«شرارههای خورشید» کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷
- کتاب «شرارههای خورشید»رویدادهای متنوعی از کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ محمد رسول الله صلی الله علیه و آله طی چهارماهه پایانی سال ۱۳۶۲ را دربرمی گیرد.
در این اثر حوادث و ماجراهای شگفت انگیزی از تاریخچه اشکر ۲۷ و واپسین ماههای حیات دنیوی فرمانده پرآوازه آن، شهید محمدابراهیم همت را خواهید خواند، که عمده آنهااز جمله مهمترین ناگفتههای دوران دفاع مقدس بوده و اکنون اول بار است که در قالب اثری مکتوب انتشار مییابند. بازه زمانی وقایع مندرج در این کتاب، از فردای خاتمه عملیات والفجرـ ۴ در جبههی مریوان پنجوی شروع میشود؛ و در سی امین روز اسفند سال ۱۳۶۲ و آخرین روزهای عملیات آبی ـ خاکی خیبر، پایان میگیرد.
عملیاتی که در جریان آن رزمندگان کادری و بسیجی لشکر ۲۷ محمدرسول الله در مصاف با پگانهای سپاه سوم ارتش بعث، مکرر در مکرر کربلا را تجربه کردند، چه بسیار رنجها بردند و چه بسیارتر حماسهها آفریدند و در نهایت، متحمل ضربات مهلکی بر شاکلهی ردههای ستادی و صف یگان همیشه خط شکن خود شدند. به گونهای که علاوه بر انهدام قریب به اتفاق گردانهای یازدگانه دو تیپ عمار و ابوذر لشکر ۲۷ , در نهایت به فاصله چهل و هشت ساعت، ابتدا قائم مقام فرماندهی و سپس فرمانده این یگان در جزیره جنوبی مجنون مظلومانه به شهادت رسیدند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
تابستان داغ و طولانی ۶۲ در شرایطی رو به پایان گذاشته بود که ایرانیان پس از تجربه نبردهای ناکامی همچون: والفجر مقدماتی و والفجر ـ ۱ از تیر ۱۳۶۲ با عملیات کوهستانی والفجر ـ ۲ و در پی آن والجر ـ ۳ , باردیگر زمام ابتکار عمل در میدان جنگ را در دست گرفته و در پاییز این سال درصدد آغاز عملیاتی سنگین در شرق استان سلیمانیه عراق بودند. ضربات ویران گر واردآمده به ماشین جنگی رژیم صدام طی چهار مرحله نبرد کوهستانی سنگین والفجر ـ ۴ در جبهه شرق استان سلیمانیه به حدی مهلک بودند که محافل دیپلماتیک و رسانههای غربی حاضر در پایتخت عرلق، بر سر آنچه که «تغییر خطرناک موازنه موجود در جنگ، به زیان پرزیدنت صدام حسین میخواندند، به قدرتهای امریکایی و اروپایی عضو پیمان ناتو هشدار دادند. از اواخر پاییز ۱۳۶۲, دوست و دشمن اذعان داشتند؛ این ایران است، که اکنون د عرصهی جنگ دست بالا را پیدا کرده است.
با توجه به همین واقعیت انکاناپذیر بود که حامیان منطقهای و فرا منطقهای رزیم تجاوز پیشهی صدام حسین، درصدد برآمدند تا دیر نشده دیگربار به یاری وی شتافته و مانع از شکست قریب الوقوع دیکتاتور جنگ افروز بغداد به دست رزم آوران ایرانی شوند. جهت آشنایی هرچه بیشتر خوانندگان کتاب حاضر ـ خصوصا نسل جوان ایران زمین ـ با حقایق کمتر تبیین شدهی آن برههی حساس تاریخی، لازم دانستیم تا روایتهای دست اولی از این همدستی شرارت آمیز حکومت ایالات متحده آمریکا با رژیم صدام حسین را در اینجا بیاوریم.
روایت نخست برگرفته از کتاب «تار عنکبوت؛ تاریخ سری چگونگی تسلیح غیر قانونی عراق توسط کاخ سفید» به قلم نویسنده سرشناس آمریکایی آلن فریدمن است. او مینویسد: حذف نام عراق از لیست کشورهای حامی تروریزم، زمین را برای اجرای سیاستهای پنهان واشنگتن در قبال بغداد مساعد ساخت .