به انبارهای عرضه جایگزین وادار کرده چرا که حمله به «کلونیال پایپ لاین»، شرکت بزرگ عرضه سوخت در آمریکا را به عنوان نمونه دیگری از حملات سایبری که مستقیماً زیرساختهای حیاتی دنیای واقعی را هدف قرار میدهند، تکرار میکند.
به گزارش «سی پی او مگزین»، هویت مهاجم هنوز تایید نشده است، اما گمانه زنیهایی در مورد دخالت برخی گروههای سایبری وجود دارد.
نوع دقیق حمله سایبری نیز هنوز شناسایی نشده است، اما میزان اختلال نشان دهنده حمله باج افزاری یا یک حمله بدافزاری مخرب است که فایلها را پاک میکند.
این حمله سایبری دو تامین کننده که زیرمجموعههای گروه لجستیکی Marquard & Bahls هستند، را هدف قرار داده است؛ این احتمال وجود دارد که Marquard & Bahls نقطه اصلی حمله بوده باشد.
این حمله در ۲۹ ژانویه اتفاق افتاده و به تازگی تاییدیهای از سوی شرکتها منتشر شده است.
این تامین کنندگان سوخت به حدود ۲۶ شرکت سوخت توزیع میکنند که به نوبه خود هزاران پمپ بنزین و سایر منابع خرده فروشی را تامین میکنند؛ این حمله سایبری یه تنهایی عرضه سوخت در نزدیک به ۲ هزار ایستگاه عرضه سوخت «شل» آلمان را تهدید میکند.
بزرگترین خردهفروش سوخت آلمان به نام «آرال»، اعلام کرده که عرضه این شرکت به ۲ هزار و ۳۰۰ جایگاه آن ایمن بوده، اما به طور موقت به منابع جایگزین روی آورده است.
تامین کنندگان سوخت میگویند که سیستمهای فناوری اطلاعات به طور کلی بر اثر حمله سایبری آسیب دیدهاند، اما مهمترین مشکل سیستمهای خودکار بارگیری و تخلیه مخازن است که کاملاً به سیستمهای رایانهای آسیب دیده وابسته هستند.
این حمله نمونه کاملی از این است که چگونه حملات سایبری میتواند فراتر از نهاد مورد نظر رفته و زنجیره تامین بزرگتر را مختل کند.
در حالی که عرضه سوخت در این حمله تحت تأثیر قرار نگرفته است، تأثیر اصلی بر روی سیستمهای فناوری اطلاعات مسئول اتوماسیون فرآیندهای بارگیری و تخلیه مخزن بوده است؛ چیزی که نمیتوان به صورت دستی انجام داد و فعلاً به صورت آفلاین انجام نمیشود.
تأثیر اقتصادی حملات سایبری که بر زنجیره تأمین بیشتر تأثیر میگذارد، میتواند بسیار مضر باشد.
تامین کنندگان سوخت میگویند که این حمله سایبری تهدیدی برای قطع تامین گرمایش یا حمل و نقل آلمانیها در این کشور نیست، اما اگر جبران خسارت طولانی مدت طول بکشد، ممکن است اختلالاتی در زنجیره تامین ایجاد شود.
این وضعیت به طور طبیعی حمله به «کلونیال پایپ لاین» در آمریکا در سال ۲۰۲۱ را تداعی میکند، که باعث کمبود عمده سوخت خرده فروشی (عمدتاً در پمپ بنزینها در تعدادی از ایالتهای ساحلی جنوب شرقی) برای حدود یک هفته شد.