برای بهبود اوضاع سینما در شهرستانها چه راهکارهایی وجود دارد؟
ناصر نبی زاده در گفتوگو با میزان پیرامون جایگاه سینما گفت: سینما برگرفته از مسائل جامعهشناختی و موضوعاتی است که در دل جامعه وجود دارد و به همین جهت نمیتوان تاثیر این رسانه نافذ و تعیین کننده بر تمامی نهادهای زندگی را نادیده گرفت.
وی پیرامون استقبال مردم از سینما در خراسان جنوبی ابراز کرد: استقبال از سینما در استان خراسان جنوبی همانند سایر نقاط کشور به دلیل گذر از دوران سخت و نفس گیر بیماری کرونا و محدودیتهای اجتناب ناپذیر طی دو سال گذشته کم رنگ و چراغ سالنهای سینما در اغلب اوقات خاموش بوده است لکن در فرصتهای محدود مانند بخشهای استانی جشنواره فیلم فجر و کودک شاهد استقبال خوبی از علاقهمندان با رعایت پروتکلهای بهداشتی بودیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر خراسان جنوبی دارای ۷ سینما در شهرستانهای نهبندان، سرایان، طبس، قاین، بیرجند و فردوس است که چگونگی فعالیت آنها به شرح زیر میباشد:
• سینما نور نهبندان با ۳۰۰ صندلی نیمه فعال بوده و در حال تعمیر دستگاههای دیتا پروژکتور است.
• سینما قدس فردوس که یکی از قدیمیترین سینماهای استان نیز میباشد، در حال حاضر با ۲۶۰ صندلی به علت عدم همکاری مالک غیر فعال است.
• سینما بعثت سرایان با ۲۸۰ صندلی غیر فعال بوده و به علت بیماری کرونا، این سینما طی ۲ سال گذشته هیچ اکرانی نداشته است.
• سینما پارک قاین با ۲۰۰ نفر ظرفیت فعالیت بالایی داشته و از استقبال مردمی برخوردار است، سال گذشته نیز پروژه بهسازی شامل صندلی ها، ورودی سالن سینما، سرویسها و سن با هزینه ۶۰۰ میلیون تومان انجام گرفت. امسال نیز از ۱۶ تا ۲۱ مهرماه میزبان سیوچهارمین دوره جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان بود و استقبالای بالای کودکان و نوجوان قاینی را به همراه داشت.
سینما فرهنگ طبس نیز با ۲۰۰ صندلی فعال میباشد، همچنین در راستای طرح سازمان سینمایی و سازمان شهرداریهای کشور، پروژه ساخت سینما امید طبس بهمن ۹۸ آغاز شد. این سینما دارای سه سالن با مجموع ظرفیت ۲۸۵ نفر است که سالن شماره یک پذیرای ۱۳۰ نفر، سالن شماره دو ۹۰ نفر و سالن شماره سه ۴۵ نفر خواهد بود.
• فعالیت سینما بهمن با ۲۶۰ صندلی در بیرجند رضایت بخش بوده و سینما فردوسی بیرجند نیز با ۲۱۰ نفر ظرفیت فعال است، سال گذشته نیز پروژه بهسازی سینما فردوسی شامل کف سازی، تعویض تمامی صندلی ها، بهسازی ورودی و خروجی سالن، ترمیم سیستم اعلام و اطفاء حریق و برق و گازو تجهیز سینما به بروزترین دستگاههای پخش فیلم، انجام گرفت. با هدف جذب مخاطبان به این سینما و بهره مندی از فضای مطلوب آن، جشنواره فیلم فجر ۱۳۹۹ در این فضا برگزار شد.
مدیر ارشد فرهنگی استان خراسان جنوبی در ادامه افزود: فیلم و سینما در زندگی روزمره افراد، داد و ستدهای اجتماعی، ساختار زندگی انسان ها، چگونگی برقراری ارتباطات درون گروهی و برون گروهی و حتی اندیشه هر فرد برای چگونه زیستن موثر است، چه بسا میتوان ادعا کرد اندیشه ها، عقاید، نگرشها و در یک روند کلی، فلسفه زندگی انسانها با فیلم شکل میگیرد.
نبیزاده در بحث آسیب شناسی عدم تمایل جوانان به سینما تصریح کرد: گسترش امکانات جدید سمعی و بصری از جمله اینترنت و دانلود فیلمها در کمترین زمان موجب عدم تمایل جوانان به سینماها شده است که باید راه کارها مناسب در این زمینه تهیه و تدوین شود، ارائه تسهیلات مناسب به خانواده ها، اکران به روز و همزمان فیلمها با تهران و تبلیغات مناسب، تولید فیلمهای ارزشی و نه صرفا جشنوارهای از جمله راهکارهایی است که در جذب مخاطبان به سینما تاثیرگذار است.