مناقشه اوکراین و تهدیدهای غرب درباره تحریم روسیه
طی ماههای اخیر تنشها میان روسیه و اوکراین به شدت بالا گرفته است.
مقامها و رسانههای غربی مدعی هستند که روسیه با استقرار حدود ۱۰۰ هزار نیرو در مرزهای اوکراین، قصد حمله به این کشور را دارد؛ موضوعیکه روسیه همواره آن را تکذیب کرده است.
به گزارش «techilive.in»، اتحادیه اروپا به روسیه هشدار داده که اگر مسکو تصمیم به حمله به اوکراین بگیرد، با پیامدهای اقتصادی «گسترده» روبرو خواهد شد.
اما روسیه پیشتر نیز تحریمها را پشت سر گذاشته و به نظر میرسد در برابر فشارهای اقتصادی کشورهای غربی مقاوم است؛ به خصوص در مقطع کنونی که چین نیز برای حمایت از روسیه اعلام آمادگی کرده است.
استقرار هزاران نیروی روسیه در مرز اوکراین باعث شده تا سران اتحادیه اروپا در مورد مجموعهای از تحریمها علیه این کشور صحبت کنند؛ از قطع ارتباط با روسیه به وسیله سیستم پرداختهای بین المللی سوئیفت تا اعمال تحریمهای بیشتر علیه این کشور.
اما روسیه در حال حاضر نیز به شدت تحریم است؛ پس از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴، غرب تحریمهای گستردهای از جمله محدودیتهای مالی و تجاری و ممنوعیت کمک به شرکتهای نفت و گاز روسیه را اعمال کرد.
با این وجود کشورهای غربی موفق به مهار روسیه در زمینه پیشبرد اهداف خود نشدند.
همانگونه که روسیه در سال ۲۰۱۴ موفق شد تا تحریمهای غرب شامل محدودیت روادید و مسدود شدن داراییهای مسئولان، پشت سر بگذارد، اکنون نیز موفق خواهد شد تا از این تحریمهای احتمالی عبور کند.
«آناستازیا شاپوچکینا»، مدرس ژئوپلیتیک در موسسه «Sciences Po»، در مصاحبه با «فرانس ۲۴» میگوید «تحریمهای اعمال شده علیه روسیه در طول سالها تأثیر بسیار کمی داشته است.»
به گفته برخی کارشناسان، وابستگی متقابل اقتصاد روسیه و اتحادیه اروپا باعث میشود که این بلوک نتواند بدون آسیب رساندن به خود، به روسیه آسیب اقتصادی وارد کند.
«شاپوچکینا»، می گوید «اتحادیه اروپا با اعمال تحریمها علیه روسیه به پای خود شلیک میکند، زیرا شرکتهایی مانند توتال، انجی، آروا و دنون چندین دهه در روسیه سرمایهگذاری کردهاند و در صورت قطع روابط متضرر خواهند شد.»