درآمد شهر تهران وابسته به شهرسازی است/ شهرداری از برج میلاد و شهرآفتاب درآمدزایی کند
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: اگر مدیران شهری ما در زمینه ساخت و ساز بتوانند رونق ایجاد کنند و دنبال استفاده از ظرفیتهای درآمد پایدار شهر تهران باشند میتوان بر نگرانیها غلبه کرد. اگر از این برخورداریها به خوبی و به نحو مطلوب استفاده بشود این امیدواری پدید میآید که بخشی از منابع درآمدی شهر تهران تامین شود.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص رویکردهای موجود در قبال نحوه ساماندهی پروژههای شهری پایتخت به میزان گفت: در حوزه اقدامات پروژهای باید به اولویتهای شهر تهران پرداخت. بخشی از این اولویت گزینی با به پایان رساندن پروژههای نیمه تمام و بخشی هم با تکمیل و افزودن بر ظرفیتها و بخش سوم هم با تعریف پروژههای جدید عملیاتی خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در صورت قطعیت پیدا کردن سهمی که در بودجه ۱۴۰۱ برای تهران در نظر گرفته شده شهرداری دوباره به شهرفروشی و فروختن تراکمهای ساختمانی خواهد پرداخت گفت: در سالهای گذشته نزدیک به شصت درصد از منابع درآمدی شهر تهران از طریق حوزه شهرسازی تامین شده است. این مساله استثنا هم نداشته است. یعنی حتی آن کسانی که شعار پرهیز از شهرفروشی سر میدادند شهر تهران را با همین درآمدها اداره کردند.
عباسی اضافه کرد: اما فعلا درآمد پایداری برای شهر تهران پیش بینی نشده که بخواهیم بگوییم مدیران شهری ما باید بتوانند از محل درآمدهای پایدار تهران را اداره بکنند یا توسعه شهر از طریق اتکا به چنین درآمدهایی پیش برده بشود. وابستگی درآمدی شهر تهران به مباحث شهرسازی محرز و آشکار است، ولی آن چیزی که قطعی است پرهیز از واگذاری امتیازات برای ساخت و ساز خارج از ضوابط طرح تفصیلی است. بر طبق ضوابط طرح تفصیلی اجازه ساخت و ساز داده میشود و به صورت طبیعی عوارض ناشی از این نوع ساخت و سازها جذب میشود و برای اداره امور شهر به مصرف میرسد.
بیشتر بخوانید:
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه آیا با توجه به فقدان وجود حمایتهای مالی دولت و نبود درآمدهای پایدار سال ۱۴۰۱ برای تهران بغرنج خواهد بود گفت: اینطور نخواهد بود. اگر مدیران شهری ما در زمینه ساخت و ساز بتوانند رونق ایجاد کنند و دنبال استفاده از ظرفیتهای درآمد پایدار شهر تهران باشند میتوان بر این نگرانیها غلبه کرد. امکاناتی که شهرداری تهران برای تحقق چنین هدفی در اختیار دارد قابل توجه است. برج میلاد و اراضی پیرامونی اش یکی از این ظرفیت هاست. مورد دیگری که میتوانم نام ببرد مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب است. اگر از این برخورداریها به خوبی و به نحو مطلوب استفاده بشود این امیدواری پدید میآید که بخشی از منابع درآمدی شهر تهران تامین بشود.
وی در توضیح ظرفیت برج میلاد یا مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برای درآمدزایی گفت: مدیران شهری ما با استفاده حداکثری از امکانات موجود در این فضاها میتوانند انتظارات درآمدی خودشان را محقق کنند. در زمینه جشنوارههای گردشگری که در اختیار شهرداری تهران قرار دارد مدیران شهری ما باید با مشارکت بخش خصوصی بتوانند درآمدهای شهر تهران را محقق کنند. اما متاسفانه این مجموعههای گردشگری در تامین هزینههای خودشان هم عاجز مانده اند. درآمدزایی از طریق این نوع ظرفیتها نیاز به برنامه ریزی و مداخله و مدیریت کردن اصولی دارد. همچنین برای تحقق چنین هدفی لازم است تا ظرفیت بخش خصوصی هم به کار گرفته بشود.
عباسی افزود: در کنار اینها باید به آن پروژههایی که جزو داراییهای شهر تهران به حساب میآیند و در پروژههای مشارکتی در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته و به نفع شهر به بهره برداری نرسیده اشاره کنم. شهرداری تهران موظف است با شناسایی این نوع پروژهها و با اقداماتی که از طریق مراجع قانونی یا از طریق مذاکره با سرمایه گذاران و مشارکت کنندگان صورت میگیرد منافع شهر تهران را زنده کند. به نظر من با این رویکرد بخشی از مسائلی که در زمینه نیازهای مالی پایتخت موجب نگرانی شهروندان شده برطرف خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *