رها شدن بیش از ۲۵ هزار تن زباله مرتبط با کرونا در اقیانوسها
زبالههای پلاستیکی مرتبط با بیماری همه گیر کرونا منجر به آلودگی گسترده دریاها و اقیانوسها شدهاند.
– جدیدترین بررسیها نشان میدهند که بیش از ۲۵ هزار تن زباله پلاستیکی مرتبط با بیماری «کرونا»، اقیانوسها را آلوده کرده است.
به گزارش «اکسیوس»، براساس بررسی منتشر شده توسط مجله «PNAS» بیش از ۲۵ هزار تن زباله پلاستیکی مرتبط با بیماری همه گیر کرونا، اقیانوسهای جهان را آلوده میکند.
اهمیت این موضوع از آن جاست که زبالههای پلاستیکی تهدیدی بزرگ برای حیات دریایی و اکوسیستمها هستند.
محققان بر این باورند که بیماری «کرونا»، نه تنها تقاضا برای پلاستیک یک بار مصرف را افزایش داده، بلکه فشار بر مشکلات قبلا از کنترل خارج شده در این رابطه را نیز تشدید کرده است.
در جهان بیش از ۸ میلیون تن زباله پلاستیکی مرتبط با بیماری همه گیر کرونا تولید شده که عمدتا زبالههای پلاستیکی بیمارستانی هستند و در سواحل انباشته میشوند.
محققان میگویند «پلاستیکهای رها شده در اقیانوس مسافتهای طولانی را طی میکنند و به طور بالقوه سبب آسیب یا مرگ حیات وحش دریایی میشوند؛ بقایای زبالههای پلاستیکی همچنین میتواند جهش و انتقال گونههای مختلف ویروسها مانند کووید -۱۹ را تسهیل کنند.»
دانشمندان، ماسک محافظ را در معده یک پنگوئن در برزیل و حبس شدن ماهی در یک دستکش پزشکی را از نمونههای آسیب زبالههای پلاستیکی مرتبط با کرونا به حیات وحش دریایی خواندند.
یک مطالعه اخیر تخمین زده که ۱.۵۶ میلیون ماسک صورت در سال ۲۰۲۰ وارد اقیانوسها شدند.
محققان هشدار میدهند که زبالههای پلاستیکی اضافی خطرات درازمدتی را به دنبال خواهند داشت.
پیش بینی یک مدل از آلودگیهای ناشی از زبالههای پلاستیکی مرتبط با کرونا نشان میدهد که در پایان قرن حاضر، تقریبا تمام پلاستیکهای مرتبط با کرونا در بستر دریا (۲۸.۸ درصد) یا سواحل (۷۰.۵ درصد) قرار میگیرند.
بر اساس ارزیابی ماه اکتبر برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP)، آلودگی پلاستیک در اقیانوسها و دیگر بدنههای آبی تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۲ برابر خواهد شد.
این گزارش همچنین نشان داد که بازیافت دیگر قادر به کاهش این آلودگی نخواهد بود.
بیش از ۲۵ هزار نفر در اعتراضهای سراسر جهان خواستار اقدامات بیشتر در این رابطه شدهاند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *