مروری بر تحولات فلسطین در ۲۰۲۱/از جنگ غزه تا تشدید روند نقض حقوق فلسطینیان
نقض گسترده و بی پایان حقوق فلسطینیان از سوی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱، رسیدگی به وضعیت را توسط جامعه بین الملل ضروری کرده است.
خبرگزاری میزان -
– در سال ۲۰۲۱ گزارشهای مربوط به فلسطین و اراضی اشغالی بخشی از خبرهای جهانی را به خود اختصاص داده بودند.
سال ۲۰۲۱ برای فلسطینیان و ساکنان اراضی اشغالی سالی پرحادثه بود؛ صهیونیستها در مارس ۲۰۲۱ برای چهارمین بار در ۲ سال گذشته پای صندوقهای رای رفتند.
پس از چند دور انتخابات بی حاصل، ائتلاف عجیبی از احزاب که تنها در هدف خارج کردن «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی از عرصه قدرت اشتراک نظر داشتند، توانستند کابینه ائتلافی را به قدرت برسانند.
فلسطینیان نیز به دلیل به تعویق افتادن زمان برگزاری انتخابات از دادن رای محروم شدند.
دلیل به تعویق افتادن انتخابات پارلمانی فلسطین، نگرانی «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از شکست در انتخابات بود.
اما میان فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ چه گذشت؟
• اخراج فلسطینیان از خانه هایشان در قدس اشغالی
در سالهای گذشته، همواره این دادگاه رژیم صهیونیستی بودند که به شکایتهای ساکنان فلسطینی علیه شهرک نشینان صهیونیست رسیدگی میکردند.
در سال گذشته، نزدیک به ۸۰۰ حکم تخریب برای سازههای متعلق به فلسطینیها در منطقه C کرانه باختری صادر شد، در حالی که کمتر از یک درصد درخواستهای فلسطینیها برای مجوز ساخت مورد تایید قرار گرفت.
صدور آرا به نفع شهرک نشینان طی سالهای گذشته به بروز آتش زیر خاکستری منجر شد که در نهایت در محله «شیخ جراح» شعله ور شد.
حمله صهیونیستها به «شیخ جراح» در پی حکم تخلیه دادگاه مرکزی و قضایی رژیم صهیونیستی در ماه آوریل، مرحله جدیدی از رنج فلسطینیان را رقم زد.
تشکیل کارزار از سوی فلسطینیان برای اعاده حق، تشدید تنشها در «شیخ جراح» در ماه رمضان و حمله به «مسجدالاقصی»، را در پی داشت.
انتشار تصاویری از صحنههای ضرب و شتم فلسطینیان توسط نظامیان صهیونیست، خشم فلسطینان و گروههای مقاومت را برانگیخت.
این خشم در نهایت به جنگ غزه منجر شد.
• جنگ علیه نوار غزه
تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ۲ هفته به طول انجامید و شهادت ۲۶۰ فلسطینی از جمله ۱۰۰ کودک و جراحت هزاران نفر را در پی داشت.
۱۲۰ هزار فلسطینی در پی این جنگ آواره و هزار و ۸۰۰ خانه به صورت کامل تخریب شدند.
همچنین ۱۷ هزار خانه نیز تا حدی آسیب دیدند؛ در طرف مقابل نیز ۱۳ صهیونیست به هلاکت رسیدند.
رژیم صهیونیستی در نهایت برای پایان جنگ دست به دامان مصر شد.
ریشه این تنش اگرچه به تحولات تاریخی بازمی گشت، اما توافق موسوم به «آبراهام» با هدف عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی، عامل تشدید تنشها بود.
جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، خشونت بی سابقهای را در اراضی اشغالی در میان شهروندان عرب و صهیونیست نشین ایجاد کرد.
• عدم پیشرفت در مذاکرات صلح
تغییرات در کابینه رژیم صهیونیستی و آمریکا، تاثیر اندکی بر حرکت روند متوقف شده صلح در منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی داشت.
البته در این میان نباید از خنجر از پشت کشورهای عربی به فلسطین با ورود یا تشدید روندعادی سازی روابط با «تل آویو» و بی توجهی جامعه جهانی به منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی غافل شد.
در واقع موضع گیری کشورهای عربی و جامعه بین الملل، موضوع فلسطین را به حاشیه راند.
عدم محکومیت حمله به نوار غزه و خشونت و بی رحمی رژیم صهیونیستی از سوی جهان عرب، سبب شد تا بی انگیزه بودن آمریکا و اروپا برای جلوگیری از تکرار چنین خشونتهایی توجیه شود.
• تشدید روند نقض حقوق بشر فلسطینیان
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ به اقدامهای خود در زمینه قتل و دستگیری خودسرانه فلسطینیان ادامه داد.
در شش ماه نخست سال ۲۰۲۱، ۴۲ فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست در کرانه باختری به شهادت رسیدند.
از این تعداد، ۱۵ نفر در شرایطی که با عنوان «آرام» توصیف میشود، شهید شده و ۲۷ نفر در جریان تظاهرات مسالمت آمیز یا حملات نظامی به شهادت رسیدند.
رژیم صهیونیستی با این کار، اساسیترین حق انسانی فلسطینیان، یعنی حق زندگی آنها را نقض میکند.
رژیم صهیونیستی همچنین سیاستهای ساختمانی و مسکن مبتنی بر آپارتاید خود را دنبال کرده و تخریب خودسرانه خانههای فلسطینیان و اخراج اجباری آنها را تحمیل کرد.
جابجایی اجباری مداوم در «شیخ جراح» و دیگر محلههای قدس اشغالی که کمتر رسانهای شدند، به موازات آن، توسعه شهرکهای صهیونیستی نشین در محلههای فلسطینی نشین ادامه داشت.
این اقدامات در چارچوب انتقال جمعیت به سرزمینهای اشغالی نقض فاحش کنوانسیونهای ژنو و جنایات جنگی است.
نقض جدی حقوق بشر و ارتکاب نقض فاحش قوانین بین المللی برای رژیم صهیونیستی کافی نبوده و به هدف قرار دادن مدافعان حقوق بشر که برای محکومیت رژیم صهیونیستی به دلیل نقض حقوق بشر تلاش میکردند، دست زده است.
• پیش بینی روند منازعه فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲
از دیدگاه تحلیلگران، پیشرفتی در بن بست موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ به وجود نخواهد آمد.
آن چه میتوان پیش بینی کرد این است که در سال ۲۰۲۲ نیز رژیم صهیونیستی آپارتاید خود را ادامه میدهد، شهرکهای صهیونیستی نشین را توسعه میدهد و به طور مکرر ابتداییترین حقوق بشر فلسطینیان را در دو طرف خط سبز نقض میکند.
سلطه استعماری بر مردم فلسطین، نقض اساسیترین حقوق بشر فلسطینیها، از جمله حق تعیین سرنوشت آنها، لزوم پایان دادن به معافیت رژیم صهیونیستی از مجازات را ضروری کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *