سران آمریکا و اروپا اوضاع اوکراین را بررسی کردند
-تحولات مربوط به مناقشه اوکراین با سرعت بیشتری به پیش میرود.
رسانههای آمریکایی میگویند که «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا با سران کشورهای اروپایی درباره موضوع اوکراین گفتوگو کرده است.
به گزارش پایگاه کاخ سفید، آمریکا و کشورهای اروپایی نگرانی خود را درباره آنچه استقرار نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، خواندند تکرار کرده و حمایت خود را از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین ابراز کردند.
بیانیه این کشورها میگوید که سران آمریکا و اروپا بر تمایل مشترک خود برای حل و فصل دیپلماتیک تنشهای کنونی تاکید کرده و تعاملات اخیر با روسیه را در قالبهای مختلف بررسی کردند.
آنها همچنین درباره تلاشهای مشترک خود برای جلوگیری از حمله ادعایی روسیه به اوکراین و همچنین تقویت امنیت در جناح شرقی ناتو بحث کردند.
شرکت کنندگان در این گفتوگو شامل «اورسولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اروپا، «چارلز میشل»، رئیس شورای اروپا، «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، «اولاف شولز»، صدراعظم آلمان، «ماریو دراگی»، نخست وزیر ایتالیا، «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ناتو، «آندری دودا»، رئیس جمهور لهستان و «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس بودند.
«امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، گفت «اتحادیه اروپا باید به طور کامل در تهیه پاسخ به پیشنهادهای روسیه که در دسامبر گذشته ارائه شد، مشارکت داشته باشد.»
در پایان سال ۲۰۲۱، روسیه پیش نویس معاهده با آمریکا و توافقنامه با ناتو در مورد تضمینهای امنیتی را منتشر کرد.
مسکو به ویژه از کشورهای غربی ضمانتهای قانونی برای امتناع از گسترش بیشتر ناتو به سمت شرق، پیوستن اوکراین به این اتحادیه و ایجاد پایگاههای نظامی در کشورهای شوروی سابق را خواستار شده است.
در ۱۰ ژانویه، روسیه و آمریکا دور جدیدی از گفتوگوها را درباره ثبات استراتژیک در ژنو برگزار کردند.
محور اصلی این گفتوگوها، پیشنهادات امنیتی بود که طرف روسیه در پایان سال گذشته میلادی به دلیل تشدید بحران در اوکراین به آمریکا و ناتو ارائه کرده بود.
در همین حال «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس هشدار داده است که حمله به اوکراین فاجعه بار و دردناک، خشونت آمیز و خونین خواهد بود.
در حالی که وزارت خارجه انگلیس برخی از کارکنان سفارتش را از اوکراین خارج کرده، نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی، گفت که وضعیت بسیار غم انگیز است، اما جنگ اجتناب ناپذیر نیست.
وی گفت که انگلیس پیشگام ایجاد بستهای از تحریمهای اقتصادی علیه روسیه است و تسلیحات دفاعی برای اوکراین تامین میکند.
همچنین ناتو اعلام کرده است که متحدان ناتو در پاسخ به تداوم افزایش نیروهای روسیه، کشتیها و جتهای جنگنده بیشتری را برای تقویت دفاع و افزایش بازدارندگی به اروپای شرقی میفرستند.
از طرفی دیگر، پنتاگون میگوید که تقریباً ۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در حالت آماده باش قرار گرفتهاند.
استفاده از این نیروها منوط به این است که که ناتو نیروهای واکنش خود را فعال کند یا وضعیت امنیتی در اروپا وخیمتر شود.
در همین حال سخنگوی کرملین میگوید که رئیس جمهور روسیه به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور تدابیری را برای تضمین امنیت روسیه در پی تنشهای به وجود آمده اتخاذ میکند.