اقدامات تحریک آمیز غرب آتش تنش میان روسیه و اوکراین را شعله ور میکند؟
- وزارت خارجه آمریکا به تازگی در میانه تشدید تنشها میان مسکو و کییف، درخواستهای «استونی، لتونی و لیتوانی» را برای انتقال تسلیحات ساخت آمریکا به اوکراین تایید کرده است.
به گزارش «آکسیوس و واشنگتن پست»، با وجود آنکه ارتش اوکراین از سال ۲۰۱۴ تاکنون پیشرفت داشته، اما هنوز هم قابلیتهای این کشور قابل مقایسه با اقدام احتمالی روسیه نخواهد بود.
با این وجود آمریکا و متحدانش امیدوارند که تسلیحات و آموزشهای غربی به جلوگیری از اقدام ادعایی روسیه به اوکراین جلوگیری کند.
در میانه تشدید تنشها میان روسیه و اوکراین، آمریکا حمایتهای مداخله جویانه خود را به این کشور افزایش داده است؛ واشنگتن بیش از ۴۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین در سال گذشته ارائه کرده که بیش از هر زمان دیگری از سال ۲۰۱۴ تاکنون به شمار میرود و علاوه بر این «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در ماه دسامبر گذشته مجوز پرداخت ۲۰۰ میلیون دلار اضافی را به این کشور صادر کرده است.
همچنین دولت و کنگره اوکراین از آمریکا میخواهند که اقدامات بیشتری انجام دهد؛ جمهوریخواهان و دموکراتها هر دو برای تسریع کمکهای امنیتی، تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار را برای اوکراین بررسی میکنند.
علاوه بر این کشورهای حوزه بالتیک و دیگر اعضای ناتو نیز اقدامات تحریک آمیز خود را افزایش داده و در حال ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین هستند.
کشورهای حوزه بالتیک موشکهای ضد تانک «جاولین» و موشکهای دفاع هوایی «استینگر» را ارسال خواهند کرد.
در همین حال، انگلیس بیش از ۲ هزار پرتاب کننده موشک ضد تانک را تنها در این هفته به اوکراین فرستاده و یک گروه عملیات ویژه را برای آموزش نیروهای زمینی اوکراین اعزام کرده است.
همچنین دانمارک یک «بسته حمایتی جامع» ۲۵ میلیون دلاری را با هدف کمک به تطبیق ارتش اوکراین با استانداردهای ناتو و ترویج حل مناقشه در شرق، اعلام کرد.
دولت تازه جمهوری چک آماده ارسال تسلیحات به اوکراین با هماهنگی سایر کشورهاست و فرانسویها نیز در گذشته نیز به کییف سلاح فروختهاند.
کییف یکی از اعضای ناتو نیست و از پیمان دفاعی متقابل این سازمان بهرهای نمیبرد، اما در سالهای اخیر و به خصوص از سال ۲۰۱۴ تاکنون کمکهای قابل توجهی در تقویت قابلیتهای دفاعی خود دریافت کرده است.
این کشور روی کمکهای آمریکا و دیگر کشورهای غربی حساب میکند.
همچنین به گزارش رسانههای کانادایی، این کشور یک برنامه آموزشی نظامی با اوکراین دارد و اتاوا اخیراً یک گروه کوچک از نیروهای ویژه را برای کمک به کییف فرستاده است.
این اقدامات کشورهای غربی در حالی صورت می گیرد که کرملین تاکنون بارها هرگونه برنامهریزی برای حمله را رد و استدلال میکند که حمایت ناتو از اوکراین از جمله افزایش تدارکات تسلیحاتی و آموزش نظامی، تهدیدی فزاینده برای روسیه است.